Experimentarea prezenței Domnului (3)

sursa: http://goo.gl/KUKTMf
sursa: http://goo.gl/KUKTMf

O altă remarcă generală e aceea că există o mare variație între manifestările spirituale. Uneori o astfel de experiență va veni instantaneu, fără ca oamenii s-o caute, fără să știe multe despre ea. În cazul altor oameni ea poate fi foarte gradată. Unii au ajuns aproape de disperare înainte să aibă parte de ea. Orice experiență pe care o poți produce după plac – nu mă interesează de ce este vorba, vorbire în limbi sau orice altceva, prin definiție, nu este o experiență spirituală.

Nu numai timpul, ci și tpul de experiență variază mult de la persoană la persoană. Există întotdeauna tendința ca oamenii să facă ceva stereotip din aceste lucruri. Aceasta este influența pe care tind să o creeze cultele și metodele psihologice. Există un fel de mentalitate în care oamenii sunt tratați de parcă ar fi toți identici. Abordarea aceasta este una mecanică – nu e spirituală.

Dar putem merge mai departe chiar și să afirmă că există variații în aceeași persoană. Cât de des ajungem noi înșine în necaz, din cauză că am avut o experiență, și apoi o stabilim pe aceea drept normă și standard, așa că devenim atât de obsedați de a repeta acea experienă, încât nu mai recunoaștem alte manifestări.

M.L. Jones, Apa vie, p.755-757

Anunțuri

4 gânduri despre “Experimentarea prezenței Domnului (3)

      1. nu cred că e în mod deplin adevărat asta. Cred că Duhul Sfânt reglementează manifestările. Cred că atunci când umple un om, spre exemplu, îl „controlează” (deși nu ca într-o posesie) ca acesta să nu fie bizar, fără bun simț sau ridicol

        Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s