Atenţie la Iosif Ţon şi clica lui de eretici

DISCLAIMER (2 feb 22.20): sunt mulți oameni bine intenionați care nu înțeleg că nu atac deloc continuaționismul, asocierea cu străjerii, dilemele trecutului sau contribuția fratelui Iosif Țon în istoria evanghelismului baptist din spațiul României. Eu atrag atenția asupra asocierii lui cu o mișcare a cărei promotori se fac vinovați de răspândirea unor erezii.

Pentru cei care gândesc extrem de simplist şi reducţionist îi rog să se abţină de la comentarii siropoase de două parale dacă nu cunosc bine banda de eretici pe care fratele Iosif Ţon îi promovează.

Recomand citirea atentă a acestui articol pentru cunoaşterea ereziilor şi erorilor acestei mişcări.

Înţeleg perfect că unii dintre voi îl aveţi pe fratele Iosif Ţon la inimă datorită lucrării sale din trecut. Pare-se însă că dumnealui şi-a schimbat şi Evanghelia nu doar pneumatologia.

Mai jos aveți mărturia fratelui Iosif Țon unde spune (deși unii m-au batjocorit când am afirmat același lucru) felul în care a luat-o într-o altă direcție teologică în urma vindecării fiicei sale (în urma unei convorbiri telefonice de aproximativ 3 ceasuri cu unul din organizatorii conferințelor Străjerii).

Anunțuri

193 de gânduri despre “Atenţie la Iosif Ţon şi clica lui de eretici

 1. Pentru curipozitatea mea; lasand la o parte persoana fr.Iosif Ton, care din afirmatiile sale trebuie respinse pentruca sant eretice?
  Nu stiu ce este in Reding? nu cunosc numele acestea pomenite de vorbitor.
  Dar vreau sa stiu dece numesti dumneata ,,Clica de eratici”? mi se pare prea mult….

  Apreciază

   1. Draga Daniel C.
    Daca ai dorit sa ai vizitatori multi, cred ca ai reusit cu acest subiect,
    Da; fr. Iosif Ton, vrem sau nu, va fi un subiect si in viitor.

    Apreciază

 2. Intr-adevar, mare atentie la noile invataturi ale fratelui Ton!

  Am citit cele trei cartulii ale lui (cele cu coperti: rosu, galben si albastru), si intr-una din ele am dat peste aceasta idee, precum voia lui Dumnezeu trebuie sa fie pe pamant asa cum este in cer. Iar rationamentul fratelui este exact ca cel din clip. Daca in cer nu este boala, nici in noi, in familiile noastre, in biserica noastra nu trebuie sa fie boala.

  Ce sa spun, hermeneutica-i cu totu’ la pamant!

  Buna atentionare, Andrei! 🙂

  Apreciază

  1. să îl văd că spune acelaşi lucru şi cu păcatul. De ce mai păcătuim dacă Hristos a plătit în locul nostru ca să fim eliberaţi? De ce mai murim dacă El a înfrânt şi moartea? De ce apostolii şi proorocii au suferit? De ce martirii au murit bolnavi? – de ce nici unul nu a făcut o vindecare miraculoasă în timp ce era sfâşiat de fiare?

   Apreciază

   1. Andrei, cu respect, dar aici n-ai pus o intrebare prea inspirata. Citeste te rog Evrei 11:35b,36,37. Sa pui versetele in context pt ca astfel se poate deduce ca nu era o problema de miracol in timp ce erai sfasiat de fiare. Numai ca n-au vrut sa apeleze pt miracol/ajutor.

    Apreciază

 3. da; articolul acela este daca nu ma insel al unei jurnaliste.
  Acuma draga; am si eu un pic de minte; Fr. Ton Iosif,(ingaduie-mi sa-l numesc fratele meu)
  nu greseste cand spune ca voia Tatalui doreste sa se faca si pe pamant asa cum este in ceruri.
  Tatal nostru…..faca-se voia ta precu in ceruri asa si pe pamant.Amin!
  Care dintre noi primesc cu bucurie bolile; ulcer, cancer, ciroze, metastaze etc.?
  Nu ne invata |Scriptura sa ne rugam pentru vindecarea bolnavilor? Iacov cap.5. da ne invata.
  Ca nu toti vor fi vindecati, asta deja este altceva, dar cu siguranta multi vor fi vindecati si noi nu suntem stapani pe |ceea ce Domnul va face; noi trebuie sa ne rugam cu staruinta.
  Da; boli vor mai fi, moarte va mai fi; dar a cere si a lucra ca voia lui Dumnezeu sa se faca si pe pamant asa cum se face in ceruri, ingaduiti-mi sa spun, nu este o erezie.

  Apreciază

  1. la CE se referă Hristos în acel verset şi în contextul predicii de pe munte? Asta este întrebarea. Este o întrebare de bun simţ minim hermeneutic. Dacă cineva îmi spune că Domnul se referă la vindecare, dominare socio-politică, exorcizări teritoriale etc atunci să fie sănătos, mi se pare că diavolul i-a umplut capul prea mult cu prostii.

   Ne învaţă Scriptura să ne rugăm dar aici nu e vorba de aşa ceva. Toţi cesaţioniştii cred în această rugăciune pentru bolnavi. Aici e vorba de DAR de vindecare, de minuni mai mari ca ale Domnului Isus şi apostolii şi de vindecare absolută.

   Înţeleg că nu aţi înţeles aproape nimic din ceea ce se discută . Cei mai mulţi oameni sunt victime din ignoranţă şi nu mă îndoiesc deloc de bunele lor intenţii.

   Apreciază

   1. Am republicat și eu articolul.
    Ati auzit de Filet ? El a fost dat pe față public de apostolul Pavel (Şi cuvîntul lor va roade ca gangrena. Din numărul acestora sînt Imeneu şi Filet,). Cine este un pericol public trebuie arătat în public ! Nu cred că ați protesta la fel și în față unui semn care spune: ,,Atenție! Stop! Podul este rupt.“ În privința fratelui Iosif Țon există un consens al tutror cultelor evanghelice: baptițti, pentecostali și creștini după evanghelie. Când au aflat că mă duc la Portland, păstorii pentecostali din Los Angeles m-au rugat să repar stricăciunile produse de fratele Iosif. Când am ajuns acolo am aflat însă că asta s-a fpcut deja cu mult înainte de venirea mea. Cei din Portland sunt ,,vaccinați“ împotriva ereziilor pe care le răspândește mai recent dânsul …

    Postulat escatologic: Împărăția lui Dumnezeu va veni pe pământ NUMAI împreună cu Împăratul ei! Până atucni, Biserica se roagă și așteaptă. Încă nu putem modifica rugăciunea în: ,,Mulțumim că a venit împărăția Ta, precum în cer așa și pe pământ“ !!!

    Fratele Iosif, alături de cei pe care îi îmbrățișează sunt vânzători de vise și iluzii. Vorbe mari și fapte mici. Se laudă cu minuni, dar merg la doctoti ca fiecare dintre noi. Cunosc cazuri concrete de neputință a vindecării propovăduite de dânsul.

    Apreciază

   2. frate Daniel
    om fi unii vaccinati, dar nu toti.Dupa predica fratelui Ton in biserica noastra pe usa din spate a reusit sa intre tocmai aceia care eram incurajati sa-i vizitam: „Jesus Culture music”.
    Si in vorbele lui John Macartur, odata ce a intrat muzica, teologia este pe aproape.

    The contemporary evangelical church has very little interest in theology and doctrine, so you’re going to have a tough sell. It’s about style. And style is the Trojan Horse that lets Charismatics in the church. Because once you let the music in, the movement follows. It all of a sudden becomes common. We sound like the Charismatics, sing like they do, have the same emotional feelings that they have. It’s a small step from doing the same music to buying into the movement.
    I don’t think it has to do with what the teachers are saying. I think it’s the music. It’s like getting drunk so you don’t have to think about the issues of life. If you shut down the music, turn on the lights, and have someone get up there and try to sell that with just words, it’s not going to work. You’ve got to have some way to manipulate their minds.

    Apreciază

  2. Ptr dl Costica: Vindecarea o face D-zeu si nu acesti sarlatani care s-a dovedit ca i-si platesc asa zisii bolnavi sa se ridice E totul o escrocherie si voi mai aveti timp sa-i credeti?

   Apreciază

   1. Crezi ca Dumnezeu poate folosi oameni cu „dar de vindecare” dar in circumstante cu totul coordonate de voia Lui suverană,
    folosindu-se de credința si comuniunea prin rugăciune cu Dumnezeu?

    Apreciază

   2. Andrei eu cred ca in urma rug facuta cu credinta D-zeu poate face vindecarea .,dar omul nu poate face acest lucru. Iar daca sint oameni ai rugaciunii si ei mijlocesc si atunci D-zeu raspunde. Despre strajeri nu pot spune nici ca sint sfinti nici oameni ai rugaciunii , ci in multe cazuri au fost dovediti ca induc lumea in eroare .
    Credinta bazata pe minuni e o credinta care se spulbera la cea mai mica problema si oamenii care vor numai minuni nu traiesc prin credinta si de aceea trc usor de la un curent la altul ca si Iosif ton

    Apreciază

   3. Nici odata nu am crezut sau afirmat ca vindecarea o face un om,poate fi el numit chiar vindecator.
    Nu am participat si nu voi participa la astfel de intalniri destinate scopului vindecarii.
    Todeauna vindecarea, acolo unde ea are loc, o face Domnul Isus.
    Numai ca fie ca ne place sau nu, Domnul uneori se foloseste si de oameni.

    Apreciază

 4. nu stiu ce articol ai atasat tu acolo dar sa zicem ca e rau cu invataturi gresite. Intrebarea mea este ce dovezi ai ca Iosif Ton a imbratisat noua doctrina si invatatura din articolul gasit pe net. Omul spune bine ce spune, iar cat priveste de Bill Johnson nu mai incape nici o indoiala ca e un om de care Dumnezeu se foloseste in mod special.

