Noua reformare apostolică aberantă și eretică și în România

sursa: http://goo.gl/3f0MTM
sursa: http://goo.gl/3f0MTM

Faptul că cineva flutură expresia „în numele lui Isus” la fiecare două cuvinte nu înseamnă că Domnul Isus se și asociază cu o astfel e persoană. Pretenții pot fi multe și din partea multora.

Înțeleg orice discuție care se poartă pe marginea lucrării Duhului Sfânt. Extrema cesaționistă „hard-core” este nebiblică însă de la a fi un cesaționist deschis (dar precaut) sau un continuaționist precaut și până la aberațiile promovate aici este cale lungă de bătut.

Dacă încuviințați astfel de practici și manifestări mi se pare că nu avem teren comun de discuție și nici măcar o hermeneutică elementară de bun simț pe care să o folosim în citirea Scripturilor.

De la a crede în descoperiri sau în călăuzirea Duhului și până la a organiza „conferință profetică” – ce nici apostolii nu avut curajul să facă – este o distanță pe care nu ar trebui să încerce nimeni să o parcurgă.

Duhul Sfânt nu e la cheremul nimănui ca să fie programat pentru conferințele unde marii apostoli să manevreze bani. Ca să numești pe cineva „apostol” trebuie să fii deviat doctrinar destul de bine. Mi se pare penibil să încerc să dovedesc că acești oameni pur și simplu nu au nici o legătură cu apostolia.

De când Duhul Sfânt vine la programările noastre? De când putem noi programa când vom profeți și vindeca? Nu există pic de seriozitate teologică în asemenea pretenții. Iar cei care mușcă momeala își merită soarta. Nici apostolii nu au vindecat programat, cu atât mai puțin pot aceștia să o facă.

Până în ziua de astăzi nu am auzit un singur carismatic care să predice expozitiv Scriptura. Și nu vor putea să o facă deoarece teologia lor e construită pe ciupirea de versete scoase din context și aplicate după voia lor acolo unde doresc. Un om neserios cu Profeția bibilică nu are să-mi transmită absolut nimic din partea Domnului.

Apostolii nu au „eliberat miracole financiare” peste nimeni. Nu au încercat să o facă nici pentru ei dară-mi-te să încerce să le reverse peste alții. Nu asta a fost misiunea lor. Dar acești apostoli înalți evoluați pot mărita foarte frumos evanghelia cu dorința după îmbogățire. „Cum am mai spus, o spun şi acum: dacă vă propovăduieşte cineva o Evanghelie deosebită de aceea pe care aţi primit-o, să fie anatema!”

Apostolii nu au fugit după mulțimi, nu i-au strâns de pe unde au putut sub pretenția unor viitoare descoperiri profetice și vindecări extraordinare. Și-au făcut lucrarea și Dumnezeu le-a făcut reclamă. Vreau să văd pe acești mari apostoli predicând Evanghelia curată a lui Hristos și pe oameni întorcându-se la Dumnezeu nu pentru o bucată de pâine sau „miracole financiare”.

 

 Matei 7:22 „Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: „Doamne, Doamne! N-am prorocit noi în Numele Tău? N-am scos noi draci în Numele Tău? Şi n-am făcut noi multe minuni în Numele Tău?”

Anunțuri

Un gând despre “Noua reformare apostolică aberantă și eretică și în România

 1. Ii tot avertizez pe romanii pe care ii cunosc si stiu ca sunt implicati in astfel de biserici.
  Raspunsul lor: tacere de moarte.
  Ai dreptate cand spui ‘isi merita soarta’. Ei vor invataturi care sa le gadile urechile.
  Le spun o singura data si atat. Nici nu stiu daca trebuie sa ne rugam pt oameni ca ei.
  Multumesc inca o data pentru ca prezinti adevarul asa cum este, fara nici un machiaj.
  Domnul sa ne ajute sa ramanem pe calea cea stramta, in sfintenie si pocainta. Sa-L servim cu frica si cutremur.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s