Cum ne construim hristoși?

Dacă Hristos ne-a spus că viitorul nostru este întunecat întrucât „vor veni” anumite persoane care se vor da drept Hristosul adevărat înseamnă că așa este. Problema este că orizontul s-a umplut de „mulți hristoși” și întrebarea care se pune nu este cum îi diferențiem pe unii de alții ci cum îi diferențiem pe toți de adevăratul Hristos?

Un mod în care Îl putem găsi pe adevăratul Hristos este răspunzând la întrebarea: care este scopul lucrării lui Isus Hristos? și care este nevoia esențială pe care a venit Hristos s-o împlinească?

Oamenii au inventariat nevoile pe care le au și potrivit nevoilor fiecăruia și-au făurit un hristos care le împlinește respectivele nevoi. Dacă ești bolnav atunci ai nevoie de un hristos care este medic. Dacă ai probleme în relații atunci ai nevoie de un hristos consiliere. Dacă ai probleme cu capul atunci ai nevoie de un hristos psihiatru. Dacă ești pe un pat de spital și nu ai o problemă că ești bolnav atunci ai nevoie de un hristos care este asistentă medicală. Dacă ai probleme financiare atunci ai nevoie de un hristos care este un bun economist. Dacă ai probleme în afaceri probabil că ai nevoie de un hristos manager. Și lista poate continua.

Hristosul adevărat este Hristosul care a venit să ne mântuiască de păcatele noastre și să ne împace cu Dumnezeu satisfăcând mânia lui Dumnezeu, împlinind legea în locul nostru, oferindu-ne neprihănirea Lui prin viața trăită fără păcat și iertarea păcatelor prin moartea Lui în locul nostru. Nevoia fundamentală pe care a venit Hristos să o împlinească este: nevoia de Dumnezeu și de a fi izbăviți de păcat. Acesta este Hristosul adevărat.

Hristosul adevărat este Hristosul care poate să ne rezolve și toate celelalte probleme dar El nu pentru asta s-a coborât pe pământ. Faptul că El este suveran peste toate problemele nu înseamnă că El le va rezolva pe toate și întotdeauna. El n-a promis vreodată că va face acest lucru pentru toți, pentru toate problemele și întotdeauna. O interpretare găunoasă a Scripturii te poate aduce la astfel de concluzii.

Așadar, hristosul fals este hristosul secționat sau incomplet. Adică, e acel hristos care Îl găsești în Biblie dar din care (a) ai scos lucrurile care nu ți-au plăcut sau (b) faci o anumită caracteristică esențială și definitorie a lui fără ca Biblia să facă acest lucru. Așa au ajuns oamenii să spună că moartea lui Hristos nu este o moarte ispășitoare și substitutivă ci este un exemplu lăsat pentru omenire. Acesta nu este Hristosul adevărat.

Hristosul fals este și hristosul care are anumite caracteristici pe care le găsești în Biblie dar care nu sunt proeminente acolo însă în hristosul tău au devenit fundamentale și esențiale. Spre exemplu, împlinirea anumitor nevoi personale umane nu este o caracteristică definitorie, fundamentală și esențială a lui Hristos. Să spui că Hristos este în principal liniștea sufletului tău este o eroare dacă acest lucru nu este legat de jertfa Lui prin care te-a împăcat cu Dumnezeu.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s