„Blestemul” femeii

Pedeapsa pe care Dumnezeu a dat-o femeii în grădina Edenul – Evei ca și reprezentantă a tuturor femeilor după ea – este tot mai vizibil contestată de către societatea în care trăim și, din păcate, nici femeile creștine nu fac abstracție de la această generalizare.

1. Voi mări foarte mult suferința și însărcinarea ta;  cu durere vei naște copii

2. și dorințele tale se vor ținea după bărbatul tău

3. iar el va stăpâni peste tine

De fapt, trebuie să lămuresc … nașterile nu fac parte din pedeapsa lui Dumnezeu pentru femeie cidurereaeste. Nașterile sunt cel mai natural lucru care are loc pe planeta asta și este greu de înțeles de ce se merge împotriva lucrurilor naturale, care acum sunt acompaniate și de durere – ca și cele mai multe lucruri pe care le facem fiind acompaniate de diverse inconveniente.

De asemenea supunerea femeii față de bărbat nu a intervenit după cădere – aceasta fiind o pedeapsă a lui Dumnezeu prin care a pus-o pe femeie la punct la fel cum Dumnezeu, care este Capul lui Hristos, nu este Capul Lui ca pedeapsă ci pur și simplu este așa. Ceea ce nu a făcut parte din proiectul original este răzvrătirea femeii față de acest cap și dorința de-a-L manipula.

Nașterile

Duhul celui rău este vizibil astăzi și lucrează cu multă tărie în lume prin avorturi – oprirea nașterii copiilor însă îl face la fel de evident și în creștinism.

Problema femeilor nu este că nu vor să aibă dureri atunci când nasc. Problema fundamentală este că femeile sunt otrăvite de un curent satanic care le fac să se răzvrătească împotriva legilor lăsate de Dumnezeu.

În trecut oamenii nu au avut o problemă cu nașterea copiilor pentru că erai considerat blestemat dacă nu aveai copii iar mulțimea copiilor îți asigura un trai mai bun pentru că aveai forță de muncă.

Situația s-a schimbat mult în post-modernism pentru că familiile creștine sunt extrem de hotărâte să se opintească în fața acestei porunci a lui Dumnezeu de a avea copii iar limitarea nașterilor nu este una evazivă ci incitatoare.

Scriptura este infailibilă. Porunca lui Dumnezeu pentru om de a crește și umple pământul nu a fost temporară și nici particulară, este porunca sădită în însăși natura omului și nu mai este de mirat acum că nu doar societatea apostată nu recunoaște aceasta ci chiar cultura creștină.

Ar fi nedrept să concluzionez că problema principală se află în dreptul femeilor. Problema este mult mai evidentă în familii care decid să nu aibă copii un număr de ani pentru motive absolut prostești și rușinoase, planuri la care Dumnezeu niciodată nu ar lua parte.

Familiile, bărbații și femeile, decid că este nepotrivit ca să aibă copii și că astăzi Scriptura nu este la fel de relevantă – ei nu spun asta cu gura dar o dovedesc în fiecare zi cu faptele.

Dorințele

Feminismul își are rădăcinile în virusul satanic de a pune femeia împotriva poruncilor și rangului de autoritate pe care Dumnezeu l-a stabilit pentru om.

Dorința de independență, indiferent că ne dăm seama sau nu, este direct împotriva voii lui Dumnezeu și este alimentată de cultura în care trăim, cultură manipulată de forțele întunericului. Nu este evidentă opoziția sa față de fiecare poruncă a lui Dumnezeu?

Dumnezeu a stabilit ca dorințele femeii să se țină după bărbatul ei. Unele femei se scuză și într-un mod evaziv se sustrag de sub această robie hotărând să rămână singure cu toate că Dumnezeu nu a dorit asta niciodată pentru ele.

Alte femei se ascund fățiș sub tot felul de chemări puse pe seama lui Dumnezeu; chemări la misiune și tot felul de lucrări spirituale, chemări la afaceri și proiecte sociale la care niciodată Dumnezeu nu le-a chemat. Diavol simte ca o suliță în inimă fiecare poruncă a Scripturii împlinită de către creștini.

Nu este izbitor de evident că în această eră a emancipării femeii tot mai multe fete creștine se sustrag de la porunca lui Dumnezeu de a se căsători și a întemeia familii ascunzându-se cu tot felul de tertipuri.

De ce o femeie ar mai dori să se căsătorească când are șansa ca toate dorințele ei să și le împlinească singură?

Oare va reuși cu adevărat femeia să fie fericită depărtându-se de planul lui Dumnezeu în care El a hotărât să-i ofere protecție, dragoste, siguranță și tot ce are nevoie pentru a crește tot mai mult în asemănare cu Hristos?

Oare cum se va diferenția femeia creștină de femeile lumești în această societate a stricăciunii morale și a perversităților de tot felul decât supunându-se cu grijă și dragoste scopurilor lui Dumnezeu?

Vom fi relevanți pentru cei din jur având aceleași standarde, modele de viață potrivite cu societatea noastră? Vom fi relevanță pentru lume trăind întocmai ca ea?

Dumnezeu a decis ca familia să fie unul dintre modurile principale în care să-și demonstreze autoritatea, puterea, dragostea și să-și arate scopurile pentru omenirea depărtată de El.

Supunerea

Acest subiect este o dispută interminabilă care rar reușește să aducă la un numitor comun Scriptura cu trăirea omului creștin. Și chiar atunci când acest numitor comun există, el există la nivel de idee și nu practic.

Nu absolutizez, întotdeauna Dumnezeu a avut oameni care au respectat și s-au supus benevol autorității lăsate și instaurate de către Dumnezeu însă aceasta nu este o normalitate pentru oameni și din păcate, nici pentru creștini.

Este ușor să aruncăm cu pietre într-o parte sau alta; cred că atât bărbatul creștin cât și femeia au partea lor de vină în nereușita lor de a rămâne în tiparele de autoritate trasate de Dumnezeu. Bărbații s-au feminizat iar femeile s-au „bărbătizat”, fenomen larg răspândit și foarte odios.

Dumnezeu a stabilit acest rang de autoritate, ca bărbatul să stăpânească peste femeie. Putem să ne jucăm cu etimologia cuvintelor și poate că ne va aduce un beneficiu substanțial însă nu intru în amănunte ci doar punctez faptul că este atât de evident modul direct al diavolului în care conduce oamenii spre rebeliune față de Dumnezeu.

Discut această problemă aici pentru că aceste lucruri au fost spuse de către Dumnezeu femeii și nu bărbații au probleme cu ele, în general, ci femeia. Există o răzvrătire față de poruncile lui Dumnezeu și o anihilare autorității bărbatului în familie în multe moduri.

Fetele tinere obișnuiesc să plece de acasă și astfel ies de sub autoritatea taților lor, femeile obișnuiesc să lucreze și să aibă afaceri în societate fiind o mare parte din timpul lor sub autoritatea nimănui și chiar femeile care sunt casnice recurg spre multe tehnici manipulatoare în care submniează autoritatea bărbaților lor în familii.

Dumnezeu să dea putere familiilor proaspăt întemeiate să urmeze tiparul lui Dumnezeu pentru căsnicie, celor întemeiate de multă vreme să se întoarcă la el iar celor care încă nu sunt căsătoriți – măcar să-și propună să urmeze „planul lui Dumnezeu pentru viața” lor.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s