„N-am știut că există Dumnezeu”. Ba da ai știut!

Fredonam de zor melodia „n-am știut că exisă Dumnezeu” până când m-a trăsnit un pasaj din Biblie care striga la mine că sunt un mincinos pentru că … am știut. Cu toții am știut. Dumnezeu nu crede în atei.

Romani 1:19-21 Fiindcă ce se poate cunoaşte despre Dumnezeu le este descoperit în ei, căci le-a fost arătat de Dumnezeu. În adevăr, însuşirile nevăzute ale Lui, puterea Lui veşnică şi dumnezeirea Lui se văd lămurit, de la facerea lumii, când te uiţi cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. Aşa că nu se pot dezvinovăţi; fiindcă, măcar că au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslăvit ca Dumnezeu, nici nu I-au mulţumit; ci s-au dedat la gândiri deşarte, şi inima lor fără pricepere s-a întunecat.

Anunțuri

2 gânduri despre “„N-am știut că există Dumnezeu”. Ba da ai știut!

 1. să nu fim chiar așa categorici. imaginea tatălui pământesc este suprapusă peste cea a lui Dumnezeu. niciun copil care are tată alcoolic sau violent ori abuzator nu va crede că există Dumnezeu. nu va ști aceasta. îi vor lua ani mulți pentru a ajunge la acestă concluzie.
  o spun din proprie experiență și teoriile nu pot să contrazică ceea ce trăiesc oamenii.

  Apreciază

  1. Dumnezeu, care le știe pe toate, inclusiv problemele amintite de tine mai sus, poate să spună în teorie tocmai ceea ce a spus deja. E universal valabil.

   Faptul că vorbim despre o vârstă a conștientizării unor lucruri, de o vârstă a responsabilității morale … asta e o altă problemă.

   Mi se pare că forțăm nota să speculăm că piesa asta e cântată referindu-se la o astfel de perioadă.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s