Umplerea cu Duhul Sfânt – Peter Masters

product_detailed_image_192_158Cred că e un pas major ca o parte din cesaţionişti să recunoască validitatea experienţei umplerii cu Duhul Sfânt. Deşi cred că există diferenţă în mod în care se percepe natura şi experimentarea ei este bine că există un punct de acord şi un început:

Prima greşeală este să confunzi două lucrări total diferite ale Duhului Sfânt – botezul şi umplerea cu Duhul. Totuşi, credincioşii pot şi trebuie să fie umpluţi cu Duhul în mod repetat, aşa cum înţelegem din studiul „umplerilor” din Fapte. În Efeseni 5.18 ni se spune să căutăm constant umplerea cu Duhul.

Această umplere a Duhului este o revărsare de putere repetabilă la infinit asupra credincioşilor. E o binecuvântare de natură practică, dată atunci când avem nevoie de curaj, fluenţă şi claritate în mărturie, dedicare pentru slujire şi luptă cu păcatul. Regula Scripturii este un singur botez, mai multe umpleri, iar referinţele repetate la umpleri în Fapte şi în Efeseni ne demonstrează că acestea n-au fost însoţite în general de vorbirea în limbi.

Umplerea cu Duhul nu este dată pentru plăceri personale şi extatice sau ca semn, ci pentru scopuri practice. Am arătat deja că umplerile menţionate în Fapte au dat ucenicilor curaj, fluenţă în vorbire, dragoste şi dedicare reală în lucrarea lui Dumnezeu. În Efeseni 5 suntem îndemnaţi să fim plini de Duhul pentru neprihănire şi sfinţenie.

Peter Masters, Fenomenul Carismatic, p.59-61

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s