Iacob Coman, tagma mincinoşilor şi surzilor

Probabil că vă e cunoscută această predică. Dacă nu aţi ascultat-o nici nu o faceţi. Poate i-aţi dat deja share şi sunteţi de acord cu ea. Aş vrea să vă gândiţi însă mai bine la ce spune acest om.

În afară de faptul că m-a sâcâit enorm scoaterea din context a textelor și titlul său postmodernist care nu prea are treaba cu textul … mărturisirea e demnă de luat în seamă fără însă a uita că:

– El mărturiseşte PARŢIAL ceea ce se întâmplă cu UNII slujitori, probabil din biserica adventistă. Şi (nu în toate cazurile) intrarea în orgrada celuilalt e de multe ori păguboasă.

– Mi se pare totuşi greşit că a făcut asta în faţa bisericii iar acum oamenii iau predica lui ca o furcă caudină împotriva slujitorilor. Nu ştiu dacă a avut maturitatea să preconizeze asta.

–  Sunt mulţi oameni care nu au maturitatea de a şti să asculte asemenea lucruri, dovadă fiind sharuirea abuzivă pe facebook a acestei predici. Trebuia să spună ce are de spus la comunităţile lor de păstori … Ce sens are să o spui bisericii?

– Mi se pare că e puțin cam general în mare parte. Aluzii, apropouri, speculaţii dar foarte puţine lucruri clare. Cum spunea un frate: generalizarea este lenea gândirii. Despre cine mai exact vorbeşte el?

– Citiţi ce spune şi Laurenţiu Balcan şi nu daţi share la orice pseudo-profeţie. E uşor să atragi atenţia având pretenţii de profet şi mini-mesia. E un fel de modă în ultima vreme.

–  asemenea „predică” devine o ciumă şi otravă pentru biserică deodată ce majoritatea păstorilor nu sunt aşa. Este o otravă pentru că sunt slujitori care duc greul şi chinul de a sluji în zone foarte aride în timp ce un asemenea om aruncă blama la grămadă.

– citându-l iar pe fratele M.C.: „devenim celebrităţi, urcându-ne pe găleata cu mizerie pe care tocmai am aruncat-o peste ceilalţi ”

– şi iar: „Mâine vine altul şi spune că toţi păstorii fac parte din tagma curvarilor, mărturisindu-şi pornografia de la 16 ani şi tot aşa.”

Anunțuri

2 gânduri despre “Iacob Coman, tagma mincinoşilor şi surzilor

  1. Nu ma dau in vant dupa Iacob Coman, ba daca stau sa ma gandesc bine, ma chiar enerveaza putin; am primit predica de la Daniel Branzei si am trimis-o spre Daniel C., Lucian si tie. ai dreptate in ce spui; sa stii ca nu prea intru pe bloguri, doar „cu trimitere” de la persoane de incredere. Domnul sa aibe mila de noi !

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s