Vor înceta limbile „de la sine”?

Probabil că e deja arhicunoscută descoperirea măreață a cesaționiștilor că verbul folosit în fraza care spune că limbile vor înceta înseamnă „va înceta de la sine” ceea ce este interpretat (fără nici o exagerare) astfel: proorocile vor înceta când va veni ce este desăvârșit – canonul, însă limbile vor înceta de la sine.

Însă această explicație este neconvingătoare din următorul motiv:

În greaca elenă diateza medie afectează înțelesul verbului într-o varietate de feluri; și nu doar în viitorul unor verbe; unde mediile sunt mai comune, ci de asemenea și în alte timpuri forma medie poate fi folosită în timp ce se păstrează forța activă. În asemenea puncte verbul este deponent.

În Noul Testament acest verb (pausontai) preferă diateza medie; dar aceasta nu înseamnă că subiectul „se oprește” sub propria putere. Spre exemplu, Când Isus mustră vânul și valurile tulburate, furtuna se oprește (același verb, în Luca 8.24) – și cu siguranță nu se oprește sub propria putere.

D.A. Carson, Showing the Spirit, p.62

Anunțuri

Un gând despre “Vor înceta limbile „de la sine”?

  1. Recomandare:Va rog sa ascultati doua mesaje de Dumitru Budac pe Google si intitulate Darurile Duhului Sfant iar celalalt Darul limbilor .Daca nu le-ati ascultat pana acum vor fi o adevarata revelatie pt Dvs..E adevarat ca sunt f. lungi dar eu cred ca merita.Cu stim si Un An Nou binecuvantat pt toata familia

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s