  Apreciază

  1. puteţi căuta şi ALTE articole, clipuri şi predici chiar de-ale făptaşilor în care toate aceste lucruri vor deveni evidente pentru tot orbul. Scuza dumneavoastră este penibilă, în cel mai bun caz. Iosif Ţon nu este ignorant – ştie ce promovează. Deodată ce a îmbrăţişat mişcarea carismatică … a îmbrăţişat şi învăţătura ei că doar nu o fi schizofrenic să spună că mari guru carismatici sunt oamenii lui Dumnezeu şi apoi să nege că învăţătura lor e de la Dumnezeu.

   Apreciază

  2. prostii cu Bill Aveti nevoie de senzatii tari ca sa credeti in Dumnezeu si asta arata cit e de slaba credinta D-zeu nu are nevoie de Bill al vostru ca sa-si arate puterea ,iar e dovedit ca acesti vindecatori sint niste sarlatani care se folosesc de naivitatea unora

   Apreciază

   1. Stai putin. Unii nu așteaptă lucrări supranaturale pentru motivul precizat de tine. Oamenii pur si simplu au înțeles ca exista o continuitate intre lucrarea lui Dumnezeu din trecut si cea din prezent în privința minunilor făcute prin oameni. Nu asta e problema majora a lui Bill Johnson sau miscarea carismatică si neocarismatica.

    Apreciază

 5. Draga Andrei; eu nu am pretins ca in predica de pe munte Domnul vorbeste despre vindecari.
  Darurile de vindecare sant pentru biserica Domnului; 1 cor.14.
  Ne place sau nu ne place vindecarile si a scoate draci precum si darul deosebirii duhurilor si alte daruri sant date Bisericii, sau Cand au incetat?
  Nu voi lua in considerare un subiect din pressa americana si nici de unde aiurea din lume.
  Dar sunt gata sa ne uitam in Scriptura si am nevoie de argumentele textuale.
  Eu sunt gata sa ascult argumentele venite de la credinciosi.

  sa nu te superi pe mine.ch.

  Apreciază

  1. nu mă supăr. Doar că mi se pare că discutăm despre două lucruri diferite.

   eu nu neg autenticitatea acestor daruri. Despre ce vorbim aici?

   Mişcarea despre care vorbesc eu merge în nişte aberaţii teologice care sunt foarte departe de doctrina continuaţionistă

   Apreciază

 6. Daca zici ca ai citit cele trei brosuri, nu poti face afirmatiile respective despre fr.Ton Iosif.
  Despre asta vorbim, Ton iosif si-a scris linia sa teologica acolo.
  Iar daca nu le-ai citit cu atentie, asta deja nu este problema mea.
  Eu nu spun ca fr. Ton este apostolul Pavel sau mai stiu eu cine, dar cine contesta contributia sa la viata bisericilor din Romania, este cel putin rau intentionat.
  Sa nu ma ivorbim despre cele mai bune traduceri dinainte de 1989.
  daca esti mai in varsta de 40 de ani trebuie sa-ti amintesti.
  Miscare despre care scriu ziarele nu mai intereseaza.

  Apreciază

   1. andrei are dreptate Iosif Ton a deviat de mai multe ori in viata lui asa ca e obisnuit Asa ca ceea ce face acum nu e ceva nou pt el La virsta lui mai bine s-ar pregati de intilnirea cu Tatal Cei doi renumiti de care zice el sint niste mediocri necunoscuti dar ei repr ceea ce propaga el acum si dintro data sint cei mai buni? A-ti auzit de cameleon?Adaptaarea instantanee la mediul in care se afla. Si Iosif Ton face la fel . Se invirte in cercul carismatic si adapteaza doctrina la ideile lor. Tot un fel de cameleon

    Apreciază

   2. Mi se pare stupid ca de la o simpla vindecare (Domnul știe cat de reala a fost) sa-ti schimbi teologia si comunitatea frățească. E o speculație ca fiica lui nu a fost vindecata direct de Dumnezeu ci printr-un Vindecător uns pentru problemele astea.

    Apreciază

  1. costica h. eu il cunosc foarte bine pe Ton Iosif, il cunosc de zeci de ani. Si pe mine aceasta schimbare a lui ma face sa-mi schimb parerea despre dumnealui. El propovaduieste o evanghelie patruzeci de ani iar de o vreme incoace schimba „macazul” cu totul, ia dat o alta directive care este o alta evanghelie fata de cea propovaduita zeci de ani. Oare ce la determinat sa imbratiseze o alta evanghelie? Eu tin sa cred ca, popularitatea ia scazut in randul evanghelicilor pentru mai multe fapte pe care nu trebuia sa le faca. Nici la strajerii nu o sa meraga mult, ei nu au nevoie de el. Daca o sa traim o sa vedem. El s-a urcat mai sus decat trebuia, caderea lui este mare.

   Apreciază

 7. Cartea de capatii a sec 21? Cred ca aceasta carte ar trebui sa fie Biblia. In rest ceea ce spune despre calitatile acestei bis mi se pare exagerat . A avut unele merite in trcut dar momentan strica tot Cum poate cineva sa se schimbe atit de radical dintro data?Si asta de mai multe ori in viata lui. Cei care ii cunosc trcutul stiu la ce ma refer

  Apreciază

   1. Da, așa este. Nu este prima dată când își schimbă învățătura în proporții atât de mari.

    Și marea tragedie este că pentru mulți din creștinii din bisericile noastre, fr. Țon este un om de referință.

    Apreciază

   2. Speculez. Cred insa ca mulți oameni s-au nenorocit prin puterea asupra oamenilor si popularitatea dobândită. Dl. Iosif Ton face parte din aceasta categorie. Daca stai in propria biserica sunt putine șanse sa ajungi la stadiul ăsta întrucât oamenii ăia te cunosc cu bune si rele.

    Apreciază

  1. Întrebarea nu e deloc „cine pe cine” ci „de ce” să fii numit eretic. Şi eretic eşti atunci când loveşti în doctrinele fundamentale ale creştinismului. Dacă te uiţi la implicaţiile învăţăturilor acestor oameni îţi dai seama că ele ating aceste doctrine esenţiale. Întrebare e şi dacă Biblia susţine aceste practici şi crezuri. Că îi numim eretici sau învăţători falşi, anticrişti sau prooroci mincinoşi … este o problemă secundară.

   Apreciază

   1. …cand lovesti in doctrinele fundamentale ale crestinismului.(citat)
    Draga Andrei; fa-mi te rog favorul acesta, care sant doctrinele fundamentale ale crestinismului in care loveste fr.Iosif Ton?
    Cred cei ce citesc aici pe tarlaua asta publica vom putea invata cateceva din asta.

    Apreciază

   2. Cristologia – pentru ei Hristos e un om politic acum, un Vindecător universal etc. Ăsta nu e Hristosul meu. Poate la dumneavoastră. Nu știu. Hristosul lor nu e unic deoarece abia prin ei se face lucrarea Apostolica asa cum trebuie. Hristosul lor a fost „copil mic” pe lângă ce urmează ei sa facă.

    Pneumatologia – oamenii ăstia, cu precădere, jefuiesc Duhul Sfant de suveranitatea Lui in dăruirea darurilor si eficacitatea lor. Duhul Sfant e la dispoziția lor. Bineînțeles totul e justificat cu voia lui Dumnezeu descoperită într-un mod special lor acum. Oamenii dintotdeauna au vrut sa-L manipuleze pe Dumnezeu.

    Escatologia – carismaticii cu precădere fac mari si largi confuzii intre perioada Bisericii și VIATA de „dincolo”. Ei le suprapun si încearcă sa aducă cerul aici pe pământ.

    Antropologia – capacitatile si responsabilitatile omului sunt ridicate la grad dumnezeiesc. Pentru acest motiv mulți dintre ei vorbesc de indumnezeire si ca omul este un fel de dumnezeu. Proclamațiile lor prin credința si chemarea „in ființă” a lucrurilor sunt practici păgâne. Credința lor ia locul lui Dumnezeu.

    Bibliologia – nu am nimic cu faptul ca Dumnezeu da descoperiri subiective confirmatoare si bazate pe Scriptura insa ei pun revelația Scripturii atât de jos încât nu e exagerat sa spun ca apostolii lor au mai multă influența între credincioșii lor decat are Duhul Sfant prin Scriptura.

    Ar trebui sa citiți acel articol si multe altele pe care le pot preciza si care fac referire la mesajele lor si sa va convingeți singur.

    Apreciază

 8. Slava Domnului ca exista frati ca d-stra, care vegheaza si atrage atentia asupra invataturilor dracesti care se infiltreaza printre crestinii din intreaga lume.
  Din pacate, unii asa-zisi crestini, imprastie cu mizerii lucrarea lui Dumnezeu.
  Ce ne spune Biblia? Sa veghem; sa nu ne lasam amagiti de orice invatatura.
  Cunosc bine miscarea pe care o trambiteaza I. Ton. Cineva din familia mea este bagat pana peste cap in ea….si urmarile acestei implicari sunt tragice….nici nu aveti idee in ce va bagati odata ce deschideti usa acestor invataturi…
  Stati departe de ea!
  Acum vin cu niste exemple: primul video este de acum cateva zile.
  Ati auzit, sper, de „trezirea” de la Toronto. Ei bine, au sarbatorit 20 de ani si cei de la Bethel din Redding ( atat de mult laudati de I Ton) au fost si ei acolo.

  Urmatorul link este un interviu: Kris Vallotton (I Ton il mentioneaza si pe el) intervieveaza o tanara de 13 ani.
  Totul este spus cand, la un moment dat, Kris o intreaba: L-ai numi pe Dumnezeu prietenul tau? Ea raspunde: da eu sunt (na. Dumnezeu), este in mine.
  http://www.kvministries.com/videos/2008/04/12/akiane-interview
  Mai revin cand voi avea timp.
  Vegheati!!

