Ev. după Isus: apostatul

Unii abuzează de texte din Scriptură pentru a dovedi că un om carnal poate fi un creștin adevărat chiar dacă trăiește contrar voii lui Dumnezeu în mod constant.

Unii spun că cineva poate ajunge chiar agnostic sau ateu și totuși să fie mântuit fără să-și poată pierde mântuirea chiar dacă neagă existența lui Dumnezeu. Este nevoie de o reală persecuție a Scripturilor pentru a ajunge la astfel de concluzii.

Dacă cineva se autonumește credincios și viața lui este plină de păcat acesta nu este un creștin adevărat.

Ce spuneți despre Iuda? Ce manifestări trebuie să ai pentru a dovedi că ești mântuit? În acest post voi prezena cât nu e destul:

 1. Nu e destul sa mărturisești credința. Iuda și-a mărturisit credința dar a căzut într-o apostazie absolută. Nu e destul să spui câteva cuvinte cu gura, o rugăciune și pe baza acesteia să se afle siguranța mântuirii tale.
 2. Nu e destul să Îl “urmezi” pe Isus împreună cu alți credincioși. Timp de trei ani l-a urmat pe Domnul împreună cu ceilalți ucenici dar în tot acest timp a fost nemântuit și a fost pregătit de satana pentru apostazie.
 3. Nu este destul că L-ai urmat din motive aparent curate. Este îndoielnic că s-ar fi alăturat lui Hristos pentru a se întoarce împotriva Lui apoi. Această dorință s-a născut pe parcurs. Poate că a nutrit speranța instaurării Împărăției lui Hristos crezând că Isus e Mesia.
 4. Nu este destul că ai lăsat totul. Iuda a lăsat totul pentru a-L urma pe Hristos Domnul. El l-a ”acceptat” pe Domnul și totuși a sfârșit în iad.
 5. Nu este destul că ai văzut minuni și ai luat parte la lucrarea Lui. Timp de trei ani a văzut minunile, a auzit cuvintele, a luat parte la lucrarea Domnului. Faptul că ai văzut minuni, ai fost mișcat de predici puternice și că ai luat chiar tu parte la lucrările Lui nu te va califica ca și credincios autentic.
 6. Nu e destul că ai un statut în calitate de ucenic. S-a bucurat de același statut ca ceilalți ucenici și nimeni nu a bănuit că el va fi trădător. Nu e destul că ai fost acceptat și considerat un creștin, unul veritabil și nici faptul că ai un statut ca și creștin.
 7. Nu e destul că cei de lângă tine se transformă. În timp ce ceilalți deveneau apostoli, Iuda era pregătit de Satana pentru a fi unealta infamă și ticăloasă a lui.
 8. Nu e destul că perseverezi în părtășie. Iuda era atât de abil în ipocrizia lui încât a rămas în mijlocul ucenicilor până la sfârșit. Este atât de înșelătoare speranța mântuirii datorită propriei perseverențe. Perseverența în sine nu ajută.
 9. Nu e destul că ai intimitate cu El. În noaptea în care L-a vândut pe Isus i-a permis Mântuitorului să-i spele picioarele și aceasta după ce făcuse târgul de vânzare. A fost un act de intimitate extraordinar și totuși Iuda era un drac (Ioan 6:70)

Inspirat din John MacArthur, Evanghelia după Isus, capitolul 8

Anunțuri

2 gânduri despre “Ev. după Isus: apostatul

 1. Este foarte adevarat tot ce este scris in acest articol.As vrea sa spun ca DOMNUL ISUS l-a ales pe Iuda dupa ce s-a rugat.In EV dupa IOAN 6:70 este scris:”Nu v-am ales Eu pe voi cei doisprezece? Si totusi unul din voi este un drac.” si in Ioan 17: 12 tot DOMNUL spune ca n-a pierdut pe niciunul afara de fiul pierzarii, ca sa se implineasca Scriptura.In PS. 41:9 este prorocit despre Iuda.
  Ceea ce am vrut sa subliniez este ca Iuda nu putea fi mantuit.Asa inteleg din versetele citate.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s