Rugăciunea păcătosului şi mântuirea

sursa: http://goo.gl/3XU9UP

1. Trebuie să ne amintim că mai important decât a le cere oamenilor să rostească o rugăciune este să-i chemăm să renunţe la viaţa lor – şi să găsească o viaţă nouă în Hristos.

2. La urma urmei nu găsim în Scriptură, nici în mare parte din istoria bisericii o „rugăciune concretă a păcătosului” așa cum avem noi azi. Nu vedem nicăieri în Scriptură ceva de genul: „plecați-vă capetele, închideți-vă ochii și repetați după mine”, urmată de o „rugăciune a păcătosului”.

3. Mai mult, folosirea rugăciunii păcătosului s-ar putea dovedi a fi o formulă nesănătoasă. Discut cu unii oameni care caută un pătrățel pe care să-l bifeze pentru a fi în ordine cu Dumnezeu și siguri pentru veșnicie. Dar nu există niciun pătrățel de bifat.

4. Am văzut cum se abuzează de „rugăciunea păcătosului” în peisajul creștin contemporan, atunci când oamenii „rostesc rugăciunea” fără o înțelegere biblică a Evangheliei sau fără a calcula vreodată prețul urmării lui Hristos.

5. Am văzut acest abuz într-o mulțime de contexte – aici și peste hotare, printre copii, tineri și adulți – unde oameni au fost îndemnați să „rostească rugăciunea” și „să ridice mâna” într-un mod care, în ciuda bunelor intenții, era centrat pe om și, de fapt, manipulativ.

6. Bărbaților, femeior, adolescenților și copiilor li se spune adesea: „Dacă te-ai rugat această rugăciune, poți ști că ești mântuit pentru veșnicie.” Dar o rugăciune pe care a rostit-o cineva nu reprezintă cea mai bună bază pentru sigurnața mântuirii

David Platt, Veniți după Mine, p.178-179

Anunțuri

13 gânduri despre “Rugăciunea păcătosului şi mântuirea

   1. daca iti recunosti sincer pacatul, si te pocaiesti sincer , cerand cu sinceritate ajutorul Domnului, asta presupune a spune prostii???
    acum depinde ce intelegi prin rugaciunea pacatosului..
    in mod simplu, vii la El, recunoscand pacatul tau si nevoia de El? si nu primesti astfel raspuns???

    Apreciază

   2. se pare că vorbești în necunoștință de cauză. Întâi trebuia să întrebi la ce mă refer când spun „rugăciunea păcătosului”. Este o sintagmă folosită pentru o rugăciune anume.

    Apreciază

   3. ptr mine, rugaciunea pacatosului este exact ce am spus mai sus…
    acum ca a intervenit peste aceasta conceptie una de alta natura, nu prea stiu…
    oricum, superficalitatea demonstrata doar prin ridicarea de mana fara pocainta si incredere reala NU aduce mantuire….

    Apreciază

   4. oamenii pot să ridice mâinile cât vor. Doar că asta debusolează mai mult decât ajută. În plus, tindem să fim focalizați și atrați ușor de manifestările exteriorare. Mai mult, manifestările astea pot fi ușor reproduse de necredincioși.

    Apreciază

   5. de acord cu nocivitatea formelor exterioare…
    totusi, nu e buna generalizarea… printre acestia, poate fi un om sincer, care nu stie multe, dar raspunde sincer…si el va ramane!
    cat despre rugaciunea pacatosului, ptr el va fi aceea ca el isi recunoaste nevoia de Dumnezeu, de Mantuitor si pacatosenia lui… asta e adevarata rugacioune a pacatosului… cealalta a aparut ca o intrusda!

    Apreciază

   1. pentru ca exista macar 2 interpretari date sintagmei „rugaciunea pacatosului”…una am dat=io eu, cealalta trebuie sa o dai tu… ca tot veni vb… nici o pripeala!!!! daca am iscat discutia, da detaliile… sau trebuie sa ti se traga aafara cu lestele? 😀

    Apreciază

   2. Timotei, nu vreau să pierdem vremea și nici să te taxez dar nu există două interpretări date sintagmei. Interpretarea ta trebuie să fie cât de cât populară ca să o considerăm „interpretare”. Altfel putem numi orice părere obscură neauzită de nimeni „interpretare” și în parte este adevărat dar aici vorbim de curente teologice, doctrinare sau de practici promovate și folosite la scară mare.

    Tu ai iscat o altă discuție pe fondul unui articol care trata o problemă pe care n-ai înțeles-o și totuși ai continuat dând sezanția ca ai înțeles. Atâta tot.

    Apreciază

  1. Tu nu ai deloc vreo imagine a ceea ce am adus în discuție. Deci nu avem ce completa. Te pripești. Ia sfatul meu și cugetă de două ori înainte să tastezi. Nu trebuie să-ți exprimi opinia în privința tuturor lucrurilor.

   Rugăciunea păcătosului este o rugăciune pe care predicatorul o rostește și pe care „convertitul” (care a ridicat mâna sau a venit în față la „altar”) trebuie să o repete. Odată repetată rugăciunea aceasta este declarat salvat pentru totdeauna.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s