Tozer și „râsul sfânt”

A.W. Tozer este acceptat în cercurile conservatoriste și fundamentaliste. Într-una dintre _nchinarea__giuvaerul_pierdut1_thumbcunoscutele sale broșuri („închinarea, giuvaerul pierdut”) Tozer este de acord cu faptul că „râsul sfânt” este o experiență autentică. Bineînțeles, putem fugi la vechea acuzație – că e puțin cam „mistic”, așa cum el însuși se declară câteodată.Redau mai jos citatul cu pricina.

Mă întreb în ce măsură Duhul Sfânt controlează manifestările omului (indiferent de personalitatea, psihicul, maturitatea spirituală, trecutul) atunci când îl umple sau se atinge de el într-un fel sau altul, și ce texte biblice avem pentru a susține acest control pe care Duhul îl are asupra manifestărilor oamenilor. Jonathan Edwards este unul dintre teologii care argumenta că oamenii nu pot fi judecați după manifestările exterioare.

Spun acum că închinarea este supusă gradelor de intensitate și perfecțiune. Au existat oameni care s-au închinat lui Dumnezeu până în punctul în care au ajuns în extaz de închinare. Odată am văzut un om îngenunchind la un altar, luând Cina. Deodată, a izbuncnit într-un râs sfânt. Omul acesta a râs până când și-a strâns brațele în jurul său, de parcă i-ar fi fost teamă că va exploda în afară de pură încântare în prezența Dumnezeului Atotputernic. De câteva ori, am văzut alți oameni cufundați într-un extaz de închinare până când au fost învăluiți de el.

A.W. Tozer, Închinarea, Giuvaerul pierdut, p.30 (Ed. Perla Suferinței)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s