Ileana vs Țonea

Ce preferați?

sau

Anunțuri

27 de gânduri despre “Ileana vs Țonea

 1. pe ai doilea i-as trimite prin jungla ca sa sperie orataniile. Serios acum, aia e muzica? Prima o prefer fara doar si poate. Macar prima caracterizeaza poporul roman, dar cealalta?Doamne fereste de asemenea influente in crestinism.

  Apreciază

   1. Nu pot sa ma pronunt in privinta asta. Cert este ca miscarile, ritmul si tot tacamul stilului acesta de muzica sunt inventatate de oameni de nimic. Ca sa nu spun satanisti. Numai cei care nu au gustat din „sinagoga satanei” mai pot sa vada diferenta. Eu am o repulsie pentru o astfel de manifestare. Ce anume reprezinta acest fel de muzica? Ce vor sa scoata in evidenta? Plete? Topaieli cu picioarele impleticite? Nu pot sa inteleg. Mie imi oboseste mintea cand ascult asemenea muzica. Mai ales chitara rock care te zgarie pe creier. Si tobele care par ca lovesc direct in capul celui ce le-asculta. Inca odata, Doamne fereste!

    Apreciază

   2. Multe lucruri pe care le folosim sunt făcute de oameni de nimic!

    Dar înțeleg perspectiva ta și repulsia ta. Sunt unii care însă nu se simt loviți de tobe și nici zgâriați de chitară.

    Apreciază

 2. prima,și nu pentru că am ceva cu melodia a II-a ci pentru că prima mă zidește și cred că sa stat mai mult pe genunchi pentru ea decât la a doua(părere subiectivă, dar personală) care sincer nu m-a zidit, melodii de același fel cântate de Jesus Culture au un impact mai mare în viața mea…Dacă nu există revelație divina adică din închinare să izvorască și muzica și versurile și spun din nou închinare, nu doar dorința de a compune ceva fain și nou ci închinare, în odăiță Domnul să îți vorbească, nu-i un standard dar pentru mine asta are impact în viața mea. Când expermentez pe Domnul în odăiță și din inchinare izvorăsc versurile și poate în altă zi melodia sau în același timp(așa cum îmi și doresc) acest lucru îmi dă nădejde că melodia va avea impact și astfel o ”arunc” în public, dacă nu, nu o fac pentru că e melodia faină sau pentru că versurile sunt faine!

  Apreciază

  1. și mă gândesc la ceva

   toți „furăm” dar inconștient … idei, vorbe, păreri, filozofii, activități, obiceiuri, ponturi etc. Dar hoția pe față se prinde de la o poștă. Și e taxabilă pe drept. Ce fac ei acolo e un copy-paste care aruncă originalul în aer și nu rămâne decât goliciunea exhibiționismului specifică unei mari părți din muzica contemporană. Îs tineri, sunt sigur că i-ar ducea mintea la ceva mai mult. Compară aia cu „Hristos e în control” de la Pocăiții. Nu discut aici despre legitimitatea unui stil sau altul în închinare.

   și mai e ceva … o observație, sper eu, de bun simț. Când floricelele, culorile, ambalajul, funditele, forma – acoperă conținutul (care e repetitiv, sec, decontextualizat) atunci ceva pute și e putred. Te izbește ambalajul care strălucește și nu strălucește neapărat bine. Cu ce rămâi? Când o vezi pe tanti Ileana ești obligat să asculți versurile .. când îi vezi pe ei … ești obligat să dai replay ca să-ți aduci aminte versurile. Și nu e bine așa.

