4.5 – văduva tânără care vrea să se recăsătorească și-a pierdut credința personală, din inimă, în Domnul Isus și, de aceea, chiar mântuirea ei?

Dar pe văduvele tinere să nu le primeşti, pentru că, atunci când le desparte pofta de Hristos, vor să se mărite din nou şi se fac vinovate de faptul că îşi calcă credinţa dintâi. 1 Timotei 5.11-12

Dorințele senzuale ale acestor femei sunt puternice și ele fac aproape imposibilă slujirea lui Hristos ca și femeie singură total dedicată Lui. Perspectiva apostolului despre văduvie este una spirituală – el vede văduvia ca pe un devotament duhovnicesc. Cu alte cuvinte el nu vrea ca o femeie să accepte chemarea la văduvie și apoi să renunțe la ea. Călcarea credinței exprimată în dorința de a se mărita se referă la devotamentul mărturisit în a-L sluji pe Hristos ca femeie singură deși alți comentatori spun că aici Pavel se referă la dorința lor puternică de a se recăsători. Evident, Pavel nu are o problemă cu recăsătoria deoarece el însuși a încurajat-o ci cu a face un legământ că vei rămâne singură pentru a-L sluji doar pe Domnul și apoi să renunți la această promisiune/mărturisire/devotament/consacrare doar pentru că ți-a venit pofta să te măriți. Aici nu este vorba de o renunțare la credința mântuitoare în Isus ci la credința de slujire nelimitată doar lui Hristos fără implicare în aspecte materiale legate de căsătorie, gospodărie, soț și copii.  

O dovadă clară a acestui fapt este porunca lui Pavel ca aceste femei să se recăsătorească. Ar fi absurd să spui că ele și-au pierdut credința iar soluția este recăsătorirea. Niciodată soluția pentru întoarcerea cuiva la credință nu a fost recăsătorirea. O asemenea absurditate este departe de învățătura Noului Testament. Mântuirea nu se primește, nu se păstrează și nu se finalizează prin recăsătorire. Apostolul propune soluția recăsătoririi ca primă variantă așa încât aceste femei să nu facă în mod inconștient promisiuni că vor rămâne văduve pentru a-L sluji pe Hristos deodată ce nu se pot ține de această promisiune având în ele însele dorința de a se remărita și a fi într-o relație conjugală, de căsătorie, de dragoste cu un bărbat creștin.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s