Cine este falsul învățător Joyce Meyer pentru Ravi Zacharias

Ce înțelege Ravi Zacharias din 1 Timotei 2:11-21 „Femeia să înveţe în tăcere, cu toată supunerea. Femeii nu-i dau voie să înveţe pe alţii, nici să se ridice mai presus de bărbat, ci să stea în tăcere.”??

Să-mi fie cu iertare dar Joyce Meyer nu este un mare învățător pentru simplul fapt că sucește Scriptura într-un aspect evident: ea nu are voie să învățător. Dacă ea se consideră învățător cu siguranță nu este „mare”.

Anunțuri

17 gânduri despre “Cine este falsul învățător Joyce Meyer pentru Ravi Zacharias

 1. sunt credincioasa Domnului si respect ceea ce scrie Scriptura -eu inteleg ca femeia trebuie sa invete pe cele mai tinere decat ea dar nu are autoritate de la Dumnezeu sa invete in Biserica …pot insa sa marturisesca lucrarile Domnului sau sa lucreze cu darul primit de la Domnul…

  Apreciază

  1. poate sa invete si pe copiii oricui, dar in cazul fetelor si a femeilor mai tinere, invatatoarea trebuie sa fie un bun exemplu personal ……te laud, Angelico, pentru ce-ai scris, fii binecuvantata ……

   Apreciază

 2. Andrei, sunt de acord ca femeia nu poate da invatatura in Biserica, sau mai bine zis nu are voie sa faca acest lucru.
  Am citit insa recent o carte scrisa de Sabina Wurmbrand in care ea povestea cum atunci cand au venit comunistii la putere, pentru ca majoritatea pastorilor si preotilor credinciosi fusesera inchisi in inchisori, sotiile lor ajunsesera sa conduca bisericile pe care acestia le lasasera in urma. De asemenea relateaza un episod in care ea a vorbit oamenilor pe strada despre Hristos, si la un moment dat se stransesera foarte multi oameni sa o asculte, deci intr-un anume sens ea predica Evanghelia si au fost oameni care s-au intors la Domnul in acel context.
  Intrebarile mele sunt urmatoarele:
  1. Este permis unor femei sa predice/conduca intr-un context asa cum a fost acela in care traia Sabina? Intr-o situatie extrema? Ea spunea ca in Vest incepusera dezbaterile referitoare la faptul ca femeia nu are voie sa invete in biserici, insa ca in Romania nu era nimic de dezbatut pt ca exista nevoia si nu se gaseau barbati acolo sa o implineasca, asa ca femeile au trebuit sa continuie lucrarea in locul lor.
  2. Care este diferenta intre o femeie care da invatatura in biserica si femeia misionar care vesteste Evanghelia? Cred ca versetul Marcu 16:15 este si pt femei. In ce fel poate o femeie sa vesteasca Evanghelia? A gresit Sabina cand a continuat sa vorbeasca atunci pe strada si o multime de oameni o asculta? Gandul meu este ca si in biserica si intre cei pierduti se vorbeste tot din Evanghelie, diferenta ar fi ca unii sunt deja ai Domnului iar ceilalti nu sunt.
  3. Atunci cand o femeie scrie o carte crestina, publicul ei tinta ar trebui sa fie numai femeile? Daca un barbat citeste o carte care contine invataturi din partea unei femei, este ca si cum aceasta i-ar predica, deci nu ar trebui sa faca acest lucru?

  Apreciază

  1. 1. Nu cred că este permis dar nu pot să spun eu că au făcut rău așa și că Dumnezeu nu a permis să se facă așa. În Cuvânt nu a permis. Cred însă că este necinstit a se lua acel exemplu extrem și să fie folosit astăzi când există bărbați. Știu în București unde erau femei doar și citeau predici de-ale lui Spurgeon.

   2. Diferența este mare dintre misionare și învățătură. Când dai învățătură o faci în biserică și ai un oficiu, un dar și o chemare specială pentru asta. Când faci evanghelizare nu faci decât să îndeplinești responsabilitatea pe care o au toți credincioșii. Învățătura se dă în biserică, evanghelizarea se poate face oriunde sunt necredincioși. Dacă în situația respectivă a fost călăuzită să evanghelizeze oamenii pe stradă – bine a făcut!

   Personal cred că, în principiu, slujba femeii este alta …. nu aceea de a misiona. Există totuși o mare diferență între evanghelizare și misiune. Misiunea este ceva organizat pe o perioadă mai lungă de timp. Dar dacă are convingerea și chemarea și ea merge în misiune atunci ar fi bine să fie și bărbați pe acolo. Sau dacă este singură și evanghelizează oamenii atunci poate să pregătească rapid un bărbat care să slujească în grupul format.

   3. A scrie este diferit de a predica. Dar am reticențe în privința femeilor care scriu cărți de învățătură (nu mă refer la devoționale). Dar nu spun că nu există excepții și că o femeie nu poate scrie un comentariu la fel de bine, sau mai bine, ca un bărbat.

   Apreciază

 3. Sarcinile si functiile credinciosilor in adunare sant scrise in NT – dar cand nu exista in locurile de cinste barbati capabili sau chiar de loc, D-zeu se foloseste de femei sa indeplineasca orice sarcina si lucrare in adunare, fara sa le investeasca in vreo functie destinata exclusiv barbatilor …

  Apreciază

  1. Problema este ca oamenii nu au incetat ca sa o folosesca pe sora Sabina si dupa ce s-au gasit barbati capabili. Sory, dar eu vad multa fatarnicie in randul credinciosilor. Eu nu sunt de acord ca femeia sa invete in timpul adunarii, nici chiar sa dea indemn inainte sa cante o cantare sau sa spuna o poezie. Sa nu mai vorbim ca unele o fac in timpul rugaciunii. Rolul femeii a fost clar in scriptura si nu gasim niciodata scris ca vreo femeie a dat invatatura cuiva in timpul adunarii.
   Asta daca tot ne place ca sa fim fixisti.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s