Experimentarea prezenței Domnului (1)

sursa: http://goo.gl/KUKTMf
sursa: http://goo.gl/KUKTMf

Cum Se manifestă pe Sine Domnul nostru? Răspunsul este, desigur, că e vora despre o manifestare spirituală.

John Fletcher: „Limbilor oamenilor și ale îngerilor le lipsesc cuvintele care să exprime dulceața și slava cu care îl vizitează Fiul lui Dumnezeu pe sufletul care nu-și poate găsi odihna fără El.” Domnul nostru Se manifestă pe Sine unor oameni care nu își pot găsi odihna fără El. Dar ceea ce accentuează aici Fletcher este că manifestările sunt de așa fel, încât cuvintele sunt inadecvate. Așa că el continuă spunând: „Nu trebuie să încerci să le descrii, ci să te bucuri de El.

E fatal să încercăm să limităm ceea ce este posibil pentru noi în viața creștină la capacitatea noastră de înțelegere și la terminologia noastră. Slava cerului ste de așa fel, încât cel mai înalt și mai bun limbaj este inadecvat în a-l descrie, și e inevitabil ca acest limbaj să fure ceva din slava lui.

Experiența prezenței Domnului nostru transcende în așa fel experiența noastră obișnuită și chiar și gândirea noastră și toate categoriile noastre, încât trebuie să se folosească de simbolism ca să dea o idee despre ea. Lucrul despre care vorbim este, prin definiți, ceva care e cu totul lipsit de sens pentru oamenii din lume. Oamenii din biserică, care au cunoscut această experiență, au fost socotiți în general ciudați de către majoritatea celorlalți membri din biserică.

M.L. Jones, Apa vie, p.753-754

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s