Predicatoriță de radio

Nu știu cum e în alte părți dar când asculți Radio Vocea Evangheliei Suceava vei descoperi următoarea subtilitate: o soră oblăduiește programul.

Până aici nimic neobișnuit și nepotrivit pentru că ea nu e singura care face asta și chiar dacă ar fi…

Totuși. Dacă lucrezi într-un loc unde ai posibilitatea să ai radioul deschis în timpul muncii vei descoperi că există momente, uneori prelungite, în care coordonatoarea noastră povățuiește ascultătorii prin cuvântul Domnului.

Întrebarea mea este: pot fi considerate aceste îndemnări, povește, mini-predicuțe, discursuri ca fiind învățătură din Cuvânt?

Dacă da. Cum putem împăca acest lucru cu avertismentele apostolului Pavel:

Femeia să învețe în tăcere, cu toată supunerea. Femeii nu-i dau voie să învețe pe alții. (2 Timotei 2:11-12, 1 Corinteni 14:34)

Cineva întreba pe soția unui pastor ce se întâmplă într-un loc unde nu sunt bărbați care să predice cuvântul sau nu sunt bărbați deloc;  răspunsul ei a fost simplu: „pietrele vor vorbi”.

Dumnezeu se va folosi de o măgăriță, din nou, dacă va fi nevoie însă nu va permite ca rânduielile lui să fie călcate în picioare.

Isaia vede ca un blestem faptul că poporul a ajuns să fie condus de femei (3:12) și de copii (3:4).

O astfel de practică în radiourile creștine netezesc drumul anotimpului în care, și în România, femeile vor putea predica fără ca doctrina noastră să le mai stea împotrivă.

Este normal ca oameni dintr-un județ întreg, care ascultă acest radio, să asculte aceste mini-predicuțe pregătite de o femeie, contrar rânduielii Scripturii?

M-am mai întrebat, în tot județul Suceava nu se găsesc niște oameni sănătoși spiritual care să fie în stare să vorbească din Scripturi la acest radio?

Voi ce credeți, prieteni?

Anunțuri