  Apreciază

 9. AM FOST MANTUITI CA SA SLUJIM DE SLAVA LAUDEI LUI, NU SA TOT CAUTAM VIDECARI, SI SEMNE SI MINUNI!!!, SI ATATIA OAMENI IN JURUL NOSTRU SE TOT UITA LA NOI SA – L VADA PE DOMNUL!!!! ESTE CINEVA ACUM CARE SA VINDECE TOATE BOLILE???SI SA SCOATA DRACII??? STITI CATI OAMENI SUNT POSEDAT DE DUHURI NECURATE???
  BIBLIA A FOST SCRISA DEMULT, NU MAI ESTE NEVOIE DE SEMNE SI MINUNI CARE S-O CONFIRME. SI DE FAPT DOMNUL ESTE SUVERAN, SI TOT CE FACE EL ESTE DESAVARSIT, A SE RECITI EVREI 12, CACI MAI ESTE NEVOIE SI DE DISCIPLINA!!!, ALTFEL SUNTEM FECIORI DIN CURVIE. ESTE SCRIS! N-AM ZIS eu.

  Apreciază

 10. Şabat şalom!

  Termenul „a cumpli” este un arhaism care, iniţial, semnifica „a sfâşia”. Am vizionat materialul cu Iosif Ţon, am citit „în diagonală” articolul şi mă simt…cumplit! Sunt sfâşiat afectiv, îngrozit din cauza consecinţelor biblico-teologice şi socio-culturale şi…mda, stârnit din pdv al sociologiei religiilor: dezvoltarea unei mişcări sectare, eretice e, într-adevăr, un fenomen care merită studiat…
  În altă (dez-)ordine de idei, nu a sesizat nimeni apropierea dintre, pe de o parte, teologia ortodoxă sau, mai concret, viziunea sa de „Împărăţia aici şi acum” care o determină să se implice în politică şi să facă alianţe păcătoase cu statul („simfonia bizantină”) şi setea de putere a acestei Mişcări sectare, eretice, neo-apostolice?…

  Berakhoth/ Binecuvântări!

  Apreciază

 11. Cunosc pe unii lideri ai Strajerilor din Rominia . Propaga duminica de la amvon ca au puteri de vindecare si lunea ei merg la farmacie sa-si cumpere medicamente. Ca nivel teologic sint sub orice critica si ma mir ca ne pierdem vremea vorbind despre ei. Ton avea nevoie de o org care sa-l puna in virf iar org din Rominia avea nevoie de cineva sa-i organizezesi asa s-au intilnit. Dar pt ca nu i-au iesit socotelile cum a vrut fr. Ton a incercat sa se reintoarca la bapt Bine ca fratii lau cunoscut si nu areusit Iosif Ton adapteaza biblia la interesele lui si daca nu l-am mai lua in seama atunci nu i-ar place . Asa ii facem jocul si el e in centrul discutiilor .Dar dreptatea e in mina lui D-zeu si in final se va alege griul de neghina

  Apreciază

  1. Te-am cunoscut la Akron,Andrei erai usor charismatic si vad acum ca te-ai pocait sau m-am inselat eu?Problema fr.Ton este personala si nu doctrinara. Ca si teolog al Bisericilor Evanghelice el a fost si ramine cel mai important far in acest sens pt.generatii.In finalul virstei nu loviti asa de tare voi cei tineri si nici voi cei in virsta ci ocupati-va de Evanghelie sa o dati oamenilor tot asa cum a dat-o la timpul potrivit si in vremuri de rastriste si jale fr.Ton.

   Apreciază

   1. Nu eram carismatic. Si acum susțin aceeași poziție „ușor continuaționistă” (pentru ca a fi carismatic implica prea multe aspecte cu care niciodată nu am fost de acord).

    Problema lui nu e deloc personală deodată ce o prezintă in public ca învățătura. Personal e daca nu ar predica nimic.

    Trecutul lui nu e chiar asa alb cum il prezentati. Si asta este foarte bine arătat de mulți.

    Ton nu e teolog. Facem confuzii intre daruri. E compilator. Si nu e deloc teologul bisericilor Evanghelice. A avut rolul lui in trecut dar acum pare sa-și stearga tot bunul nume cu aberațiile propovăduite de el sau „idolii” lui carismatici.

    Apreciază

 12. Nu sunt interesat de ce scriu sau spun carismaticii.
  Vreau sa vad un clip sau vre-o afirmatie in care fr. Iosif Ton spune lucrurile acestea despre Domnul Isus.
  _ca este un om politic,
  -sau ca este doar un vindecator.
  Dar impreuna cu acestea este important sa intelgem cu totii cuvintele Domnului Isus; Imparatia lui Dumnezu este aproape;Marc.1;15; aproape, in mijlocul vostru, si in voi….(referintele trebuie cautate, dar textele exista in N.T.
  Te rog Andrei sa talmacesti aceasta Scriptura,
  Iar eu pun aci o afirmatia a fr. Iosif Ton care defineste imparatia lui Dumnezeu in felul urmator.
  Locul sau spatiul unde se face voia lui Dumnezeu; persoane, familii, biserica sociatate.
  Ei; ca Imparatia Sa are dimensiunea ei viitoare cand Imparatul ca veni si va domni pe pamant, asta deja este alt aspect.
  Da, Subiectul predicarii Domnului si al apostolilor a fost predicarea Evangheliei mantuirii.
  Apropo; Domnul cand a vorbit cu Nicodim, despre ce aspect al imparatiei vorbea?
  …nu cre ca este fara rost subiectul acesta, sau cel putin ne mai clarificam niste lucruri, noi si deasemena cei ce citesc si doar citesc….

  Apreciază

  1. Imi cer scuze ca ma bag dar cred ca e important de precizat ceva. Iosif Ton a fost ani de zile unul din teologii de seama ai evanghelicilor din Romania si nu numai. Totusi, cand ti se prezinta atat de clar ca un om greseste cum poti sa te mai agati de orice pentru a-i apara greseala? Frate asculta mai bine modul in care vorbeste si ridica in slavi niste oameni. Inalta o carte mai presus de Biblie, o face carte de capatai a acestui secol, uita-te la filmuletele puse de cei mai dinainte si vei vedea ce fel de manifestari au cei pe care el ii slaveste. Stiu ca atunci cand cineva are in fata ochilor orice in afara de glorificarea lui Hristos nu vreau sa am a face cu acel om.
   Nu spun ca Iosif Ton nu a facut bine la viata lui. Totusi, din cate vad, acum mai mult rau face. Mai important este sfarsitul unui om decat tot ce a facut intreaga viata. In plus…chiar de-alungul vietii s-a contrazis de nenumarate ori, trecand cand de o parte, cand de alta dupa cum ii suna bine lui. Inchei cu o intrebare: in vremurile de restriste a facut Iosif Ton inchisoare? Faptul ca a mai fost chemat sa dea cu subsemnatul pe la securitate nu inseamna neaparat ca a fost hartuit si maltratat de dragul credintei. Cititi cate ceva din marturiile celor care au avut a face cu el, sunt cateva chiar pe internet.

   Apreciază

   1. Manu are dreptate Sint dovezi in dosarul lui care arata ca atunci cind mergea la securitate mergea sa se int cu colegii lui si tot raul care i l-au facut a fost sa-l ajute sa mearga in S.U. A A fost un predicator inteligent dar ia lipsit o constanta in credinta si mereu ori s-a dezis de D-zeu , ori a trecut de partea unde era mai cald, deci a cautat totdeauna binele lui. Daca ar fi fost un teolog asa mare cum zic unii nu ar fi avut aceste mari oscilatii ci ar fi stat linga D-zeu oricare ar fi fost pretul
    Ce a suferit el pt credinta? Iar in echipa nu aputut lucra niciodata . Egoul lui e prea mare
    Mai bine ar fi sa nu mai il tot pomenim atit si ma rog ca macar acum la batrinete sa se pocaiasca cu adevarat , altfel nu stiu cum va sta in fata lui D-zeu
    Chiar si faptul ca provoaca controverse intre credinciosi arata cit de controversata este persoana si lucrarea pe care a facuto si o face

    Apreciază

   2. Se pare ca nu s-a înțeles exact ce anume am semnalat eu. Eu nu am atacat trecutul lui, nici asocierea cu Strajerii, continuationismul sau retragerea unei autorizatii. Clipul acela arata pe scurt problema: asocieri gresite

    Apreciază

   1. El promoveaza oameni care la acest moment ajuta la implinirea telurilor lui
    D-zeu sa se indure de el si sa-i deschida ochii macar in ceasul al 12- lea

    Apreciază

 13. Eu nu voi apara greselile unui om pricine ar fi, dar apar omul.
  Iosif Ton nu a spus ca va fi o carte care va fi pusa mai presus de Sfanta Scriptura,
  dar cand vorbim de miile de tone de carti pe teme biblice exista carti bune, mai bune, si cartile foarte bune.
  Despre aceste carti cred eu ca vorbim in contextul respectiv.
  Iar in c azul in care I.T. Ar fi spus ca exista o carte care este mai sus de Biblie, atunci eu voi spune,
  NU EXISTA!.

