De ce nu se vor putea dezvinovăți oamenii?

Motivul pentru care toți oamenii sunt condamnați la iad este pentru că toți oamenii au o cunoaștere despre Dumnezeu așa încât oamenii când acționează într-un mod păcătos acționează, de fapt, împotriva Dumnezeului pe care Îl cunosc.

Pavel spune următoarele lucruri despre cunoașterea lui Dumnezeu

1. Este o cunoaștere lăuntrică. Dumnezeu a pus în fiecare om, pe care l-a creat, o cunoaștere a Lui. Există în fiecare om un sentiment și o conștientizare a existenței lui Dumnezeu.

– Descoperirea lui Dumnezeu este în ei așa încât nimeni niciodată nu se va putea scuza că nu a văzut sau auzit bine. Este o cunoaștere lăuntrică.

– Este o cunoaștere înfăptuită de Dumnezeu. Dumnezeu Însuși lucrează ca oamenii să-L cunoască: nu a trimis doar oameni și îngeri ci El Însuși lucrează pentru acest scop.

2. Este o cunoaștere evidentă în creație. Dumnezeu a creat în așa fel natura încât ea să fie un martor puternic, evident și constant pentru anume atribute ale lui Dumnezeu.

– aceste atribute se văd lămurit. Nu sunt greu de observat ci sunt ușor de văzut. Dumnezeu nu ne-a lăsat pe mâna științei fiindcă astfel L-ar fi cunoscut foarte puțini oameni. Așadar nimeni nu poate sugera că nu a avut un iq destul de mare ca să înțeleagă.

– aceste atribute se văd de la facerea lumii. Așa încât toți oamenii de pretutindeni au avut acces la această cunoaștere. Scopul este ca nimeni să nu se poată dezvinovăți fiindcă a trăit într-o anumită perioadă de timp.

– aceste atribute se văd când te uiți cu băgare de seamă la ele. Această cunoaștere are loc prin observație atentă iar oamenilor nu le place să fie atenți la atributele lui Dumnezeu.

Trebuie lămurit faptul că argumentul lui Pavel nu conduce spre ideea că ar exista posibilitatea mântuirii doar prin această cunoaștere. Pavel vrea să demonstreze aici că toți oamenii sunt vinovați datorită acestei cunoașteri. Această cunoaștere este un martor pentru condamnare.

Pavel arată cum oamenii au distrus această cunoaștere pe care Dumnezeu le-a dat-o. Această cunoaștere a devenit opusul a ceea ce a fost intenționată să fie: ea a devenit un standard sigur pentru condamnarea fiecărui om de pe planetă.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s