Ce nu este creștinismul?

Pentru că oamenii au confundat creștinismul cu altceva și au uitat esența Lui: creștinismul este o Persoană. Dacă ai muri în această seara, ai sta în fața judecății și gura iadului ar sta deschisă înaintea ta singurul lucru care ar conta este dacă ești într-o relație bună cu această persoană, nu dacă ai avut setul de reguli corect, dacă ai crezut ce trebuie sau dacă ești moral. Problemele cele mai importante ale omenirii a sufletului, păcatului, morții, judecății, eternității, a iadului și cerului – nu sunt rezolvate printr-o doctrină sau prin moralitate ci de către o Persoană!

1. Creștinismul nu este o învățătură în primul rând. El are o învățătură dar ideea principală este Persoana despre care învățăm. Pe noi nu ne transformă o învățătură ci o Persoană. Pentru noi nu a murit învățătura Lui ci chiar Hristos.

2. Creștinismul nu este un set de reguli pentru că aceasta este senzația pe care o au oamenii în ultima perioadă de timp. Nu setul de reguli ne face ce suntem ci Persoana Domnului Isus.

3. Creștinismul nu este o formă de ascetism – noi „nu avem voie”. Așa ne definesc oamenii pe noi, că nu avem voie să facem. A portretiza în mod negativ creștinismul este fals deoarece esența Lui este Persoana Domnului Isus și asta e complet pozitiv.

4. Creștinismul nu este moralism – ci este cu totul diferit de a fi un simplu om moral. Sunt atei, ortodocși și alții foarte morali. Scopul este Isus Hristos și odată ce Îl ai pe El atunci vei fi și o persoană sfântă, nu doar morală.

5. Creștinismul nu este o religie care ne spune ce să facem pentru a fi mântuiți ci ne spune ce a făcut El ca să ne mântuiască. Aceasta este diferența fundamentală dintre religiile lumii și creștinism.

6. Creștinismul nu este o altă filozofie ci are de-a face cu fapte istorice realizate prin Persoana Domnului Isus. Filozofiile sunt rivale și se ciocnesc cu argumente. Hristos le distruge prin ceea ce a realizat și făcut.

7. Creștinismul nu este un program și dacă ar exista câte unul în fiecare zi. Creștinismul nu înseamnă ce facem noi la biserică – aceea ar putea fi ce a făcut creștinismul în noi. El este exterior nouă: El este Domnul Isus Hristos.

8. Creștinismul nu este un ritual religios care trebuie respectat cu strictețe pentru ca să nu mâniem un zeu capricios. Ritualurile religioase au avut o semnificație profundă ca să ne învețe ceva despre Dumnezeu și sfințenia Lui cât și despre Isus.

9. Creștinismul nu este o tradiție iar atunci când spunem „biserica baptistă” ne referim de fapt la tradiția baptistă. Însă creștinismul nu înseamnă baptist deoarece ei sunt de vreo 400 de ani.

10. Creștinismul nu este ceva ce facem noi deși cei mai mulți oameni la asta se gândesc când vorbesc despre creștinism – El este Domnul Isus Hristos și ce a făcut El pentru noi și apoi cu și în noi.

11. Creștinismul nu este întâi de toate experiență deoarece experiență au toate formațiunile religioase și unii pretind aceleași efecte ale experiențelor lor ca și cele pe care le pretindem noi. Noi pornim de la istorie, de la o Persoană reală istorică – Hristos.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s