  Apreciază

   1. E normal asta la el Andrei. Toata viata afacut asa Daca ar pi pus pe D-zeu deasupra tuturor lucrurilor atunci nu ar mai fi fost astfel de discutii despre el

    Apreciază

   2. Fratilor in trecut l-am admirat , dar cind am aflat cine e cu adevarat si ce afacut si face nu mai pot fi de acord cu el ,dar voi incerca sa nu ma mai gindesc la asta El s-ar parea ca afost toata viata lui ca Anania si Safira :a vrut sa para ceea ce de fapt nu era . Eu ma rog sa nu se trezeasca prea tirziu la realitate .Inca sar mai putea pocai in sac si cenusa dar daca mai persista mult in ereziile actuale ……

    Apreciază

 14. L-am cunoscut pe Iosif Ton in anul 1976 cind era venit in Tara de la studii de la Oxford si ca tinar student dornic de a invata am organizat o iesire in muntii Fagaras cu mai multi studenti din Timisoara Cluj Bucuresti unde am petrecut o saptamina pe munte impreuna cu IOSIF TON PAUL NICOLESCU ,AUREL POPESCU,SILVIU CIOATA etc. Am avut multe de invatat si a-m apreciat mult activitatea publica ,religioasa a lui IOSIF TON ,Acum pot sa spun ca a amestecat invatatura SCRIPTURII cu interesele politice si de alta natura,Dupa 1990,avind mai multe informa tii despre cealalta fata a omului IOSIF TON (inormator ,persecutat,etc.)am invatat cit de adevarat este cuvintul care spune ;;VAI de cei care se incred in oameni” Concluzia mea este ca DUMNEZEU nu i-a ingaduit lui TON sa se bucure de cea ce este scris in EVREI 13 ‘7 ADICA SA FIE UN EXEMPLUL DEMN DE URMAT.Cit despre judecat,eu nu am dreptul sa il judec dar dezamagirea mea este fff mare.Sper ca DUMNEZEU sa-i dea harul sa se pocaiasca.

  Apreciază

  1. fr Popescu sinteti in aceeasi sit ca mine si eu sint la fel de deceptionat dar ma rog pt el si nu il judec. Aceste disc cu ceea ce repr el nu au nici un rost pt ca nu pot spune ca acum s-a sfirsit totul daca I Ton a fost desc cu aceste lucruri. Lucrarea de mint o face D-zeu si nu Ton ,iar Ton a fost dat pe fata cu falsitatea lui tot de D-zeu.
   Se vor ridica alti oameni care sa duca Evanghelia mai departe si sint deja .Lumea nu ainceput si nici nu se sfirseste cu Iosif Ton

   Apreciază

 15. fr;Iosif Ton a venit in tara in anul 1972,
  stiu asta deoarce atunci m-am casatorit, cu sotia mea Dorina si el a fost la nunta mea in cortul din prelate pe care l-am improvizat in strada.
  A fost atunci si fr.Cure Simion, Da; toti acestia si mai multi care au suferit in inchisori sant pretiosi pentru mine, si chiar daca in prezent cei mai multi nu sant printre noi, si in cazul fr. Iosif T. eu voi pastra respect pentru ei, pentru tot ce Domnul a lucrat in viata mea prin ei.
  Eu sunt un anonim, nu as fi avut curajul si puterea sa infrunt presiunea vrajmasului, dar altii au facut asta platind pretul suferintei.
  Ma voi aptine sa denigrez, voi incerca sa fiu mai aspru cu mine,
  frate Popescu nadajduiesc ca cei care au fost prinsi in cursele intinse de dusmanul nostru comun, in aceste vremuri de mare libertate sa fie eliberati si spalati din nou.
  fara indoiala fr. iosif nu este singurul.
  Mila Domnului sa nu ne paraseasca niciodata!Amin!

  Apreciază

 16. Cind am spus ca este o problema personala m-am referit la virsta fr.Ton si sa fie iertat si nu criticat la nesfirsit.Trecutul il cunoastem in parte si tendinta noastra este sa rascolim trecutul ,ne convine cel mai mult in critica si el poate fi sters sigur nu de noi,noi facem pacatul sa-l scoatem de fiecare data cind ne convine insa parerea mea este ca fr. Ton merita un multumesc pt.munca si viziunea care a avut-o.Eu ii multumesc ,ma rog si stiu ca balanta este la Dumnezeu. Oare cine si ce vom fi noi la virsta dinsului?

  Apreciază

  1. și ce legătură este între vârsta dumnealui și problema personală?

   aici nu e o problemă de iertare ci de discernământ spiritual pentru că avem de-a face nu cu un om care ne-a greșit în particular ci unul care în calitate de învățător răspândește ACUM învățături rătăcitoare

   problema cu trecutul lui e faptul că se leagă de prezent. Nimeni nu l/ar menționa și nu l-a menționat cât timp a dat de înțeles că a fost pe calea care trebuia să meargă

   balanța e la Dumnezeu să ce? să-i cântărească ereziile cu lucrurile bune pe care le spune? sau să cântărească prezentul cu trecutul? Dumnezeu nu a trecut la ortodocși

   e o speculație inutilă să spunem ce vom fi noi la vârsta lui. Plus că asta nu are nici o relevanță acum. Învățătura rătăcitoare e periculoasă și trebuie să ne ferim de ea indiferent de vârsta oricui

   Apreciază

 17. Despre ce far vorbiti aici. Ca Ton s-a lepadat de Domnul cand a vrut si a trait cum a vrut, ca a revenit in cult si a fost informator, a invrajit fratietatea si ca in finalul varstei s-a abatut de la Evanghelie pentru asta a fost exclus din cultul baptist, Farul nostru este Isus Hristos nu Ton,

  Apreciază

 18. Imi place cum este formulata invitatia,asa ca am prins curaj.Deci,..in sfirsit,echipa de gladiatori din cultul baptist,s-a intors de la „reanimare”.Fugiti,nu le stati in cale,va va prinde bine.
  Fortze tari,sagetzi rebele,
  Lui Ton nu-I pasa de ele.
  Cum apar asa s-or duce,
  Ton,e aparat de CRUCE!
  Amin!

  Apreciază

   1. Te rog sa nu jignești comentatorii. Omul își da cu părerea. Are dreptul. In plus, nu a tras cu tunul în nimeni si nici nu a sous „erezii”. Poate are argumente pentru ce spune.

    Apreciază

 19. :)))) Marinica esti doar amuzant. Cum ai numi echipa de mascarici din bisericile pe care le promoveaza Ton? Ti se par biblice manifestarile lor pe care numai in spitale de nebuni le vezi?!
  Nu stiu cum au indrazneala si sa pronunte numele lui Dumnezeu astfel de oameni.

  Apreciază

   1. Auzi Andrei eu nu am jignit pe nimeni ci doar i-am zis sa nu se faca de ris ,iar tu cred ca nu esti in masura sa dai indicatii la nimeni Ocupate de altceva si nu mai pierde vremea E cumva saitul tau personal?

    Apreciază

 20. Eu nu pot face speculația asta cum ca ar fi fost ca Anania. A fost (si este) cineva si diavolul nu doarme. Plus ca nu e treaba mea sa investighez trecutul lui sau altcuiva. Problema e daca e constient ce promovează si daca nu e – de ce face asta.

  Apreciază

 21. Doamne ai milă de valul care izbește în zidul învățăturilor drepte dorind să-l sfărâme. Sunt preocupat de „bătaia vântului carismatic”, întrucât simt ca se poate oricând transforma într-un uragan care sa ii dezrădăcineze pe cei superficiali în învățătura Cuvântului….(mă refer strict la situația din țara noastră). Dumnezeu să se îndure de noi…

  Apreciază

  1. Tu spui: „care sa ii dezrădăcineze pe cei superficiali în învățătura Cuvântului…”
   Sa nu uitam pilda samantei: una a picat in pamant bun, una pe marginea drumului, una pe stanca…..numai cine e inradacinat in pamant bun va trece testul. Orice am face noi, e imposibil sa facem ca alte „seminte” (cei superficiali, cum ii numesti tu) sa prinda radacini si sa dea rod.
   Eu asa cred.
   Domnul sa ne ajute sa aducem rod bun.

   Apreciază

   1. Deși nu e subiectul articolului …

    Nu cumva noi suntem folosiți de Dumnezeu (pe post de cauze secundare – instrumentale) ca sămânța Cuvântului să prindă rod? Eu nu cred că pilda respectiva a tratat în mod exhaustiv tot procesul și complexul de elemente care duc la regenerarea unui suflet. Scriptura ne arată ca fiind cauze, prin predicarea duhovniceasca a Scriputurii, a mântuirii altora.

    Apreciază

 22. Andrei, atita polemica si dusa la nesfirsit nu crezi ca dauneaza fie ea si constructiva? In general baptistii se murdaresc pe cind alti cresc,nu ai sesizat lucrul acesta? Unii care expun pe altii nu crezi ca sint mai penali sau penibili decit altii? Oare menirea sau puncul principal al nostrum sa fie acesta? O atentionare fara prea multa polemica nu ar fi mai cu efect?Oare Domnul nostru ce ar face?Militez pt. o incetare de spalare pe internet a rufelor din familie.Domnul sa ne lumineze,Amin

  Apreciază

  1. Înțeleg ideea ta. Problema noastră e ca suntem mai „independenti” si nu învățăm nimic din ce spun alții. Noi trebuie sa ne rătăcim ca sa pricepem ceva. Deodată ce aberațiile sunt publice … trebuie taxate public. Mi-ar fi plăcut sa nu fi fost nevoie.

