Episodul 4 – primirea rebelului

Episodul IV – de la pocăinţă la primire

Ceea ce nici acest fiu şi nici un om păcătos, convins de păcătoşenia lui, hotărât să vină la Dumnezeu, nu poate să-şi imagineze – este ceea ce Dumnezeu are pregătit pentru el. Unul dintre lucrurile pe care un păcătos le acceptă cel mai greu este să înţeleagă atitudinea lui Dumnezeu faţă de păcătoşii pierduţi.

1. Tatăl îl aşteaptă. Faptul că tată îl vede de departe înseamnă că tatăl (1) îl recunoaşte şi (2) îl aştepta. Ceea ce fiul nu a putut să preconizeze a fost faptul că tatăl lui îl aştepta.  Dumnezeu nu este niciodată surprins de pocăinţa noastră – El este deja acolo aşteptându-ne să ne primească. Dumnezeu nu a uitat cine eşti – oricât de mult te-a desfigurat păcatul.

2. Tatălui îi este milă de el. Dumnezeu nu ne primeşte cu părere de rău, nu este furios, nu stă în cumpănă ci sentimentul pe care Dumnezeu îl experimentează este unul de milă. Mila îl transformă pe acest fiu risipitor. Dacă vrei să înjoseşti un om dăruieşte-i ceva sau fă-i un favor dar dispreţuieşte-l şi asta va descalifica complet gestul tău. Tatăl însă îşi iubeşte fiul.

3. Tatăl aleargă în întâmpinarea lui . Tatăl nu-şi aşteaptă fiul pasiv sau nehotărât ci din toată inima lui fuge în întâmpinarea fiului. Deşi fiul nu merita acest gest din partea tatălui – dragostea lui greu de imaginat depăşeşte meritele fiului şi merge să-l întâmpine. El nu-şi aşteaptă fiul ca să-l taxeze. Dumnezeu niciodată nu ne aşteaptă într-o stare de pasivitate; tu vii încet rupt de păcatele tale dar El aleargă ca să te primească.

4. Tatăl îl îmbrăţişează şi îl sărută. Aceste gesturi ale tatălui arată afecţiunea tatălui pentru fiul său. Tatăl nu îl primeşte încruntat, nehotărât, pasiv sau cu părere de rău ci plin de afecţiune. Diferenţa e aici: una e să te căsătoreşti din interes şi alta este să te căsătoreşti pentru că o iubeşti pe respectiva persoană.

Anunțuri
Publicat în Fără categorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s