J.I. Packer și vorbirea în limbi

O pastilă pentru duminică. Nu știu dacă J.I. Packer are darul vorbirii în alte limbi (unii ar exclude asta fiindcă „nu există”) dar e clar că perspectiva lui asupra darului nu este pur cesaționistă.

J.I. Packer e considerat unul dintre marii teologi ai lumii, deși nu e baptist (:) ). În cartea  „Să cunoaștem creștinismul” face niște afirmații despre mișcarea carismatică care vor supăra multe minți anti-carismatice.

Deși Packer nu este interpretul infailibil al Scripturii probabil că la ora actuală este una dintre vocile teologice care e luată în seamă în cel mai serios mod. El spune despre vorbirea în limbi:

Carismaticii consideră „limbile” un limbaj al rugăciunii primit de la Dumnezeu, probabil de natură angelică. Însă acelora care se adresează lui Dumnezeu numai în mod inteligibil, și care știu de la specialiștii lingviști că glosolalia nu are deloc trăsăturile caracteristice unei limbi, acest lucru li se poate părea îngrozitor de prostesc, lipsit de reverență și îns tare să inducă în eroare.

Se recunoaște că diagnosticele mai timpurii, care considerau glosolalia drept nevrotică, un simptom al psihozei sau al schizofreniei, nu sunt îndreptățite.

Din contră, după cât se poate aprecia, mărturiile ne arată că în cele mai multe cazuri glosolalia produce o stare de sănătate psihologică și spirituală.

(sublinierile îmi aparțin)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s