   Apreciază

   1. Apropo de mahala – Cine te obliga sa „taxezi” public ? Nu poti sta neutru fata de un frate oarecare care a cazut si in acelasi timp sa te ocupi de erezia continuationistilor ? De ce tot amesteci in mizeria unde unul(fost de-al tau) a cazut, numindu-l mereu pe acesta pe nume, de parca ai avea ceva personal de recuperat de la el ? Oare nu stii ca pe un frate mai batran trebuie sa-l mustri cu blandete(scrie in Cuvant treaba asta), pe rand – personal, cu 2-3 martori, si-apoi in fata adunarii ? Dar cine te crezi tu sa-l mai mustri de nu stiu cate ori public, pentru ceva ce a fost disciplinat de propria lui adunare ? La urma urmei nu dl Ton a inventat erezia asta si pe ereticii aceia … Cat despre afirmatiile unora ca pastorul Ton ar fi fost turnator la „secu”, poate a fost asa, poate n-a fost, in comunicatul public al sefului cultului baptist nu se mentioneaza asa ceva … Si mai este ceva: tu si toti cei de azi, mai tineri de 45-50 de ani, habar n-aveti ce insemna sa ai de-aface cu „securitatea” regimului trecut, aceia puteau sa-ti ia viata oricand, fara sa aibe de suferit ceva, dimpotriva, dar pocaitii din Romania n-au luat nici unul vreo atitudine publica spre a-l ocroti cumva pe fratele lor, au stat cu capetele in buzunare … In conditiile astea, omul s-a descurcat cum a putut, D-zeu nu obliga pe nimeni la martiraj … Tu ce-ai fi facut in locul lui ? Andreiutule tata, ce usor iti este sa lovesti in cineva care nu se poate apara, sau macar explica, pentru ca nu este aici intre noi, si-o faci continuu, de parca acela ar fi tata tuturor ereziilor din cauza carora tu ti-ai pierdut mantuirea … ! Si-apoi, daca esti asa un mare inchizitor de erezii, de ce n-o faci impotriva ratacirilor traditionaliste, intentionate, si subversive, vechi de veacuri, fata de care Ton lua atitudine oficial, scris si verbal, nu cumva pentru ca aia musca prea tare pentru grosimea pielii tale ? Ia mai gandeste-te un pic, nu crezi ca tu esti acela care face o mahala din blogul asta ? … Ia spune-ne, esti de capul tau in treaba asta, sau te imboldesc altii, caci Celui Rau ii convine situatia, oricare i-ar fi radacina … Ce sa-ti povestesc, a murit cainele ala mare(regimul comunist), acum toti cateii pot sa-si arate coltisorii lor de lapte … Eu zic ca esti mai rau decat prietenii lui Iov, ar fi cazul sa schimbi tinta luptei si sa te pocaiesti … Sant convins ca dl Ton s-ar ruga pentru tine …….

    Apreciază

   2. Adica Ton s-a ratacit prea putin(sau prea mult) ca sa priceapa ceva … Si tu o sa-i bagi mintile-n cap cu neincetatele tale expuneri ale numelui sau, de parca ai vrea sa razbuni Cuvantul lui D-zeu si dreapta credinta … N-o sa reusesti decat sa te arati pe tine insuti intr-o lumina din ce in ce mai proasta, si pe deasupra, esti prea tanar sa poti pune la punct pe-un batran, pentru asa ceva exista altii, de varsta lui, care sunt chemati s-o faca, conform cu intelesul(duhul) Cuvantului lui Dumnezeu …….

    Apreciază

  2. Serban are dreptate ,Andrei nu ar trebui sa iei orice luare de cuvint si s-o duci la o droctina neaparat. Unii nu le pricep iar sint unii oameni simpli care traiesc credinta fara sa discute atit de stufos si pt Ton pica bine sa ne agitam noi pe net ca el ramine in centrul atentiei si asta vrea el.Eu am studiat ceva teologie si pot sa spun ca am observat , ca cel mai mult se ratacesc cei care au impresia ca sint mari teologi ,pe cind fratii simpli i-si triesc credinta dind roada si apoi apar si faptele bune in viata lor Cu cit se filozofeaza mai mult pe seama jertfei lui Cristos cu atit apar mai multe erezii si asta a patit si Ton

   Apreciază

 23. Nu Ton filozofeaza si dupa cum vorbesti tu cred ca ai o parere prea buna despre tine si cam respingi orice alte pareri Tu nu-l cunosti pe Ton personal am impresia . Da e ok oricum nivelul teologic al discutiei e prea coborit si eu nu-mi mai pierd vremea. Tu ai pierdut esenta la tot . Incearca sa vezi totul si din unghiul crestinului simplu si vei intelege mai mult Succes

  Apreciază

   1. e blogul meu, trebuie să am ultimul cuvânt …

    dacă vrei să ai ultimul cuvânt, de obicei sfârșești la spam … acolo toți au ultimul cuvânt deoarece nu le mai pot răspunde

    expertiza ta asupra vieții mele spirituale este o aiureală. Spune ceva util dacă tot scrii.

    Apreciază

 24. Cu tot respectul frate Andrei, stiu ca multi te provoaca sau in unele cazuri doar privesc lucrurile un pic diferit de tine. Totusi, cred ca nu esti prea smerit in replicile pe care le dai. Nu sunt de partea omului ci vreau doar ca El, Christos sa fie vazut si inaltat. Cred ca tocmai aici gresim, pentru ca ne fura argumentele in loc sa ne intereseze slava Lui. Nu spun ca argumentele nu sunt bune, e clar ca Ton si cei ce-l sustin gresesc si sunt in afara Scripturii. Totusi, eu vad la noi mai multa dragoste de argument decat dragoste de Christos. Iubim litera, nu spiritul ei. Ce sfat rau este in a te ruga mai mult si a scrie mai putin? E rau? E trist cand oamenii foarte inteligenti, asa cum esti si tu – citesc cu placere multe din cugetarile tale – ajung sa isi reduca crestinismul doar la litera si-atat. Cuvantul e foarte important, litera e foarte importanta dar nu pornirea unei cruciade e dorinta pe care o are Domnul in vedere ci echiparea noastra. Fratii care sunt de aceeasi parte a baricadei nu trebuie sa se lupte intre ei ci sa se incurajeze in ceea ce e bine. Repet, stiu ca uneori te irita unii din cei care sunt langa tine si atitudinile lor sunt uneori usor sau mai mult exagerate. Fii tu plin de Domnul si impaciuitor si nu-ti lasa firea sa raspunda, chiar daca esti foarte bine intentionat. Fii plin de Domnul!

  Apreciază

  1. Nu am deloc pretenția că sunt smerit și că am dragoste. Însă mi se pare inadecvat momentul pentru a discuta aceste aspecte. O singură categorie de oameni au fost tratați extrem de dur de către Hristos și apostoli: falșii învățători. Și cred că atitudinile lor au fost legitime întrucât sunt cei mai periculoși oameni pentru biserică.

   Cred că se poate reduce religia la teorie. Problema e că se pune și litera și duhul în opoziție, ceea ce e o prostie din punctul meu de vedere – prostie pe care refuz să o mai dezbat. Dacă ești creștin și tot bați câmpii că trebuie „și Duhul nu doar litera” în timp ce ești zero în privința literei, îți spun că aberezi și mi se ridică tensiunea spirituală (vorbesc ca principiu, nu de dumneata).

   Oare chiar credeți că aș fi împotriva dragostei și a rugăciunii? a Duhului și a smereniei? Am dragoste pentru o argumentație bună deoarece argumentația proastă nu trebuie nici iubită și nici promovată. Propovăduirea greșită duce la o credință greșită. Credința se bazează pe un cuvânt care este logic întrucât Dumnezeu este un Dumnezeu care lucrează logic (deși supranatural).

   Nu e rău să te rogi și nici să scrii. A le pune în contrast însă este greșit. Ce se așteaptă este să ne vedem de treabă în timp ce lupii răpitori își fac de cap exact în bisericile de lângă noi. Sunt chiar așa mulți oameni care atrag atenția asupra acestor lucruri de mi se cere să mă rog mai mult? Nu observ lucrul ăsta. Așa că mă întreb serios de ce astfel de oameni vin cu aceste propuneri – oare pentru că sunt prieteni sau corupți ca și învățătorii pe care îi execut în scris?

   Cine e atât de smerit încât să tot atragă atenția tuturor că nu suntem smeriți în timp ce noi stăm cu vrăjitoriile unor așa-ziși învățători exact sub ochii noștri? Asta mi se pare ipocrizie.

   Oricum, apreciez mesajul dumneavoastră temperat.

   Apreciază

   1. Andrei C, am preluat cu copy -paste, si te rog sa citesti pina iti vei da singur seama daca erezia este numai la Iosif Ton sau ai si tu ceva de corectat. Citesc blogul tau, dar ma abtin la pareri pentru ca deocamdata am citit numai „ambitii” personale si acestea nu prea sunt bazate pe texte biblice.Simple pareri despre un om: omul Iosif Ton,

    „Propovăduirea greșită duce la o credință greșită. Credința se bazează pe un cuvânt care este logic întrucât Dumnezeu este un Dumnezeu care lucrează logic (deși supranatural).”

    Tu care te erijezi in micul lider al discutiei nu ai limpede in cap relatia :
    – „logic” in relatie cu „supranatural”
    Nu stiu cit de „logica” este credinta ta, dar sa afirmi ca Dumnezeu lucreaza logic? Este peste puterile mele de intelegere. Lasa-ma sa stiu daca doresti versete ca nu este asa.
    La aceasta ora, mie imi trece prin cap ca problemele pe care le propui spre dezbatere te depasesc si de fapt nu fac obiectul credintei. Biblia te indeamna sa descifrezi mult mai simplu ce este credinta: CREDINTA ESTE …. Hai sa fim seriosi.In nici un caz Iosif Ton sau parerile unor persoane, fie ele cit vrei tu de laudative la adresa divinitatii.
    Dorel Moga, in postarea din 3 feb orele 18.40 este foarte realist.Primeste Proverbe 18 cu 2, va fi o dovada graitoare pentru tine.
    Faptul ca avem blog, nu inseamna neaparat ca avem si dreptate in toate.Eu insa respect parerile tale, dar , cu nici un chip nu spun AMIN.
    Ma bucur ca esti deschis la toate parerile, este un inceput bun de viata crestina.
    Fii binecuvintat.

    Apreciază

   2. Tristarule

    vrei să spui că Dumnezeu este ilogic? bineînțeles că nu! Faptul că Dumnezeu nu poate fi în toate și întotdeauna înțeles este altceva dar nu înseamnă că nu e logic! Faptul că nu poate fi cuprins nu înseamnă că nu e logic. Logica nu e definită de faptul că eu POT să înțeleg sau să discern ceva. Am avut un curs în școală care demonstra că fiecare text din Scriptură și conținutul ei este LOGIC. Acțiunile supranaturale ale lui Dumnezeu sunt de o logică impecabilă. Iarăși, că mintea ta sau a mea nu pot despica firul în patru este o altă problemă. Deci nu știu asupra cărui aspect din ce am spus eu atragi atenția.

