De ce mașina mea are volanul „pe dos”?

6139_531541566937981_715879417_n

În primul rând pentru că este din UK. Iar ei au volanul în partea dreaptă.

Pentru că fiind pe partea dreaptă sunt muuult mai ferit de farurile mașinilor care vin din contrasens. Un drum în noapte este de cel puțin două ori mai odihnitor în această mașină decât cu oricare alta.

Pentru că este mult mai normal să ții mâna dreaptă pe volan tot timpul și stânga pe schimbătorul cu care trebuie să faci câteva mișcări banale. Mâna dreaptă reacționează mult mai rapid la comenzile creierului. Sunt excepții, evident.

Pentru că unchiul, doi frați, au deja mașini din UK. E un fel de obicei al familiei deja. Suntem clan mare și este important pentru noi să nu ne abatem de la tradiție sau reguli.

Pentru că o mașină cu volanul pe dreapta este aproape la jumătate de preț în comparație cu același tip de mașină cumpărată din Germania, spre exemplu. Întrucât „nu fac bani cu ciocanul” (vorba mamei) optez pentru mașini din Anglia.

Pentru că, trebuie să recunosc, e interesant. Este ceva frumos în a conduce o mașină cu volanul pe dreapta :D. Nu știu exact ce.

Pentru că în depășiri strânse – deși este periculos, te poți apropia mult mai tare de cel pe care îl depășești, iar cel care vine din contrasens se poate da ușor mai aproape de marginea carosabilului pentru a-ți permite să depășești fără să simtă nevoia să te înjure 2 minute.

Pentru că depășirile pe care le fac acum nu sunt glonț din spatele mașinii pe care vreau să o depășesc ci de la o depărtare de 5-7 m întrucât apropierea îmi reduce vizibilitatea – lucru care nu m-ar ajuta deloc. Unii zic că în depășiri e greu deoarece nu ai vizibilitate. Este foarte bine că nu ai. Așa poți sta cumințel mai la depărtare. Caii de sub capotă mă ajută să recupăr această distanță foarte repede.

Pentru că atunci când vreau să-mi schimb mașina pot merge în Anglia (la neamuri) și pot căuta liniștit ceea ce doresc. Nu sunt forțat de timp, de împrejurări, de bani etc. Nu stau pe capul prietenilor și nici nu-mi cheltui banii la vreo pensiune.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s