Rugăciune de păgâni

A considera rugăciunea un mijloc prin care Dumnezeu răspunde automat și conform cu dorința exprimată este o prostie. Orice moment în care folosim rugăciunea ca pe o tehnică prin care primim răspunsuri practicăm o formă de păgânism. Aici se încadrează oamenii care cred că pentru simplul fapt că se roagă înseamnă că vor fi ascultați.

Rugăciunea devine păgână și atunci când omul își impune planurile în fața lui Dumnezeu și apoi îi cere lui Dumnezeu să le împlinească. Rugăciunea este păgânism când nu conține acea așteptare și căutare a voii lui Dumnezeu și dispoziția de a o accepta.

Mulți oameni se roagă nu pentru că iubesc părtășia cu Dumnezeu – motiv principal pentru care ar trebui să se roage omul – și nici pentru că își văd dependența de Dumnezeu sau pentru a afla planurile divine ci pentru că au impresia că aceasta este ceea ce Dumnezeu așteaptă în schimbul răspunsurilor Lui.

A folosi rugăciunea ca o afacere sau un soi de troc – eu îți dau rugăciune fiindcă se pare că îți place mult această practică iar tu îmi dai ceea ce eu exprim că-mi doresc. Aceasta este o formă greșită de a practica rugăciunea.

Cred că Dumnezeu schimbă lucrurile când ne rugăm, cred că Dumnezeu ne răspunde dându-ne ceea ce îi cerem în rugăciune dar nu cred că acestea sunt motivele principale și cele mai importante pentru care cineva ar trebui să se roage și mă tem că acestea-s motivele cel mai des întâlnite între oamenii care se mai roagă.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s