Baptişti, programatori de treziri şi convertiri! Heil FINNEY!!!

DISCLAIMER: Am şters celelalte detalii din afiş pentru a nu da senzaţia că vreau să denigrez predicatorii la acest eveniment de „trezire” şi cu atât mai puţin biserica respectivă. Dacă căutaţi destul pe facebook, veţi găsi imaginea.

Problema este simplă: convertirile şi trezirile (cu atât mai puţin) NU se pot programa. Fie că e vorba de weekend, iarna sau duminică. La fel cum evanghelizările nu se pot programa iarna, ca la români.

Se pare însă că la noi, după atâta tehn-ologire şi te-ologire, putem face să bată vântul când vrem, cât vrem şi unde vrem. Vezi Ioan 3 – „vântul bate încotro vrea” pastorul, comitetul, organizaţia para-bisericească etc.

La fel cum marii apostoli carismatici nu pot programa vindecări la sesiunile lor de vineri seara la fel nu pot nici baptiştii români, americanii sau de orice altă rasă, să programeze vindecări de suflete – chiar prin predicarea Evangheliei. NU se pot programa.

Este o aroganţă să-ţi imaginezi, dară-mi-te să afişezi, că atunci când vei predica tu sau că la organizarea ta, oricine ai fi tu, se va „experimenta puterea lui Dumnezeu”. Nimeni nu poate să-şi asigure acest har şi dacă predică Evanghelia în mod perfect. Eu nu pot invita pe nimeni să experimenteze puterea lui Dumnezeu pentru că experimentarea ei nu ţine de mine sau de cei invitaţi – în primul rând – ci de Dumnezeu.

Şi ce înseamnă experimentarea puterii lui Dumnezeu? Când au fost mistuiţi unii, când pe alţii i-a înghiţit pământul sau apele mării, mă gândesc că a fost o experimentare a puterii lui Dumnezeu. O „seară de evanghelizare” este o experimentare a lui Dumnezeu într-un FEL anume, ceea ce este foarte diferit de simpla experimentare a „puterii”. Chiar şi la o seară de evanghelizare nu se poate promite experimentarea „puterii mântuitoare a lui Dumnezeu.”

Ideile astea năstruşnice nu merg mai departe de tătuţu Finney. În Memoriile sale puteţi găsi o sumedenie de astfel de treziri programate de el şi acoliţii lui. Dar niciodată în acele treziri nu au fost efectele unei treziri adevărate – ca în cele din vremea lui Edwards.

HEIL FINNEY & PELAGIUS!

Anunțuri

5 gânduri despre “Baptişti, programatori de treziri şi convertiri! Heil FINNEY!!!

 1. Pa vremea lu ceausescu era o gluma buna la televizor, sunt inca surprins cum de nu a fost cenzurata; o aplic aici…
  Cand varuesti la inaltim mai mari decat tine, cu siguranta varul va veni in ochii tai, este suficient doar cativa picuri de var…

  Apreciază

 2. nu cred ca intelegeti prea mult fratia voastra, despre convingarile si practicile mele.
  Finney a fost cineva pentru vremea lui, pe cand noi, contam prea putin pentru vremile noastre, aici vorbesc de mine si nu de altii.
  daca cumva esti de alta parere nu ma supar deloc.

  fii binecuvantat!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s