    Ai dat copy paste dar nu ai argumentat. Nu ai adus niște informații cu care să putem lucra și discuta. M-ai categorisit și ca mulți alți comentatori ultraspirituali ai încercat să-mi faci o analiză pseudo-psihologică și pseudo-spirituală de două parale. Și mă tem că ai făcut asta doar pentru ca să acoperi faptul că comentariul tău este lipsit de esență și, de aceea, de importanță în discuția aceasta. Pierdem vremea în felul acesta.

    Apreciază

   3. Scriptura nu vorbeste niciunde de logica, dar cu siguranta ca Dumnezeu lucreaza cu multa intelepciune.Credinta nu va mai fi necesara cand Il vom vedea fata in fata. Dar pana atunci avem nevoie de ea pentru ca nu a venit ceea ce este desavarsit. Acum privim ca intr-o oglinda, sau cum ar vrea Pavel sa spuna, credeti-L pe cuvant, desii nu intelegem toate lucrurile Lui, dar vor deveni toate „logice” cand vom fi cu El. De un singur lucru ma tem totusi, sa nu incepem sa gandim in locul lui Dumnezeu.

    Apreciază

   4. DA Andrei, spun cu tarie ca Dumnezeu nu are nici o legatura cu logica.Logica este umana. DUMNEZEU ESTE ATOTPUTERNIC, FACE CE VREA, CIND VREA, CUM VREA,.DUMNEZEU ESTE UN DUMNEZEU AL RINDUIELILOR, RINDUIELI CARE INCLUD VREREA SI ATOTPUTERNICIA LUI,.indiferent de gindirea noastra. Insasi faptul ca logica este pentru noi oamenii exclude a fi atributul lui Dumnezeu. Dumnezeu este necuprins.Logica este finita, se defineste, se aplica intr-o stare data.Cine il poate cuprinde cu mintea pe Dumnezeu? LOGIC, nimeni.
    Te rog frumos sa dai atentia cuvenita cuvintului din biblie in care Dumnezeu spune limpede ” …ai crezut ca sunt ca tine” sau este logic sa folosesc o alta parafrazare elocventa in cazul tau ” gindurile voastre nu sunt gindurile Mele, ca cerul de pamint”…
    Si daca esti un om cu scoala poti sa mai gasesti o sumedenie de locuri in biblie care explica faptul ca Dumnezeu este autoritatea suprema, ori si in acest caz Dumnezeu nu are logica ci DISPUNE dupa bunul plac: de cele mai multe ori este cel care DA si in alte situatii INGADUIE. Acestea sunt cele doua forme de lucru ale lui Dumnezeu. Nu este logic, dar Dumnezeu ca sa-si proslaveasca numele a ingaduit suferinta lui Iov. Nu este logic sa-ti dai singurul FIU la moarte ,dar Dumnezeu in marea lui Dragoste a facut-o pentru mine si pentru tine.Si exemplele pot continua.
    Dar bine spui, hai sa nu pierdem vremea.Dorinta ta de a fi tot timpul in fata nu prea este logica pentru cineva care se vrea crestin.Cel mai bun exemplu este Domnul Isus.
    Si ma atentionai ca nu am argumentat copy-paste. Hai sa-ti continui ceea ce nu ai inteles din punctele de insirare : CREDINTA nu poate fi un cuvint cum tu spui ci, conform cu biblia CREDINTA este O NADEJDE NECLINTITA……deci nicidecum un cuvint
    Ramine sa recitesti Proverbe 18 cu 2, pentru ca nu ai facut-o.
    Fii binecuvintat.

    Apreciază

   5. Din pacate, frate Tristaru… se pare ca nu vrei sa intelegi cateva lucruri extrem de uwor de inteles pentru orice crestin matur. Este logica in jertfa lui Hristos. Ai auzit de ceva ce se numeste dreptate? Da, dragostea lui Dumnezeu s-a aratat in faptul ca a planuit ca dreptatea Lui sa fie satisfacuta prin jertfa. Totusi, sa spui ca nu e logic ce a facut inseamna sa-L denigrezi pe El. Da, ca tu nu intelegi logica Lui, e partea a doua. Daca esti ignorant si preferi sa nu te lasi invatat cand lucrurile sunt clare, culcandu-te pe o ureche si aruncand argumente de genul celor de mai sus, mi se pare ca tie ti se potriveste versetul citat. Da, intelepciunea Lui, logica Lui, e impecabila. Omul e ilogic si intelepciunea lumii e ilogica. Daca noi nu intelegem ceva nu inseamna ca Dumnezeu e ilogic. A spune ca logica nu apare in Biblie e din nou o mare greseala. Apare din prima clipa pana in ultima. E intelepciunea Lui. Te rog ia aminte la ce am scris, nu am scris cu duh de cearta ci cu dorinta ca Domnul sa lumineze.

    Apreciază

   6. Manu Ghigeanu, te rog sa ma ierti.Eu am luat termenul LOGICA din DEX al Academiei Romane 1998. Daca ai alte definitii ale logicii, te rog frumos ajuta-ma.Doresc sa invat si sa nu mai gresesc.
    Andrei C a raspuns cuiva cu privire la doctrinele crestinismului.Ceea ce tu afirmi vei gasi limpede in acel raspuns la ANTROPOLOGIE. Iar a reusi sa-l restringi pe Dumnezeu la un concept existential uman, , prietene, pe mine ma pierzi de client.Niciodata in mintea mea supranaturalul sau miracolele nu vor fi logice.Ele ramin atributul clar a lui Dumnezeu.Ramin la cit am invatat si ma voi stradui sa nu aduc nici o atingere unui Dumnezeu atit de mare si de necuprins.Este indeajuns ce au facut sumedenia de teologi care, prin teoriile lor au facut ca sa fim una asa cum cere Domnul Isus in predica de pe munte, doar cu diferenta ca suntem una in 600 ori 1000 de denominatii.Eu nu subscriu. Iarta-mi indrazneala de a nu gindi ca voi. Si ca respect pentru voi, admit ca binevenita invitatia lui Andrei C :hai sa nu pierdem timpul.
    Fiti binecuvintati.

    Apreciază

   7. ,,Împărăția lui Christos nu este proclamată decât în capitolul 19 din Apocalipsa: ,,Şi am auzit, ca un glas de gloată multă, ca vuietul unor ape multe, ca bubuitul unor tunete puternice, care zicea: ,,Aliluia! Domnul, Dumnezeul nostru Cel Atotputernic, a început să împărăţească“ (Apoc. 19:6). Nu există împărăție pe pământ până la întronarea Domnului Isus!

    Apreciază

   8. Manu Ghigeanu, am luat o parte din postarea ta:
    „Din pacate, frate Tristaru… se pare ca nu vrei sa intelegi cateva lucruri extrem de uwor de inteles pentru orice crestin matur. Este logica in jertfa lui Hristos. Ai auzit de ceva ce se numeste dreptate? Da, dragostea lui Dumnezeu s-a aratat in faptul ca a planuit ca dreptatea Lui sa fie satisfacuta prin jertfa. Totusi, sa spui ca nu e logic ce a facut inseamna sa-L denigrezi pe El.”
    „logica in jertfa lui Hristos” si urmarea cu dreptatea, de unde ai tradus aceste cuvinte pentru ca in limba romana nu fac sens?Sau ti-a lasat Alexandru Graur vreo mostenire si acuma ne-o dai in picuri cu valoare filozofica? Eu am inteles ca acest blog este in limba romana, nu?
    Cit despre dreptate am auzit cite ceva, ca am umblat 4 ani la Babes-Bolyai Cluj, la Drept ( printre altele,cu liceenta in dreptul roman) pe vremea cind se facea scoala.Deci le am cu dreptul, dar tu ma inviti la „stingul” si nu ma pricep. Nu ti-as fi raspuns dar este imbietoare invitatia lui Andrei C de a ” SCRIE CE-TI TRECE PRIN CAP” iar tu chiar ai luat-o in serios,nu stii de gluma.
    Fii binecuvintat.

    Apreciază

   9. Nu-mi place polemica si nici ironia pe care o afisezi fr. Tristaru. Nu cunosc nici un graur si nici nu stiu cum canta. Exprimi lipsa de respect si prefer sa inchei aici, nu pt ca nu stiu sa raspund ci pt a nu cotinua o discutie inutila care nu duce la cresterea nimanui. O zi buna!

    Apreciază

   10. Mi se pare normal sa nu cunosti nici un Graur. E simplu, tu ai in vedere pasarele si cind colo este vorba de un academician ,deci nu cinta .E mai greu.Sorry ca te-am necajit.
    Multa pace.

    Apreciază

 25. La ce biserici ma refer? Serios, asta nu e o intrebare buna, mai ales ca te-ai documentat cand ai scris articolul. ma refeream la bisericile carismatice, in special cele din State iar daca vrei dovezi da search pe google ca sunt zeci de clipuri cu manifestarile lor: caderi pe spate, rasete in ,,duhul”, sunete ca de animale etc.

  Apreciază

 26. Andrei,Andrei….imi pare rau pt.tine esti: intelligent,luptator cu un duh de dominare, in dialog fara sfirsit dar nu in Duhul.Inainte sa cazi si nu doresc lucrul acesta ia roadele Duhului,traieste-le si vei vedea rezultate nebanuite.Invatam de la cei cazuti,ei nu au cazut ca nu au fost tari ci ca nu au trait smeriti in Duh. Pocainta,pocainta….

