Cine „Îl face pe Hristos” Domn?

Vă veţi mira să aflaţi că terminologia atât de familiară: “A-L face pe Hristos Domn” este total nebiblică cu excepţia lui Dumnezeu Însuşi care L-a făcut pe Hristos Domn (Fapte 2:36, Romani 14:9, Filipeni 2:11)

Mandatul pentru sfinţi nu este acela de a-L face pe Hristos Domn ci mai degrabă de a se închina înaintea Domniei Lui.

Toţi cei ce cred cuvântul lui Dumnezeu vor fi de acord că Isus este Domn. El este veşnic şi din totdeauna Domn, indiferent dacă recunoaşte cineva lucrul acesta sau nu, ori dacă se supune autorităţii Lui.

Atributul lui Isus de Domn constituie o parte integrantă a mesajului mântuirii. Dacă crezi în dihotomia acceptării lui Isus ca Mântuitor dar nu ca şi Domn atunci vei merge în iad.

Când Isus a întâmpinat opoziţie în calea acceptării Domniei şi Dumnezeirii Sale, El nu s-a prezentat cu argumente teologice. Pur şi simplu, a făcut din nou apel la autoritatea inerentă de Dumnezeu (Matei 12:18-47; Ioan 10:22-42)

La judecata de apoi chiar şi cei care au murit în necredinţă vor fi nevoiţi să mărturisească că Isus Hristos este Domn! (Filipeni 2:11-12).

Hristos este numit Domn nu mai puţin de 747 de ori în Noul Testament şi doar în cartea Faptele Apostolilor de 92 ori iar numele de Mântuitor doar de 2 ori (Fapte 5:31, 13:23).

Este clar că în predicarea din cadrul Bisericii prima temă mare a fost “Hristos este Domnul” şi ea a reprezentat esenţa mesajului creştin.

Testul final prin care putem verifica dacă cineva îi aparţine lui Hristos este dorinţa acestuia de a se închina înaintea autorităţii Lui. (1 Cor 12:3). Aceasta nu se referă doar la rostirea cu gura ci recunoaşterea Lui ca Domn şi ascultareade El, predarea voinţei Domnului, afirmându-L atât cu faptele precum şi cu cuvintele.

Duhul Sfânt este Cel care împuterniceşte o persoană să-L mărturisească pe Isus ca Domn. Aceasta este lucrarea suverană a lui Dumnezeu în inima fiecăruia care crede.

Tozer spunea că nimeni nu poate să primească o jumătate sau doar o treime din Hristos. Dacă înlăturăm atributul Lui de Domn, fiecare aspect al mântuirii este imposibil.

Este complet inutil să ţii cu o mână de păcat şi să-L apuci pe Isus cu cealaltă. Ce fel de mântuire e aceea dacă rămânem în continuare în sclavia păcatului?

Evanghelia după Isus, cap. 20
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s