Convertirile prin minuni

Aud destui de mulți oameni care spun că s-au convertit datorită unui răspuns miraculos la o rugăciune sau datorită unei minuni care a avut loc într-o situație disperată, de criză, de limită. Și cred că multe dintre aceste convertiri sunt reale. Dar sunt sceptic și vă voi spune de ce.

Biblia arată că au fost mulți oameni care s-au pocăit văzând sau experimentând minuni iar cartea Faptelor Apostolilor e plină de astfel de exemple. De ce aceste convertiri au fost autentice și cele de azi nu? Răspunsul meu este că nici acele convertiri nu au fost în întregime autentice (Simon Magul).

Convertirile autentice în astfel de cazuri sunt convertirile în care minunile au avut funcția de a aduce o lumină proaspătă, adevărată sau nouă asupra lui Dumnezeu așa încât oamenii L-au cunoscut prin intermediul respectivei minuni. Minunea a fost contextul în care ei L-au cunoscut pe Dumnezeu. Acest lucru s-a întâmplat atunci și se poate întâmpla și acum.

Convertirile false sunt acelea în care oamenii se pocăiesc (1) de dragul minunii, (2) fără să înțeleagă mare lucru despre Dumnezeu și fără să se întoarcă la El de dragul Lui; (3) și cred că așa va fi toată viața – Dumnezeu va lucra miraculos pentru ei și mereu le va fi bine.

Așadar, dacă minunea a funcționat ca un semn ce a revelat ceva despre Dumnezeu și a trezit cunoașterea mântuitoare și dacă ea a fost doar contextul în care Dumnezeu Și-a revelat atributele și caracterul – atunci minunea a avut un scop și rezultat nobil și mântuitor trezind o convertire autentică.

Dar dacă omul rămâne orb în fața măreției lui Dumnezeu revelate în acea minune și este atras doar de minunea însăși venind la Dumnezeu pentru acest motiv și crezând că acesta va rămâne un tipar a modului în care va lucra Dumnezeu – atunci minunea nu i-a folosit la nimic, depravarea acelui om îl va împinge spre auto-înșelare și pierzare.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s