Pierderea mântuirii (3.1) – Matei 7.21-23

Nu oricine-Mi zice: „Doamne, Doamne!” va intra în Împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu care este în ceruri. Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: „Doamne, Doamne! N-am prorocit noi în Numele Tău? N-am scos noi draci în Numele Tău? Şi n-am făcut noi multe minuni în Numele Tău?” Atunci le voi spune curat: „Niciodată nu v-am cunoscut; depărtaţi-vă de la Mine, voi toţi care lucraţi fărădelege.”

Acest pasaj se referă la învățătorii nemântuiți ai mântuirii decât la posesorii ei autentici. Oamenii pot spune că sunt mântuiți când de fapt nu sunt. Acești oameni au făcut slujbe „creștine” dar nu au fost nici măcar mântuiți. De fapt, faptele lor bune au fost adevărate fapte ale fărădelegii. Isus a spus că nu i-a cunoscut niciodată. Înseamnă că nu a fost nici un moment în care acești oameni să fi avut o relație vie, personală cu Isus Hristos. El nu a negat că aceste persoane au făcut lucrările respective în Numele Lui, El a negat doar că i-ar fi cunoscut în mod personal. Domnul cunoaște oile Sale însă acestea nu Îi aparțineau (Ioan 10.27; 2 Timotei 2.19). Există mulți oameni astăzi care sunt activi în bisericile creștine însă care au înlocuit o viață nouă cu activitatea lor. Ei nu sunt mântuiți deși cred aceasta.

