Pericolele păcatelor „mici”

Una dintre tacticile diavolului pentru atragerea sufletului în păcat este ademenirea cu ideea că păcatul respectiv este mic. Remediul pentru această ispită este:

(1) Gândește-te că aceste păcate pe care suntem gata să le acceptăm ca fiind mici au adus asupra omului cea mai mare mânie a lui Dumnezeu, mâncarea unui fruct, strângerea câtorva lemne în Sabat, și atingerea chivotului.

(2) Gândește-te că atunci când dai loc păcatelor mici faci loc și celor mari. Păcatul prin natura lui atrage treptat și te duce spre altele. A face un păcat mic care atrage altele mari după sine este același lucru cu a le comite pe cele mari deoarece asta vei face în final.

(3) Gândește-te că este trist să păcătuiești înaintea lui Dumnezeu pentru ceva mic. Este cea mai mare nebunie să te duci în iad pentru un lucru mic. Cu cât păcatul e mai mic cu atât jignirea adusă lui Dumnezeu este mai mare deoarece L-ai trădat pentru nimic.

(4) Gândește-tecă există un pericol mai mare în păcatele mici (1 Corinteni 5.6). Păcatele mari îi pornesc mai repede pe oameni spre pocăință decât cele mici. De obicei păcatele mici se strecoară în suflet și îl nimicește fără ca omul să-și dea seama.

(5) Gândește-te că alți sfinți au ales să sufere cele mai mari chinuri ca să nu comită aceste păcate. Daniel e gata să fie aruncat în foc decât să-și plece genunchiul.

(6) Gândește-te că sufletul nu e în stare să reziste sub greutatea și vinovăția pentru cel mai mic păcat atunci când Dumnezeu le lasă peste suflet. Unii dintre oamenii care au făcut aceste păcate au ajuns să dorească să nu se fi născut niciodată, nu s-au mai putut bucura de nici un confort pământesc și și-au dorit să fie anihilați.

(7) Gândește-te că este mai mult rău într-un păcat mic decât în cea mai mare suferință și acest lucru este clar din modul în care Dumnezeu S-a purtat cu Fiul Său lăsând asupra Lui toată mânia Sa, și asta pentru cele mai mici păcate ca și pentru cele mai mari. Pedeapsa păcatului este moartea, a tuturor păcatelor!

Extras și parafrazat din Thomas Brooks – Precious Remedies Against Satans Devices

Anunțuri

Un gând despre “Pericolele păcatelor „mici”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s