De ce a fost ucis Uza?

S-au făcut multe discuții pe baza motivului pentru care Dumnezeu l-a omorât în mod direct și instant pe Uza. Am auzit mai multe păreri și aș vrea doar să le prezint pe fiecare.

Unii L-au acuzat pe Dumnezeu că a fost capricios și mult prea dur, în special pentru faptul că Uza i-a făcut un serviciu lui Dumnezeu, protejându-Ichivotul.

De la început trebuie spus că Dumnezeu nu este capricios și că El decide ce înseamnă binele, adevărul și tot El definește ce înseamnă judecată dreaptă.

Așadar, cred că răspunsurile sunt, de fapt, ca un puzzle:

1. Uza nu a crezut în suveranitatea lui Dumnezeu. Poate o declara cu gura dar în fapte nu a crezut în ea. Uza își asumă prea mult și face lucrarea lui Dumnezeu într-un mod nepermis de teamă că nu s-ar face deloc.

2. Uza se implică în lucrarea lui Dumnezeu într-un mod în care nu îi era permis. Uza (cum se zice în popor) nu își vede de treaba lui. El calcă porunca din Numeri 4:15

3. Probabil într-o fracțiune de secundă sau chiar premeditat, Uza s-a gândit că ar putea deveni erou în câteva secunde atunci când însoțea chivotul Domnului și mai ales când l-a protejat!

4. Uza pretinde că noroiul era mai murdar decât mâna lui deși acest lucru este complet fals. Toți oamenii sunt atinși de păcat în timp ce natura din jurul nostru nu este!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s