Falsa autoritate, fiii lui Sceva

1. Autoritate fără identitate. Acești oameni aveau lipsă cea mai importantă bază a autorității: identitatea în Hristos. Noi avem autoritate datorită lui Hristos. Ei nu Îl aveau pe Hristos și de aceea le lipsea cu desăvârșire autoritatea.

2. Autoritate bazată pe sentimente. Fiii lui Sceva se simțeau cu autoritate însă sentimentele sunt un indicator greșit al autorității. Uneori ne putem simți fără autoritate însă asta nu înseamnă că ne-am pierdut identitatea în Hristos.

3. Autoritate bazată pe delegare omenească. Fiii lui Sceva este posibil să se fi bazat pe poziția tatălui lor și să fi avut aprobarea acestuia însă o astfel de autoritate este falsă. Noi nu ne putem transmite autoritatea unii altora și dacă am avea-o.

4. Autoritate bazată pe funcții. Funcția de preot nu oferă autoritate nici nouă înșine și nici altora cum nu a oferit autoritate fiilor preotului Sceva. Nu funcția ne oferă autoritatea ci poziția în tărâmul spiritual. Ei nu aveau o poziție bine ancorată în Hristos.

5. Autoritate bazată pe personalitate. Autoritatea creștină este un dar, însă este dată tuturor membrilor familiei lui Dumnezeu și nu are nici o legătură cu personalitatea. Fiii lui Sceva aveau personalitate și curaj dar nu aveau autoritate și de aceea au fost schingiuiți de îndrăciți.

6. Autoritatea bazată pe magie. Acești oameni credeau că vorbele modifică lucruri dar autoritatea nu stă în vorbe ci în puterea oferită de Hristos. Rostirea era necesară pentru eliberare dar rostirea funcționează doar atâta timp cât există Hristos, putere și credință.

7. Autoritatea din sine însuși. Este posibil ca fiii lui Sceva să fi crezut că autoritatea de a rosti acele cuvinte „magice” își avea rădăcinile în ei înșiși deodată ce credeau că orice cuvinte ar folosi ele vor avea succes. Indiferent de ce credeau, autoritatea ne este delegată. Când aceștia au încercat să abuze de autoritate despărțiți de Hristos – au falimentat la fel cum a falimentat Adam când nu a ascultat și a pierdut autoritatea.

8. Autoritatea ca scop în sine. Autoritatea nu trebuie să ne fure ochii de la Dătător la experiența în sine. Fiii lui Sceva erau fascinați de această lucrare de exorcizare și au pierdut din vedere scopul final: Dumnezeu.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s