Judecători 4 – frica de a asculta

Debora e profetesă în Israel şi judecător. Acesta nu e un semn al prosperităţii spirituale nici măcar în vremea aceea. Totuşi Debora este o femeie înţeleaptă când acceptă conducerea lui Barac – care a fost chemat de Dumnezeu să izbăvească Israelul de cotropitori.

Debora ştie să-şi vadă limitele atribuţiilor şi să se pună în spatele lui Barac în cel puţin în 3 instanţe: când îl cheamă să-şi ia slujba de izbăvitor, când vrea să-l convingă să meargă la luptă ca singur conducător pentru ca să nu piardă din glorie, când îl anunţă pe Barac de ziua specifică în care trebuie să acţioneze şi îi spune „ridică-te, pentru că aceasta este ziua în care a dat Domnul pe Sisera în mâna ta!”.

Deşi Barac aude clar porunca Domnului din gura Deborei el nu vrea să asculte decât dacă Debora îl însoţeşte. Pentru acest motiv Dumnezeu îi ia gloria luptei dând-o unei alte femei. O vreme tragică în Israel – nu se găsesc bărbaţi destoinici pentru lucrarea lui Dumnezeu – oameni pasionaţi de gloria lui Dumnezeu şi de binele propriului popor.

Este o altă femeie, Iael, care îşi înţelege menirea şi rolul pentru o situaţie specifică şi îi străpunge capul lui Sisera fără prea multe procese de conştiinţă – înţelegând miza situaţiei respective. Era femeie!!!

Când nu ascultăm, pierdem. Când vrem să adăugăm la poruncile lui Dumnezeu, pierdem. Când vrem să ne luăm măsuri de siguranţă şi protecţie, pierdem. Da, ascultarea este importantă însă lupta este glorioasă când ascultăm întocmai de cuvântul lui Dumnezeu fără să ne luăm noi măsuri de protecţie şi siguranţă pentru a ne alunga frica.

Poate că feminismul nu ar avea atât de mare gura dacă ar exista bărbaţi destoinici care să poarte luptele lui Dumnezeu. Şi cred că conducerea unor femei nu arată decât relaţia slabă în care se află o congregaţie, o familie, o societate sau un popor – cu Dumnezeu. Ele nu sunt o binecuvântare ci un semn al îndepărtării lui Dumnezeu prin păcat.

Anunțuri

Un gând despre “Judecători 4 – frica de a asculta

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s