Teama de exces

sursa: http://goo.gl/KUKTMf
sursa: http://goo.gl/KUKTMf

Am văzut că, potrivit Scripturilor, e posibil să conștientizăm în ziua de azi prezența Domnului nostru așa cum a fost posibil și pentru femeia din Samaria. Cum Se manifestă pe Sine Domnul nostru acum poporului creștin? Întrebarea aceasta i-a neliniștit pe mulți oameni, și, în multe feluri, e un subiect înconjurat de anumite pericole. Lucrul acesta se întâmplă din cauza diavolului și din cauza efectului păcatului și a căderii asupra noastră – asupra fiecăruia dintre noi.

Uneori, oamenii o iau razna și caută viziuni, făcând confuzie între psihologie și cele spirituale. Dar aceasta nu înseamnă că trebuie să evităm cu totul subiectul acesta: dimpotrivă. Lucrul acesta ar trebui să ne facă să-l examinăm în lumina Scripturii, cu atenție, în lumina ajutorului pe care ni-l dau sfinții de-a lungul secolelor.

Unii oameni se tem atât de mult de excese, încât nu se prea vede vreodată vreo dovadă de viață în ei. Așa cum am arătat deseori, nu e dificil să păstrezi ordinea într-un cimitir, dar, atunci când ai o casă plină de copii, ai o problemă, și eu prefer problemele dintr-o casă plină de copii decât o ordine moartă și legalistă a oamenilor care se tem de excese, de entuziasm și de extaz. Să nu fiți tulburați de lucrurile acestea.

M.L. Jones, Apa vie (cap. Experimentarea prezenței Domnului), p. 751

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s