Robert Gromacki, Este mântuirea pentru totdeauna?, p. 120-121

Anunțuri

2 gânduri despre “Pierderea mântuirii (3.1) – Matei 7.21-23

 1. Totusi Sfanta Scriptura spune :
  „Caci cei ce au fost luminati odata – si au gustat darul ceresc, si s-au facut partasi Duhului Sfant, si au gustat Cuvantul cel bun al lui Dumnezeu si puterile veacului viitor -si care totusi au cazut, este cu neputinta sa fie innoiti iarasi si adusi la pocainta, fiindca ei rastignesc din nou, pentru ei, pe Fiul lui Dumnezeu si-L dau sa fie batjocorit. Cand un pamant este adapat de ploaia care cade adesea pe el si rodeste o iarba folositoare celor pentru care este lucrat, capata binecuvantare de la Dumnezeu. Dar, daca aduce spini si maracini, este lepadat si aproape sa fie blestemat si sfarseste prin a i se pune foc” (Evrei 6:1-8).
  Cine poate fi partas Duhului Sfant decat cineva nascut din nou? Apoi se afirma ca „au cazut”. Un om nenascut din nou nu are din ce sa cada. Se mai spune ca ei nu pot fi reinnoiti, deci inseamna ca au fost o data innoiti.
  Apoi mai este textul din Evrei 10 :
  „Caci, daca pacatuim cu voia, dupa ce am primit cunostinta adevarului, nu mai ramane nicio jertfa pentru pacate, ci doar o asteptare infricosata a judecatii si vapaia unui foc care va mistui pe cei razvratiti. Cine a calcat Legea lui Moise este omorat fara mila, pe marturia a doi sau trei martori. Cu cat mai aspra pedeapsa credeti ca va lua cel ce va calca in picioare pe Fiul lui Dumnezeu, va pangari sangele legamantului, cu care a fost sfintit, si va batjocori pe Duhul harului? Caci stim cine este Cel ce a zis: „A Mea este razbunarea, Eu voi rasplati!”, si in alta parte: „Domnul va judeca pe poporul Sau.” Grozav lucru este sa cazi in mainile Dumnezeului celui Viu!”
  Se mentioneaza ca acesti oameni au fost sfintiti cu sangele lui Hristos, deci nu pot fi decat crestini nascuti din nou.
  Apoi, Pavel ii indeamna sa isi aminteasca de zilele de la inceput si sa pastreze pana la sfarsit aceeasi incredere daca vor sa capete ce le-a fost fagaduit :
  „Sa nu va parasiti, dar, increderea voastra pe care o asteapta o mare rasplatire! Caci aveti nevoie de rabdare, ca, dupa ce ati implinit voia lui Dumnezeu, sa puteti capata ce v-a fost fagaduit. „Inca putina, foarte putina vreme”, si „Cel ce vine va veni si nu va zabovi. Si cel neprihanit va trai prin credinta; dar, daca da inapoi, sufletul Meu nu gaseste placere in el. „Noi insa nu suntem din aceia care dau inapoi ca sa se piarda, ci din aceia care au credinta pentru mantuirea sufletului”.
  Apoi, mai sunt si alte versete care mentioneaza pericolul lepadarii de credinta. A te lepada inseamna a inceta, a renunta la ceva ce ai ales anterior – deci un necrestin nu poate lepada ce nu a avut – mantuirea si pe Hristos.
  Pavel le scrie crestinilor : „Vă fac cunoscut, fraţilor Evanghelia, pe care v’am propovăduit -o, pe care aţi primit -o, în care aţi rămas, şi prin care sînteţi mîntuiţi, DACA o ţineţi aşa după cum v’am propovăduit -o; altfel, DEGEABA aţi crezut” (1 Corinteni 15:1-2). In alta parte, se mentioneaza ca putem primi harul in zadar : „Ca unii care lucrăm împreună cu Dumnezeu, vă sfătuim să faceţi aşa ca să nu fi primit în zadar harul lui Dumnezeu” (2 Corinteni 6:1).
  Apostolul Petru scrie : „În norod s-au ridicat şi prooroci mincinoşi, cum şi între voi vor fi învăţători mincinoşi, care vor strecura pe furiş erezii nimicitoare, se vor lepăda de Stăpânul, care i-a răscumpărat, şi vor face să cadă asupra lor o pierzare năpraznică” (1 Petru 2:1). Deci acestia au fost rascumparati si L-au avut pe Dumnezeu ca Stapan.
  El continua : „În adevăr, dacă, după ce au scăpat de întinăciunile lumii, prin cunoaşterea Domnului şi Mântuitorului nostru Isus Hristos, se încurcă iarăşi şi sunt biruiţi de ele, starea lor de pe urmă se face mai rea decât cea dintâi. Ar fi fost mai bine pentru ei să nu fi cunoscut calea neprihănirii, decât, după ce au cunoscut-o, să se întoarcă de la porunca sfântă, care le fusese dată. Cu ei s-a întâmplat ce spune zicala adevărată: „Câinele s-a întors la ce vărsase”, şi „scroafa spălată s-a întors să se tăvălească iarăşi în mocirlă” (1 Petru 2:20-22). Deci acesti oameni L-au cunoscut pe Domnul Isus ca Mantuitor, au scapat de intinaciunile lumii (pacat), dar s-au lasat biruiti din nou de pacat.
  Domnul sa aiba mila de noi, incepand cu mine si sa ne dea inapoi dragostea dintai pentru El! El sa ne ajute sa ne pocaim de fiecare pacat! Noi am fost rascumparati cu un pret atat de mare si totusi asteptam sa ajungem in cer fara sa dam totul Domnului, fara sa-L iubim, slujim, urmam 100%. Dar Domnul spune ca El nu Se lasa batjocorit, ci ceea ce noi am semanat, vom si secera : „Nu vă înşelaţi: ,,Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit.„ Ce samănă omul, aceea va şi secera. Cine samănă în firea lui pămîntească, va secera din firea pămîntească putrezirea; dar cine samănă în Duhul, va secera din Duhul viaţa vecinică” (Galateni 6:7-8).
  Mai sunt inca multe versete, dar ma opresc aici. Domnul sa ne lumineze si sa ne ajute sa Il iubim, urmam, sa ne pocaim cu adevarat, pentru ca El revine foarte curand!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s