   Apreciază

 3. A doua, cu siguranta nu. Pentru ca Hristos nu se asociaza cu Belial si pentru ca nu conteaza doar „ce” ci si „cum”. Unul dintre argumentele pro muzica moderna, in toate formele (rock, electronica, hip hop, etc.) este acela ca si imnurile clasice la vremea lor au facut parte din muzica lumii (Bach, Händel, etc.). Se merita insa analiza provenientei stilurilor muzicale. Bach a fost credincios, o foarte mare parte din opera lui a fost creata pentru a fi cantata in bisericile luterane. Fratele N. Moldoveanu s-a inspirat foarte mult din doinele si cantecele populare romanesti, insa nu regasim la el stilul lautaresc sau de petreceri, ci prin cantarile lui razbat lectiile suferintei pe care Duhul Sfant i le-a predat in temnitele comuniste.
  Orice ar spune unii, exista doua directii in muzica crestina, subiect amplu de altfel. Manifestarea nu se face oricum. Pentru cine vrea CU ADEVARAT sa asculte de Cuvant, acesta ne da in cel putin 2 locuri indicii despre calitatea si caracteristicile cantarilor crestine: Efeseni 5:19 si Coloseni 3:16. In ambele locuri se specifica: „cantari spirituale” (trad. GBV 2001). Pot fi incadrati fratii Tonea la categoria cantari spirituale? eu am libertatea sa spun categoric: NU. De unde s-au inspirat ei in „compozitia” lor? Din lumea aceasta, care nu are nimic din Dumnezeu. De ce au ales acest stil? Pentru ca sa prinda la public, la o anume parte din public. Pentru ca nu pun pe primul loc ce crede Dumnezeu sau cum I-ar placea lui Dumnezeu, ci o fac pentru ca in primul rand le place lor.
  Poate ar fi interesant de urmarit in Scriptura, pentru cine e interesat, provenienta si utilizarea tobelor: Ezechiel 28:13 si Daniel 3:5.
  Insa pentru unii acestea sunt doar fineturi, detalii neimportante. „Important” e ca suntem „liberi”, „nebuni” pentru Hristos, asa ca ne putem manifesta oricum, „Domnul priveste inima”. Insa tocmai din prisosul inimii cineva vorbeste si se manifesta. Cineva cu o astfel de gandire ar trebui sa-si inrameze mare de tot versetul „Îi plac Domnului arderile-de-tot şi jertfele,ca ascultarea de glasul Domnului?Iată, ascultarea este mai bună decât jertfa,şi luarea aminte decât grăsimea berbecilor”.

  Apreciază

   1. Tot ce izvoraste dintr-un „duh zdrobit” echivaleaza cu „cantari spirituale” si Ii este placut lui Dumnezeu. Tot ce tine de placerea proprie, de dorinta de faima, bani si apreciere primita din partea celorlalti pe scenele bisericilor nu sunt decat chimvale zanganitoare. Personal sunt adeptul cantarilor solemne, clasice, cu cuvinte bine alese si izvorate din partasia cu Hristos, care nu iti distrag atentia de la El ci din contra, te directioneaza spre El. Nu sunt adeptul asa-ziselor cantari rock, hip-hop sau lautaresti care nu sunt facute decat pentru un soi de entertainment pocait, pentru a da carnii o impresie ca poate sa Ii placa lui Dumnezeu.

    Apreciază

 4. Am observat, în ultimul timp, cadrul în care îşi filmează videoclipurile tot mai multe „trupe” creştine din România. Sunt de-a dreptul confuză! Nu înţeleg ce poate sugera o hală, o magazie dărăpănată, un decor ca al băieţilor de mai sus. Tenebre…frig… duhoare… un fel de decor a la Marilyn Manson. Legatura cu Hristos, cu crestinismul?

  Apreciază

 5. „Muzica crestina este aceea muzica in care textul, muzica(melodia, armonia si ritmul), cantaretii si interpretarea sunt conforme cu chipul lui Cristos!” Tim Fisher…
  A doua, in afara de textul care este biblic, nu are nimic de-a face cu definitia lui Fisher si de aceea nu o consider muzica crestina! Spuneti-i oricum, dar nu o numiti crestina!

  Apreciază

 6. wow…rar am auzit o melodie care se vrea crestina sa fie mai deschis dispensationalista… 🙂 este vorba de clipul in care canta sora Ileana. Dansa probabil nici nu isi da seama ce canta…
  Dpv al textului, al doilea clip pare mai in linie cu Scriptura, in cazul primului, desi sunt afirmate unele adevaruri din Scriptura, luat in ansamblu nu reflecta Scriptura si nu prezinta un mesaj foarte clar, o idee centrala.
  Nu judec linia melodica, pentru ca daca ar fi sa vb de contextualizare, ambele clipuri esueaza sa inteleaga ca pentru ascultatorul (roman) chiar si accidental de astfel de „muzica”, astfel de linii melodice sunt considerate tipatoare in urechi si strigatoare la cer (nu in cel mai ortodox sens, evident). Personal am intalnit sute de romani (non-evanghelici) care au o mare problema cu muzica din adunarile evanghelice si care nu calca pragul adunarilor noastre exact din acest motiv. Eu nu vreau sa ne ascundem dupa doctrinele harului (i.e. predestinarea, alegerea, chemarea irezistibila etc) ca scuza ca sa ignoram principiul regulativ in inchinare sau, cui nu-i place treaba asta, macar bunul simt de a observa ca pentru un ortodox biserica este vazut ca loc al sacralitatii, nu loc al gadilarii urechilor. Nu cred ca am auzit pe cineva pana acum vorbind in Romania despre principiul regulativ. Nici macar cei care pretind ca il practica aici in Romania, de fapt nu il practica, si asta se vede nu in mod necesar in serviciile publice de inchinare, ci in serviciile de inchinare de tipul intalnirilor de rugaciune, taberelor, studiilor biblice etc.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s