Aversiunea față de predicarea despre păcat, MLJ

În ultima vreme observ, cu stupefacție, că într-adevăr există oameni care se consideră credincioși dar care fac alergie la învățătura despre păcat și pocăință. Martyn Lloyd Jones observa acest virus satanic cu multă vreme înaintea mea și îl comenta astfel:

Cât de greșită este concepția despre păcat a oamenilor din zilele noastre! Ce puțin se vorbește despre păcat; cât de mult este disprețuită predicarea aceea care scoate în evidență păcatul! „Ei bine” spun acești oameni „trebuie să avem mereu o gândire pozitivă. Spune-ne despre mântuire. Nu trebuie să ne mai batem capul cu păcatul și adâncimile lui.” Așa se explică de ce creștinismul modern este în mare parte atât de superficial. Oamenii nu au ajuns niciodată să înțeleagă adâncimile păcatului din ființele lor, nu au fost niciodată conștienți de adevărata putere a păcatului, de tirania și hidoșenia lui îngrozitorae – acest păcat care e capabil chiar, ca să spune așa, să deformeze Legea lui Dumnezeu pentru a-și atinge propriile scopuri, ba chiar să anuleze Legea lui Dumnezeu. Ce lucru îngrozitor este păcatul! (p.8)

Doctrina biblică despre păcat este absolut esențială pentr o înțelegere corectă a doctrinei biblice despre mântuire. Orice am crede noi, nu putem înțelege corect și clar calea mântuirii dacă nu înțelegem corect și clar păcatul. (p.145).

Martyn Lloyd Jones, Expunere asupra capitolelor 7.1-8.4, Legea: Funcțiile și limitele ei.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s