  Apreciază

 27. 1.nu la cele canonice m-am referit.E clar ca s-au terminat.
  2.pai daca nu este o intelegere deplina a scripturilor atunci cum spun unii ca nu mai este nevoie de daruri?Inseamna ca nu a venit ceea ce este desavarsit.( oricum eu cred ca ce este desavarsit este in ceruri)
  3. asteptam ceva mai substantial. Nu sunt multumit de raspuns.

  Apreciază

  1. ce treabă are continuitatea darurilor cu înțelegerea deplină a Scripturilor? Nu am auzit încă pe nimeni cu „toate darurile” care să pretindă că are o înțelgere DEPLINĂ a Scripturilor

   Substanțial nu se poate găsi la un asemenea articol și într-un comentariu

   Apreciază

   1. ba da, are treaba. Daca majoritatea crestinilor sunt intr-o ceata atunci sunt necesare darurile Duhului Sfant.Personal nu i-am studiat teologia lui Ton, dar sunt de acord ca trebuie atentie mare atunci cand o persoana incearca sa se ridice mai presus de cuvantul lui Dumnezeu pur si nediluat de traducerile celor rau intentionati.In schimb, pentru ca sa fim in stare sa cercetam invataturile altora este nevoie de calauzirea Duhului Sfant, nu de pareri omenesti care de altfel de multe ori sunt asociate cu multa lipsa de dragoste, ba chiar ura ceea ce dovedeste lipsa calauzirii Duhului Sfant. Aceste persoane nu sunt mai presus de prietenii lui Iov. Chiar Domnul Isus a avut de-aface cu proprii lui ucenici atunci cand incercau sa opreasca pe unii care faceu lucrari in numele Lui. Sau cand cereau foc din cer, in cazul nostru ura impotriva celor in cauza, care aceasta ura este tot un fel de ucidere. In loc sa ne grabim sa trasnim pe altii, ar fi bine sa incercam indreptarea celor cazuti prin dragoste ca la urma urmei Dumnezeu este cel ce mantuie, nu noi.Imi place putin mai mult atitudinea fratelui Daniel Branzei si as prefera oameni cu caracterul lui sa repare astfel de probleme. Altfel mie imi da de banuit ca este vorba de lupte pentru locuri din frunte. Multi frati s-au pierdut in toate luptele acestea, si vina este impartita.

    Apreciază

 28. Am trecut de curând prin Redding, California, unde a ,,început“ instaurarea împărăției despre care se entuziasmează fratele Iosif Țon. Anul acesta, California a votat unele din cele mai drăcești legi care pervertesc moralitatea și aduc obligativitatea acceptării stilului de viață homosexual ,,alternativ“ în toate instituțiile de educație din stat. Dumnezeu a răspuns cu cea mai mare secetă din ultimii 150 de ani. La Redding s-a pârjolit pășunea și a secat apa din lacuri.
  Chiar credeți că trăim în California vremea Împărăției lui Christos ? Dacă da, am o veste foarte rea pentru naivitatea dumneavoastră. În America, președintele țării este Barac Obama ! După două sute de ani de ,,creștinism triumfător“, americanii experimentează faza împărăției numită ,,Obama kingdom“. Armata americană ucide și terorizează oameni din alte țări ale lumii. Avorturile sunt cu milioanele. Divorțurile ,,în poporul împărăției“ au aceiași rată ca și în populația necreștină … S-a votat liberalizarea marijuanei … Spitalul de boli nervoase din Redding nu are paturi libere … Doamne, iartă-ne că Te batjocorim sub pretextul laudelor noastre.

  Apreciază

   1. Hristos nu este în Biserica Sa într-un sens spiritual? Și nu înseamnă asta că este Împăratul între noi împreună cu împărăția Lui (în acest sens descris de mine). E evident că ce propovăduiesc acești oameni este o împărăție fizică, politică, socială fără Împăratul ei fiind prezent fizic. Nonsens zic și eu

    Apreciază

 29. Biserica este Mireasa Mielului, o ceată distinctă de împărăția lui Dumnezeu. Îi putem spune oricum, dar ea este Mireasa. Oriunde domnește Dumnezeu este o formă a împărăției Lui. Biserica este domnia lui Christos în inimile noastre. Acum, vezi Apocalipsa, Duhul și Mireasa vorbesc despre Împăratul care va veni: ,,Vino, Doamne Isuse!“.

  Apreciază

 30. Tinere Andrei , ai tu dragoste ??!!. Si daca o ai , pe ce taramuri si fagasuri ziditor-crestine ar reusi si Mosu’ s-o intrezareasca ??!! . Cand ai citit ultima data la 1 Ioan ,4 : 8 ??!!
  Te port in rugaciune, dragul meu !
  sincerely, Mos Ion Roata

  Apreciază

   1. Vezi, dubiile tale cauzate de mandrie si aroganta iti saboteaza si-ti altereaza modul de a intelege dragostea pentru ADEVAR si semeni ; in final te autodefinesc a fi un om dubios ! .Cine si ce alimnentaza atitudinea ta plina de rautate ??!! . Sper sa simti efectul rugaciunilor mele pentru tine !. God bless you ! -MIR

    Apreciază

   2. faptul că pretindeți că vă rugați pentru mine nu vă dă dreptul să vă faceți vinovat de ceea ce acuzați la mine

    vă propun să vă lăsați de aceste pseudo-analize psihologice de două parale. Sunteți foarte bun la analize făcute altora în timp ce ați deviat complet de la discuția care merita purtată.

    mergeți sănătos. să nu pierdem vremea

    Apreciază

 31. Preaiubite frate, Daniel B., faptul ca aveti o „cultura si traditie fundamentaliste ” formate in Biserica Baptista si faptul ca aveti preconceptii si o mentalitate conservatoare face ca sa nu acceptati alte idei si alte conceptii privitoare la Evanghelia Imparatiei. Domnul Iesus ne-a invatat sa ne rugam ca sa „vie Imparatia Lui” pe pamant…Imparatia incepe prin acceptarea in inima , insa dupa plecarea din lume vom intra in dimensiunea Imparatiei lui Dumnezeu. Mireasa Domnului Iesus Christos este reprezentata prin Biserica, insa Biserica va mosteni tot Imparatia lui Dumnezeu (RAI, PARADIS, CER sau cum vreti sa numiti acel loc…). Biserica va avea un statut aparte ca si Mireasa a Domnului, la fel cum Israel ca si „nevasta a lui Dumnezeu” va avea alt statut…Singura diferenta este ca la apropiata revenire a Domnului Biserica celor adormiti si a celor traitori de Evanghelie va fi rapita la Cer si Mielul va intra in domnia de 1000 ani…Si mai sunt multe alte aspecte privitoare la pneumatologie care nu pot penetra mintea unora care se baricadeaza in spatele unei gandiri „ortodoxe”…

  Apreciază

 32. Buna Andrei,

  sunt si eu un „tinerel” preocupat in ultima vreme destul de mult cu miscarea neo-carismatica. Scria cineva mai sus ca cei de la „Bethel” Redding au participat la „Revival Alliance 2014”. Ma intreb oare cati stiu ca si noi romanii am avut niste reprezentanti acolo? Sau cati stiu ca weekendul urmator cei din NAR isi vor trimite un reprezentant in Romania pentru conferinta „Un Drum Nou”?
  L-am „ciuruit” pe Iosif Ton dar spiritul NAR este inca viu si lucreaza cu mare putere in partea de vest a Romaniei.

  Sa nu adormim! 🙂

  Apreciază

 33. Frate Daniel de ce nu ai ramas in Romania , nu cred ca v-au scos cu forta din Romania! sunt multi pastori care stau in saracie in Romania. Dar stati acolo si tagaduiti toata vorbaria voastra!Sunt atatia preoti romanii care sunt aici in durere si se straduie cu poporul roman care gusta smerenia dar dumneavoastra va place caldura din America.L-ati avut invatator pe Marcu Nichifor unde a murit el si cum?Sunt mai multi sfintii in rasarit decit in lumea desantata a Americii.Veniti si traiti in Romania si ve-ti vedea ca tot ce a predicat fratele Iosif este o realitatae cruda de aici.Veniti cu frati menoniti si traiti aici. Cred ca ati avea o biserica mai buna ca in America.Radu Gherghita este cel care a scris cu discernamant despre erorile fratelui Iosif la vremea aceea 2010.Si el chjar este teolog.Fratele Iosif mai intai este filolog mai apoi un traitor cu multe greseli dar si lupte.Cuvintele nu trebuie luate din contextul lor. Predica de la Biserica Apele vii este o apologie pentru o traire sfanta daca se opreau baptisti acolo nu se ajungea atat de departe.Sa ne rugam pentru fratele Iosif sa se intoarca la Scriptura mai mult! Dumnezeu sa ne ajute sa postim mai mult si in timpul postului sa ne rugam pentru curatia noastra.Fratele Iosif a trait ce a spus am stat vreo cativa ani in ppreajma lui.Dar acuma fiind filolog apreciaza mai mult cartile decat Cartea.

  Apreciază

  1. Fratele Iosif a ales să plece din România, nu eu. Mi-e mi-au luat cetățenia și ne-au dat pașapoarte maro ca să nu mai putem reveni în țară. Nici azi nu am cetățenia română. Am înțeles că acesta este drumul nostru in viață. Lucrăm de aici și cred că am făcut și faci mult mai mult pentru România de aici decât aș fi făcut de acolo.

   Apreciază

 34. andrei – „Ce va face biserica în timpul împărăției milenare?” – simplu de raspuns – biserica(adunarea) inviata si slavita, va guverna pe pamant, 1000 de ani impreuna cu Mantuitorul, peste o lume necredincioasa, scapata cu viata din urgiile apocaliptice, va guverna prin convingerea multimilor, aducand pentru D-zeu ultimul contingent de „mantuiti prin vedere” – de data aceasta – acesta e scopul „mileniului” – dupa care urmeaza razvratirea omeneasca finala sub conducerea lui Satan, judecata, distrugerea universului, incarcerarea in iad a necredinciosilor si ingerilor rai, recreerea universului si vesnicia cu D-zeu – toate acestea sunt scrise in cartea „apocalipsa” …………

  Apreciază

  1. asta spuneți din perspectivă premilenistă. Nu toată lumea privește Biblia în acest fel. Aceeași interpretare literală refuzați să o folosiți în alte porțiuni ale Scripturii. Nu mă înțelegeți greșit – nu spun că nu aceasta este perspectiva corectă.

