De ce nu merg oamenii la Biserică?

Credeți-mă că aș putea scrie un articol cu 20 de puncte în care să enumăr motivele pentru care oamenii nu vin la biserică. Totuși articolul probabil ar falimenta în tocmai rădăcina problemei – adică care este motivul principal pentru care oamenii nu vin la biserică?

Bineînțeles că putem fi superficiali și putem preciza motive ca: lipsa socializării, a dragostei și a prieteniei dintre membri, distanța, nevoia de odihnă, confortul, posibilitatea de a asculta acasă etc.

Motivul final cred că este lipsa transformării produsă de nașterea din nou. Simplu spus, oamenii ăștia nu sunt regenerați. Desigur că cineva mă va acuza de reducționism și simplism, ceva caracteristic superficialității. Însă vreau să-mi demonstrez concluzia.

Biblia spune că în casa lui Dumnezeu principala preocupare a membrilor trupului lui Hristos este în jurul Cuvântului, a laptelui duhovnicesc. Acest lucru este în acest fel pentru că este perfect natural să fie așa. Un nou născut (regenerat) dorește laptele duhovnicesc. Vă rog acum să faceți reversul a ceea ce tocmai am spus: un om nenăscut din nou nu dorește laptele duhovnicesc care este în cea mai mare parte oferit în atmosfera casei lui Dumnezeu, în interiorul trupului lui Hristos exprimat vizibil în biserica locală.

Și mai poți exprima acest adevăr astfel: când ești născut din nou ești încorporat sau integrat  în trupul Domnului Isus. Acest trup se manifestă în exterior, fizic prin oameni iar oamenii au trupuri și suflete. Un trup este unit, un trup este împreună, un trup are mădulare care se acceptă unele pe altele. A te despărți de trup înseamnă să nu fii în trup și nici din trup adică să nu fii și să nu fi fost parte din acest trup. 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s