Segregarea bisericii: pierderea tinerilor

Statisticile ar trebui să ne taie respirația. Aproape jumătate dintre tinerii crescuți în familiile creștine pleacă din biserică și trăiesc în apostazie pentru toată viața (unii spun că 80%).

Trăim într-o eră în care ni se spune că trebuie să-ți întâlnești tinerii pe propriul lor teren și mulți lideri, creativ și productiv, își educă bisericile în acest fel.

Familia este esențială pentru biserică dar modul în care noi organizăm astăzi biserica separă familiile în grupuri și subgrupulețe. Puține programe mai reușesc să adune întreaga familia împreună.

Sunt biserici în care aproape fiecare program separă familia într-un sistem de ucenicizare de segregare datorită vârstei așa că foarte rar părinții și copiii se află împreună într-o întâlnire corporativă a bisericii.

Aceste sisteme nu sunt bazate pe Scriptură ci contrare ei și rezultatul este că avem biserici ale căror programe sunt în contradicție cu ceea ce Dumnezeu vrea pentru biserică.

Biserica separă familiile în închinare, echipare, evanghelizare, studiu biblic, sărbători și rugăciune. Bisericile sunt confortabile cu acest tipar și se simt bine.

Acest dezastru al segregării bisericii se datorează abandonării suficienței Scripturii așa că am construit abordarea slujirii pe propriile filozofii și pe înțelepciunea umană.

Statistic vorbind, liderii de tineret nu îi învață niciodată pe tineri să-și respecte părinții. Este greu să găsești câțiva prețioși lideri care nu sunt obsedați de muzică, filme, sport și distracții.

Analfabetismul biblic este nestăpânit în tânăra generație. Tinerii se îmbracă, umblă și vorbesc ca lumea. Imaginea și felul în care arată sunt totul. Imaturitate.

Sunt păpușile unor personalități lumești și își înfundă urechile cu muzică care le întunecă sufletele. Sunt obsedați unii de alții și își petrec prețioasele minute ale vieții, nu pregătindu-se pentru roluri evlavioase, ci tastând, cu social-networking și distrându-se unii pe alții.

Întâlnirile de tineret și „sunday school” sunt un dezastru. Cei care le frecventează nu cred că toată întâmplările din Biblie sunt adevărate, sunt gata să apere sexul premarital, sunt de acord ca homosexualitatea și avortul să fie legalizat, acceptă evoluționismul, cred că biserica este ipocrită [Ken Ham and Britt Beemer, Already Gone…]

Tinerii nu doar că sunt de acord și apără sexul premarital ci (probabil de asta fac acest lucru) îl practică. Se estimează că aproape 95% dintre tinerii din US au avut relații sexuale premaritale. Poate și în România vor fi statisticieni interesați și competenți pentru a afla rezultate din acest domeniu.

Fiindcă biserica a îmbrățișat această filozofie a erei-segregate am creat grupuri pentru toată lumea și comunitate pentru nimeni; întâlniri pentru toți dar ucenicizare doar pentru unii. Programele bisericii au înlăturat ucenicia din familie.

Multe biserici cheltuiesc sume substanțiale pentru activitățile tinerilor dar majoritatea din ei abandonează credința creștină și sunt asimilați de cultură.

În ciuda banilor cheltuiți în „câștigarea” tinerilor, ei încă arată, acționează și gândesc ca lumea. Știu foarte puține din Biblie dar pot vorbi și gesticula ca cei mai populari artiști.

Fundația reformării adevărate se află în Scriptură. Întâi ea este negativă – eradicarea ideilor și metodologiilor care trebuiesc îndepărtate. Apoi ea este pozitivă – ideile și metodologiile biblice trebuiesc puse în locul celor vechi.

Inspirat din – Scott Brown,  „A Weed in the Church”
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s