   Apreciază

 35. ar fi interesant de stiut dedesubturile trecerii lui I. Ton de la baptisti la acesti modernisti, dar cred ca si el si mai marii cultului deformeaza realitatea ……………………

  Apreciază

 36. {{{radio erevan stie tot, combate tot, rupe tot}}} – – citez din andrei: – „vorbești ca un guru atotștiutor. Nu lași o impresie plăcută.” – tocmai ti-ai auto-vorbit – mai andrei, mai, de acord, Ton s-a asociat cu cine e rau sa te asociezi, mai are si idei eretice, (nici nu se putea altfel intr-un asa mediu), necazul este „cum il scoatem” de-acolo, si cum impiedicam pe altii sa ajunga acolo, daca vrem sa traim in iubire, da ? – si daca suntem strajerii Cuvantului si-ai dreptei credinte, la urma urmei prin strigari polemice intre noi nu-l ajutam pe Ton, dar daca suntem(ne credem) asa puternici, ar fi interesant sa ne legam(discutam) de ereziile mai catastrofale ale crestinismului „istoric”, dar de asta ne e frica, astia sunt multi, nu ca Ton si clica, sigur ca nu acesta este subiectul aici, voiam sa spun ca suntem mici, dar ne credem mari …… celorlalti le spun: – da, rugaciune, modestie, curaj, iubire, fapte si incredere in Christos cu ale Lui capacitati …….

  Apreciază

 37. Apropo de mahala – Cine te obliga sa “taxezi” public ? Nu poti sta neutru fata de un frate oarecare care a cazut si in acelasi timp sa te ocupi de erezia continuationistilor ? De ce tot amesteci in mizeria unde unul(fost de-al tau) a cazut, numindu-l mereu pe acesta pe nume, de parca ai avea ceva personal de recuperat de la el ? Oare nu stii ca pe un frate mai batran trebuie sa-l mustri cu blandete(scrie in Cuvant treaba asta), pe rand – personal, cu 2-3 martori, si-apoi in fata adunarii ? Dar cine te crezi tu sa-l mai mustri de nu stiu cate ori public, pentru ceva ce a fost disciplinat de propria lui adunare ? La urma urmei nu dl Ton a inventat erezia asta si pe ereticii aceia … Cat despre afirmatiile unora ca pastorul Ton ar fi fost turnator la “secu”, poate a fost asa, poate n-a fost, in comunicatul public al sefului cultului baptist nu se mentioneaza asa ceva … Si mai este ceva: tu si toti cei de azi, mai tineri de 45-50 de ani, habar n-aveti ce insemna sa ai de-aface cu “securitatea” regimului trecut, aceia puteau sa-ti ia viata oricand, fara sa aibe de suferit ceva, dimpotriva, dar pocaitii din Romania n-au luat nici unul vreo atitudine publica spre a-l ocroti cumva pe fratele lor, au stat cu capetele in buzunare … In conditiile astea, omul s-a descurcat cum a putut, D-zeu nu obliga pe nimeni la martiraj … Tu ce-ai fi facut in locul lui ? Andreiutule tata, ce usor iti este sa lovesti in cineva care nu se poate apara, sau macar explica, pentru ca nu este aici intre noi, si-o faci continuu, de parca acela ar fi tata tuturor ereziilor din cauza carora tu ti-ai pierdut mantuirea … ! Si-apoi, daca esti asa un mare inchizitor de erezii, de ce n-o faci impotriva ratacirilor traditionaliste, intentionate, si subversive, vechi de veacuri, fata de care Ton lua atitudine oficial, scris si verbal, nu cumva pentru ca aia musca prea tare pentru grosimea pielii tale ? Ia mai gandeste-te un pic, nu crezi ca tu esti acela care face o mahala din blogul asta ? … Ia spune-ne, esti de capul tau in treaba asta, sau te imboldesc altii, caci Celui Rau ii convine situatia, oricare i-ar fi radacina … Ce sa-ti povestesc, a murit cainele ala mare(regimul comunist), acum toti cateii pot sa-si arate coltisorii lor de lapte … Eu zic ca esti mai rau decat prietenii lui Iov, ar fi cazul sa schimbi tinta luptei si sa te pocaiesti … Sant convins ca dl Ton s-ar ruga pentru tine …….

  Apreciază

  1. Adica Ton s-a ratacit prea putin(sau prea mult) ca sa priceapa ceva … Si tu o sa-i bagi mintile-n cap cu neincetatele tale expuneri ale numelui sau, de parca ai vrea sa razbuni Cuvantul lui D-zeu si dreapta credinta … N-o sa reusesti decat sa te arati pe tine insuti intr-o lumina din ce in ce mai proasta, si pe deasupra, esti prea tanar sa poti pune la punct pe-un batran, pentru asa ceva exista altii, de varsta lui, care sunt chemati s-o faca, conform cu intelesul(duhul) Cuvantului lui Dumnezeu …….

   Apreciază

 38. TRECERE PRIN CAP
  Cum am mai zis: – Dl Ton a gresit asociindu-se cu acei modernisti – de-aici incolo, urmeaza „jignirile” mele:
  @01 – arunca-te asupra mizeriei, nu asupra celui cazut in aceasta, daca nu esti in stare sa-l scoti de-acolo.
  @02 – n-am observat nu stiu ce erezii in acea unica predica a dlui Ton, ce-am vizionat-o pe acest blog.
  @03 – Dl Ton a fost disciplinat de propria sa adunare, exclus din aceasta, dat pe mana „Satanei”, cum este scris in Cuvant, si asta ajunge.
  @04 – dupa cum si tu esti convins de o gramada de lucruri, tot asa si eu sant convins ca, tu(si eu), in locul Dlui Ton, la timpul acela, n-ai(n-as) fi fost mai bun decat el. D-zeu e tare, dar omul e slab, cred ca daca ai ajunge in fata martirajului, sau numai in fata persecutiei mai ascutite, te-ai speria mai tare decat de cuvintele mele, de care te aperi spunand ca-s jigniri.
  @05 – la sfarsitul predicii, dl Ton a promovat de la amvon niste carti de-ale lui si-ale altora, despre care n-a spus ca sunt mai importante decat Biblia, – si tu faci la fel.
  @06 – incurci crestinismul cu politica – pacatele publice ale crestinului se spala in familie, conform iubirii crestine – inca nu stiu ce atitudini publice a luat dl Ton la toata tarasenia, dar sefii baptisti s-au scaldat public inegrind tot public pe fratele lor cazut, si tu faci la fel.
  @07 – reiau: – presupunand ca esti un neoprotestant convins, n-ai vrea sa lasi pe ereticul Ton si pe neomodernisti intr-o vacanta oarecare, si sa te mai ocupi si de alte erezii mai raspandite si eretici mai cunoscuti, ca se produc si ele si ei in fata ta, ai stiut de ei cand te-ai botezat la altii, dar te faci ca ploua, pentru ca aia-s multi si mari si tari.
  @08 – apreciez activitatea ta de raspandire a cartilor cu subiect crestin, dar nu si felul in care sustii polemica pe subiecte(aici ar trebui sa purtam o discutie particulara).
  @09 – cum am mai spus: – AVERTIZEZ pe oricine, ca vorba multa pe orice subiecte biblice scrise in carti, este timp pierdut si paguba sigura, cui nu-i ajung Biblia si sfaturile fratilor lor mai trecuti prin viata crestina, nu-i mai ajung nici toate cartile pe toate temele crestine din lumea asta.
  @10 – spui ca santem paraleli in convingeri – cum s-ar putea asta, cand nu ne-am contrazis mai deloc in principalele doctrine crestine, si ne consideram frati de credinta(cel putin eu pe tine), mai degraba ai observat ca suntem perpendiculari in convingeri, si trebuie sa „duelezi” cu unul inconfortabil, pe care nu-l poti „dobori” cu pseudoargumente de tip logica piedicii, falsificarea argumentatiei celuilalt, strecurarea de cai troieni in discutie, etc.
  @11 – sant dispus sa ma supun unui arbitraj intre mine si tine, pe tema „jignirilor” sau oricare alta, arbitraj din partea tuturor postacilor de pe acest blog – fiecare trebuie sa specifice una din doua: – >vinovatnevinovat< – cu specificatii sau fara – verdictul va fi dat prin majoritate simpla.
  @12 – ca sa se poata produce punctul 11, trebuie sa nu-mi mai stergi comentariile.
  @13 – am imaginatie, da ? – crestinul fara imaginatie este ca mancarea fara sare – iti spun eu, fara imaginatie nu te poti avanta pe urmele lui Christos, trebuie sa poti sa-ti imaginezi in fiecare clipa, cum ar arata imparatia lui Dumnezeu daca ai pasi atunci in ea, altfel lupta ar ajunge plictisitoare si caderea un pericol aproape de tine.
  @14 – pentru mine nu conteaza ce-mi spui sau faci, esti fratele meu mai mic, te iubesc in Christos si-I multumesc ca existi si mi te-a scos in cale. – Domnul sa te binecuvinteze. – punct.
  P.S. – daca vrei sa ma retrag, spune-o.

  Apreciază

 39. Intr-un sens, da, mai mult folclor, dar este adevarat, nu contrazice sensul Scripturii, crestinul(biserica) isi insuseste evanghelia, o aplica, o da si altora, asteptand sfarsitul scolii/lucrarii odata cu revenirea in slava a „Invatatorului” Christos – care-i treaba, folclorul asta este cumva o noua erezie ?

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s