Domnul este Păstorul meu

Domnul este păstorul meu, nu voi duce lipsă de nimic.

Nu un om este păstorul meu ci Domnul. El este păstorul senior, coordonator. El este păstorul desăvârșit care își dă viața pentru oile Sale. Da, Domnul are și păstori puși peste turma Lui dar El este, în final, păstorul.

Domnul nu a fost păstor sau va fi ci El este acum păstor. Una este să trăiești cu ideea că într-o zi Domnul va ajunge păstorul tău sau că în trecut a fost și alta este să poți spune că în acest moment – aici și acum – El este păstorul tău.

Domnul este comparat în multe feluri în Scriptură dar în acest loc David spune că este El este Păstor. Păstorul protejează, călăuzește, oferă hrană și odihnă la vreme, se luptă pentru binele turmei Sale.

Domnul este păstorul meu. El poate este și păstorul tău dar asta nu mă încălzește cu nimic dacă nu este întâi de toate păstorul meu. Există o dimensiune generală a păstoririi Domnului dar fiecare oaie trebuie să înțeleagă și să fie convinsă că Domnul este păstorul ei. El este un păstor personal.

Primul rezultat – descris într-un mod general – al faptului că Domnul este păstorul meu este că nu voi duce lipsă de nimic. Aceste cuvinte au fost foarte prost interpretate de către mulți oameni pe care îi stimăm și apreciem și a căror capacități nu le putem depăși și nici ignora.

Unii spun că într-adevăr Domnul ne dă absolut orice dorim, alții spun că Domnul ne dă întotdeauna ceea ce avem nevoie, și variantele pot continua. Sunt convins că Domnul ne trece prin situații când nevoile materiale nu sunt în totalitate împlinite, când nevoile fizice sau spirituale nu sunt în totalitate satisfăcute.

Ce înseamnă că nu voi duce lipsă e nimic? Este o afirmație clară și absolută! Cred că înseamnă nu voi duce lipsă de nimic (din ceea ce Domnul consideră în momentul respectiv că am nevoie). În acest sens mă pot încrede în suveranitatea lui Dumnezeu, în înțelepciunea Lui, în puterea și în dragostea Lui și pot spune din toată inima: nu voi duce lipsă de nimic.

Da, unii au dus lipsă de protecție și au murit schingiuiți, alții au dus lipsă de mâncare murind înfometați, alții au dus lipsă de haine și au digerat datorită credinței în Domnul, alții n-au avut tot ceea ce au avut ceilalți oameni iar Domnul nu le-a dat, și tot așa. Dar nici unul dintre copiii Domnului nu poate să spună că a dus lipsă de ceva (din ce Domnul a crezut că ei au nevoie la momentul respectiv).

David își exprima siguranța faptului că va avea nevoile toate împlinite vorbind despre ceea ce se va întâmpla în viitor. El nu spune „nu am dus lipsă de nimic” (trecut) și nici „nu duc lipsă de nimic” (prezent) ci că „nu voi duce lipsă de nimic” (viitor) ceea ce arată încrederea lui în Dumnezeu, încredere bazată probabil pe promisiunile Domnului și experiențele din trecut și prezent.

O altă variantă posibilă este că textul se referă la a avea disponibil toate binecuvântările spirituale (textul nu se referă la resurse materiale) necesare. În acest sens nu ducem lipsă de nimic fiindcă Dumnezeul nostru are și ne oferă resursele de care avem nevoie.

Înclin însă și spre această explicație: faptul că nu ai suficient sau cât vrei nu înseamnă că duci lipsă. Dacă ai două felii de pâine înseamnă că nu duci lipsă de pâine chiar dacă pâinea nu e suficientă sau atât cât dorești tu. Dacă ai nevoie de apă și pâine și ai din fiecare câte puțin înseamnă că nu duci lipsă de nimic.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s