Învățătură anti-gnostică

Recent aminteam despre formele ereziei gnosticismului în gândirea și practicile evanghelicilor. Pentru o reîmprospătare a memoriei gnosticismul afirmă – în esență – că materia este rea iar sufletul este bun. De aceea gnosticii se manifestă ori prin ascetism ori prin libertinism ignorând sau abuzând trupurile lor.

Biblia ne prezintă o perspectivă cu totul diferită despre trupurile noastre. Creștinismul este cea mai pozitivă religie din lume în ce privește trupul omului. Realitatea biblică despre trupurile noastre ne motivează să ne folosim trupurile cu mare atenție. Biblia ne învață că:

1. Dumnezeu a creat trupul omului (înainte de a crea sufletul) și l-a creat foarte bun. Dumnezeu a afirmat că trupul este bun.

2. Dumnezeu a creat lumea naturală și o mare parte din ea are rolul de a contribui la bunăstarea trupului omului.

3. Isus Hristos a venit pe pământ iar întruparea Fiului lui Dumnezeu a însemnat că Dumnezeu s-a încarnat sau a luat trup.

4. Isus Hristos a înviat cu un trup de slavă – El nu a renunțat la trupul Lui ca ceva rău. Hristos s-a înălțat cu acel trup și îl va deține pentru totdeuana.

5. Oamenii vor primi trupuri glorificate la învierea morților și Dumnezeu va „învia trupurile noastre muritoare”. Vom avea trupuri veșnice (Romani 8:11)

6. Dumnezeu ne cere să-L slujim pe acest pământ cu trupurile noastre având astfel o slujire sfântă (Romani 12:1).

7. Hristos a murit pentru om ca să îi răscumpere sufletul dar și trupul. Moartea lui Hristos a vizat și trupurile credincioșilor (1 Corinteni 6:20)

8. Duhul lui Dumnezeu locuiește în credincios având ca locuință trupul acestuia. Trupul credinciosului este templul Duhului Sfânt (1 Corinteni 6:19).

9. Trupurile credincioșilor sunt mădulare ale lui Hristos. Textul afirmă foarte clar apartenența noastră trupească de Hristos (1 Corinteni 6:15)

10. Trupul nostru nu doar a fost răscumpărat de Hristos și este locuit de Duhul Sfânt ci și este proprietatea lui Dumnezeu (1 Corinteni 6:19)

11. Dumnezeu ne cere ca să împlinim scopul pentru care am fost creați și prin modul în care ne folosim de trupurile noastre (1 Corinteni 6:20)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s