Dacă ești predestinat pentru iad?

1. Nu ai de unde să știi predestinarea pentru iad nici în dreptul tău și nici al altora cât timp mai este suflare în tine deoarece și în ultimile clipe ale vieții Dumnezeu a mântuit dintre cei mai mizerabili și „irecuperabili” oameni. Te temi că ești predestinat pentru iad? Nu ai de unde să știi până când nu ești sigur că ai trecut dincolo de mormânt. Iar atunci nu mai au sens preocupările. Așa că de ce să-ți bați capul cu asta?

2. În plus, nicăieri în Biblie doctrina asta nu a fost folosită în acest mod irațional, distructiv și complet inutil. Domnul Isus și apostolul Pavel au mulțumit pentru ea. Pavel s-a închinat, noi ne ciondănim până ne facem vânătăi.

3. Crede și predică ca și cum nimeni nu ar merge în iad dacă faci asta! O fi paradox pe undeva dar, în final, asta e datoria noastră și doar prin această metodă sunt oamenii mântuți. De ce să te preocupi cu ce nu poți ști în loc să faci ceea ce știi și ce duce la mântuire? Pocăiește-te și crede și poți fi sigur că nu ești predestinat la iad – în cazul în care doctrina asta e adevărată. Aceasta e datoria ta, nu să speculezi pe marginea predestinării

4. Și un arminian poate fi descurajat de predestinarea bazată pe preștiință deoarece ce sens are să predici sau să te rogi pentru cineva despre care Dumnezeu știe sigur că nu se va pocăi?

Anunțuri

2 gânduri despre “Dacă ești predestinat pentru iad?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s