Ce este Evanghelia? Romani 1:16-17

Cum spuneam într-un articol anterior aşa spun şi acum: motivul pentru care unii nu predică Evanghelia este nu pentru că nu o cunosc ci pentru că nu ştiu cum să o prezinte într-o formă clară şi sistematică. Aşa că aici poate fi downloada un rezumat a ceea ce eu cred, şi am înţeles din Scripturi, că înseamnă Evanghelia. Totuşi în acest articol o voi prezenta aşa cum Pavel o sumarizează în Romani 1:16-17

1. Evanghelia este putere. Dacă o biserică pierde puterea înseamnă că a pierdut Evanghelia. Puterea Evangheliei este extraordinară pentru că este puterea lui Dumnezeu dar este benefică nouă fiindcă nu este puterea lui Dumnezeu de a ne trimite în iad ci de a ne mântui prin Isus Hristos.

2. Evanghelia însemnă mântuire. Evanghelia nu înseamnă să fii scăpat de diavol sau de iad ci întâi de toate să fii scăpat de păcat pentru a fi pus în părtăşie cu Dumnezeu. Evanghelia are de-a face cu această mântuire. Să avem grijă mare cum definim mântuirea.

3. Evanghelia este Isus Hristos. Fără Hristos Evanghelia nu este o veste bună şi nu are nici un fel de putere. Hristos este Cel care ne dăruieşte neprihănirea Lui şi pe baza căruia suntem şi noi, la rândul nostru, declaraţi şi consideraţi neprihăniţi înaintea şi de către Dumnezeu. Fără Hristos nu există mântuire.

4. Evanghelia este pentru oricine. Nu contează că nu toţi vor fi mântuiţi sau că nu toţi suntem aleşi. Oricine va crede va fi mântuit. În acest sens Evanghelia este pentru oricine crede şi pentru toţi cei ce cred. Evanghelia trebuie dusă tuturor categoriile de oameni şi tuturor oamenilor.

5. Evanghelia este primită doar prin credinţă. Primirea lui Hristos, a neprihănirii Sale, a acestei veşti bune, a puterii lui Dumnezeu care mântuieşte se face doar prin credinţă. Nu există nici o altă metodă. Exclusivitatea acestei metode este clar evidenţiată în Biblie.

6. Evanghelia înseamnă neprihănirea lui Dumnezeu. Problema noastră este că suntem păcătoşi iar această problemă nu se rezolvă decât dacă suntem neprăhiniţi – fără păcat. Tocmai acest lucru îl rezolvă Evanghelia – ne dă neprihănirea lui Hristos iar păcatele noastre îi sunt atribuite Lui.

7. Evanghelia te păstrează în credinţă. Odată primită Evanghelia omul rămâne în această credinţă. Evanghelia are în ea natura aceasta de perseverenţă şi păstrare. Omul care crede continuă să creadă. Credinţa nu este un act de moment şi care are sfârşit imediat ce ai fost mântuit ci este o stare ce creşte.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s