Lecții de la tata socru

Aceasta a fost o discuție reală la care am asistat în calitate de … între un viitor ginere și socrul său. A fost una dintre cele mai ziditoare discuții pe care le-am purtat. Povestind despre viața lui tata socru a încercat să transmită prin fiecare episod povestit o lecție:

1. A mărturisit că s-a certat cu soția lui de 3 ori în 32 de ani. Cei care se ceartă săptămânal vor considera această poveste o minciună sau un miracol. Dar cred că așa a fost. Totuși la sfârșitul zilei s-au plecat pe genunchi împreună înaintea lui Dumnezeu cu pocăință. Nu s-au pus la somn fără să se împace.

2. Cu o săptămână înainte de nuntă într-o împrejurare anume a trebuit să-și conducă soția acasă în miez de noapte. Pentru siguranța ei … a ținut-o de mână. Lucrurile au devenit mai puțin romantice când au ajuns acasă la părinții ei. Fata a mâncat o „mamă de bătaie” reală pentru această întâmplare. Mărturisirea a fost clară „(până atunci) nu am pus deloc mâna pe ea” (aviz pentru curioși).

3. A fost refuzat când și-a cerut prima oară soția în căsătorie deoarece socrul a pus un semn mai ciudat înaintea lui Dumnezeu. După trei ani de zile a mers să o ceară din nou și socrul a pus același semn însă de această dată răspunsul a fost pozitiv. Nu a forțat lucrurile împotriva voinței părinților, deși modul lor de a înțelege voia Domnului poate fi judecat.

4. Părinții fetei au ajuns să îl iubească mai mult decât pe propria lor fată chiar. În acest context, înainte sau după căsătorie li s-a propus din partea ambelor familii să locuiască împreună cu ei – refuzul a fost însă categoric. A-ți lăsa mama și tata și a te lipi de nevastă-ta pentru construirea unei noi familii implică chiar și această despărțire fizică de vechea familie.

Anunțuri