Experimentarea prezenței Domnului (5)

sursa: http://goo.gl/KUKTMf
sursa: http://goo.gl/KUKTMf

Și ultimul meu punct este că, cel mai frecvent, Domnul nostru vine la noi prin simțurile noastre lăuntrice. El poate, și uneori o face, să Se manifeste și simțurilor noastre exterioare.

Există un mod spiritual, o modalitate spirituală de percepție. Există și urechi spirituale. Poți să auzi fără să auzi o voce audibilă; auzi pe baza simțurilor lăuntrice.

Citești Scripturile, pe care le-ai citit de multe, multe ori înainte, Scripturi ce vorbesc despre El, Fiul lui Dumnezeu, și dintr-o dată ai parte de lumină și ești ocnștient de faptul că te întâlnești cu El, că e acolo. Nu-L vezi fizic, dar Îl vezi în Scripturi.

Există toată diferența în lume între a vedea cu mintea ta și a vedea dintr-odată într-un mod viu, lăuntric, spiritual.

Există unde lungi spirituale care te ajută să auzi fără să auzi o voce audibilă; și auzirea aceasta lăuntrică e mult mai minunată decât auzirea exterioară. Nu se aude nici o voce, dar nu numai că e la fel de clară, ci e mai clară decât auzirea unei voci; există o absolută certitudine în legătură cu ea.

Sau El se poate adresa direct sentimentelor și emoțiilor. Dintr-odată, întreaga ta stare sufletească se schimbă. Ești transformat, povara s-a dus, și ești eliberat, și nu poți să crezi că ai cunoscut vreodată acel duh împovărat. În același fel, poți avea un sentiment al prezenței și al slavei Sale.  Nu există nimic mai minunat decât să simți pur și simplu că Domnul este cu tine în cameră – slava lui Dumnezeu, slava Fiului. Fără să faci ceva anume dintr-odată El ți se manifestă.

Nu trebuie să negăm (manifestările exterioare), afirmând că fac parte din lumea imaginației, că-s produsul unui creier afectat, al entuziasmului sau al vreunui extaz periculos. Nu umblăm după ele; noi căutăm manifestări spirituale.

M.L. Jones, Apa Vie, p.758-764

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s