Isaia 53.6 – Moartea lui Hristos pentru poporul Său, Spurgeon

Isaia 53:6 „Noi rătăceam cu toţii ca nişte oi, fiecare îşi vedea de drumul lui, dar Domnul a făcut să cadă asupra Lui nelegiuirea noastră a tuturor.”

Acum ne vom ocupa de cuvântul „noi”. Domnul a făcut să cadă nelegiurea noastră a tuturor. Noi credem că există o valoare infinită în ispășirea lui Hristos. Noi credem că deoarece Hristos a murit, moartea Sa este o invitație generoasă pentru toți oamenii – „Crede în Domnul Isus și vei fi mântuit” (Fapte 16.31). Noi trebuie deasemenea să credem că Hristos a murit numai pentru cei pe care Dumnezeu i-a ales; poporul Său ales.

Cum poate fi posibil ca Hristos să ispășească păcatele oamenilor care nu vor crede niciodată în El și care vor merge în iad? N-avem nici un suport care să ne ajute să răspundem la această întrebare. „Dar ei nu vor accepta ispășirea”. Întreb: A fost ispășirea făcută în mod satisfăcător în locul lor? Desigur, trebuie ca toți cei pentru care Hristos a făcut ispășirea să fie mântuiți, sau altfel, lucrarea lui Hristos ar fi devenit nesatisfăcătoare până când omul adaugă valoare la ea prin credință. Lucrul acesta este de neconceput.

Fiecare om care crede în Hristos va fi mântuit. Hristos, prin moartea Lui, a făcut o ispășire completă pentru cei care cred în El. Dumnezeu ar fi nedrept dacă ar pedepsi pe cei credincioși, pentru că El a pedepsit deja pentru păcatele lor pe Fiul Său. Siguranța aceasta, împotriva judecății, este ca o stâncă pe care pot sta credincioșii. Este un loc sigur de odihnă pentru toți cei care cred în Hristos.

Spurgeon ne vorbește din nou, p.28-29

Anunțuri

6 gânduri despre “Isaia 53.6 – Moartea lui Hristos pentru poporul Său, Spurgeon

 1. „Noi credem că deoarece Hristos a murit, moartea Sa este o invitație generoasă pentru toți oamenii – „Crede în Domnul Isus și vei fi mântuit” (Fapte 16.31). Noi trebuie deasemenea să credem că Hristos a murit numai pentru cei pe care Dumnezeu i-a ales; poporul Său ales.”….. si „Fiecare om care crede în Hristos va fi mântuit.”?

  1. credinta este o conditie a primirii mantuirii sau este o dovada a faptului ca esti ales?

  2. Daca fiecare o care crede va fi mantuit, inseamna ca el demonstreaza astfel ca a fost ales?

  3. si daca un om vrea sa creada, dar intervine in el gandul : dar daca nu sunt ales, am o sansa sa cred?”

  Apreciază

  1. Biblia nu vorbeşte despre credinţă ca şi condiţie cât vorbeşte despre ea ca şi instrument. Credinţa este o dovadă a faptului că eşti ales.

   2. da

   3. Dacă un om vrea să creadă este ca şi cum ar crede deodată ce nu poţi deţine o dorinţă fără a dori obiectul acelei dorinţe. Nu poţi spune că doreşti ca să-L doreşti pe Domnul fără să-L doreşti. Deodată ce doreşti să-L doreşti pe Domnul înseamnă că-L doreşti.

   Apreciază

  1. Credinţa este o poruncă şi într-un sens ai putea spune că e o condiţie. Dar faptul că e o condiţie nu înseamnă că nu e un instrument. Instrumentul poate fi o condiţie. În acelaşi timp poţi vedea credinţa ca pe o cauză dar ce fel de cauză? este o cauză primară sau secundară? Eu zic că e secundară şi că alegerea lui Dumnezeu este cauza primară, jertfa lui Hristos cauza meritorie iar lucrarea Duhului Sfânt de convingere, cercetare şi regenerare cauza eficace. Aşadar credinţa este o cauză dar una secundară şi instrumentală. O poţi numi condiţie şi nu mă deranjează atâta timp cât ea este aşezată la locul ei.

   Pe de altă parte credinţa este exercitată de om dar Scriptura arată că este darul lui Dumnezeu întrucât nu vine de la noi. Nu e dată prin fapte, ca să nu se laude nimeni,.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s