Darul vindecărilor

1 Corinteni 12:9 „altuia, credinţa, prin acelaşi Duh; altuia, darul tămăduirilor, prin acelaşi Duh;”

Este un reducționism imens să spui că darul minunile „constă într-un dar natural de simpatie sau empatie combinat cu capacitatea de a cunoaște lucrul corect de făcut într-o situație individuală.”

Sunt puține dubii că Pavel ar fi înțeles aceste vindecări ca fiind la fel de mraculoase ca cele ale Domnului Isus Însuși.

Este suficient de notat acest remarcabil plural: darul tămăduirilor în toate cele trei ocurențe din acest capitol. Asta sugerează că erau diferite daruri de vindecare: nu fiecare era vindecat de o persoană, și probabil anumite persoane cu unul dintre aceste daruri de vindecare putea prin harul lui Dumnezeu să vindece anumite boli sau să vindece o varietate de boli dar numai în anumite momente.

Poate, atunci, unul dintre lucrurile pe care generația noastră trebuie să le evite este instituționalzarea darurilor. Dacă unui creștin îi este dat un charisma de a vindeca un individ de o boală particulară la un moment dat, acel creștin nu trebuie să presupună că darul vindecării i-a fost dat lui sau ei, dezvoltând astfel o „lucrare de vindecare.”

D.A. Carson, Showing the Spirit, p.30

Anunțuri

2 gânduri despre “Darul vindecărilor

 1. Frate, aveti o teologie foarte sumara si limitata de o ratiune fireasca, neluminata complet si care nu este in acord cu intreaga revelatie adusa de Christos si de Duhul Sfant prin apostolii Domnului. 1.) Afirmatia dvs. ca ‘vindecarile savirsite de ap. Pavel nu pot fi puse alaturi de vindecarile savirsite de catre ISUS, vine in conflict cu afirmatia profetica a Domnului Isus: ‘Cei ce vor crede in Mine vor face minuni mai mari…’. 2.) Spre deosebire de anumite minuni si experiente pasagere intimplate in viata multor credinciosi obisnuiti, ap. Pavel, prin Duhul Sfant, ne edifica, in Ep. Intaia catre Corinteni, nu numai asupra teologiei si exersarii (ocazionale) a darurilor Duhului Sfant, dar si asupra slujbelor (permanente) in cap. 12, v. 28-31. ‘Caci lui Dumnezeu nu-i pare rau de darurile facute/oferite.’ Asa ca acest semi-cesationism al putin-credinciosului Carson este nebiblic, chiar anti-biblic, atentind la si stricand Cuvantul lui Dumnezeu infailibil si remanent. Deci, Dumnezeu a asezat in Trupul Bisericii si madulare cu slujba/functia specializata permanent in savirsirea de minuni, sau de vindecari. Daca suntem cumva orbi, saraci si goi, atunci Domnul ISUS ne cheama si azi la EL pentru a ne imbogati si inzestra.

  Apreciază

  1. Frate

   Ați putea încerca să oferiți argumente fără să vă dați cu părerea în privința „teologiei mele limitate … ?” Dacă nu, anunțați-mă ca să știu cu cine am de a face.

   1. Habar nu aveți ce înseamnă „lucrări mai mari.” Citiți contextul și nu aberați pe lângă adevăr.

   2. Citatul tău se găsește în Romani, nu în Corinteni. Romani 11:29 „Căci lui Dumnezeu nu-I pare rău de darurile şi de chemarea făcută.”

   3. Textul cu săraci, orbi și goi … e în Apocalipsa cu alt context și altă semnificație. Ești pe lângă. Serios. Iar aroganța ta mă face să te beștelesc.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s