Predestinare și voința liberă

VOINŢĂ LIBERĂ

Voința liberă și puterea de a împlini poruncile

Libera voință și scopul preceptelor în Noul Testament

voința liberă, legea și puterea lui Dumnezeu

De ce ni se poruncește ceva ce nu putem face?

DORINŢA şi DRAGOSTEA lui Dumnezeu

 – Charles Hodge

 – Musculus

 – Jean Calvin

Dorește Dumnezeu salvarea tuturor oamenilor? Thomas Schreiner

2 Petru 3.9 – Dorește Dumnezeu mântuirea tuturor oamenilor? R.C. Sproul

Ezechiel 18.23 – Doresc eu moartea păcătosului?

Ezechiel 33.11 – Dumnezeu nu dorește moartea păcătosului

Dorința lui Dumnezeu de a mântui toți oamenii – Loraine Boettner

 – Girolamo Zanchi

 – A.W. Tozer

 – D.A. Carson

PREDESTINAREA

 – Jean Calvin

 – Girolamo Zanchi

 – Girolamo Zanchi

 – Girolamo Zanchi

– Girolamo Zanchi

 – John Owen

Predestinarea productivă, 1 Tesaloniceni 1.2-10

Lanţul de aur al predestinării biblice, 2 Tesaloniceni 3:13-14

Predestinarea în secolul al ix-lea

Anunțuri

8 gânduri despre “Predestinare și voința liberă

 1. Dupa curatenie – nu exista predestinare, exista har dumnezeiesc, bunavointa omeneasca la auzire, ajutor divin spre mantuire, raspuns omenesc perseverent, indestulare spirituala pe pamant si rasplata finala in cerul cel nou ……. ma rog pentru tine, Adriane …….

  Apreciază

  1. Există predestinare, ce Biblie citiți?

   -Efeseni 1:5, Romani 8:29-30; 1 Corinteni 2:7; Efeseni 1:11 προορίσας http://biblehub.com/greek/4309.htm
   -2 Tes 2:13 εἵλατο http://biblehub.com/greek/138.htm
   -Efeseni 1:4 ἐξελέξατο http://biblehub.com/greek/1586.htm
   -1 Tes 1:4; Romani 9:11; 11:5,7,28; 2 Petru 1:10 ἐκλογὴν http://biblehub.com/greek/1589.htm
   -1 Petru 1:1; 2 Timotei 2:10; Tit 1:1; 1 Petru 2:9; ἐκλεκτοῖς http://biblehub.com/greek/1588.htm
   – Romani 8:28; 9:11; Efeseni 1:11; πρόθεσις biblehub.com/greek/4286.htm

   și mai sunt

   Apreciază

   1. Draga Andrei – predestinarea nu este un cuvant cu care Dumnezeu vorbeste in Biblie, predestinarea este un cuvant pagano-mistico-superstitios, de origine lumeasca, inventat de cei ce nu cunosteau(nu cunosc) pe Dumnezeu, cuvant prin care acestia explicau toate contradictiile existentiale nedrepte din viata pamanteasca, explicatie prin care oamenii fara D-zeu dadeau(dau) vina raului existential terestru pe tot felul de entitati supranaturale, cu scopul ascuns de a evita rele si mai mari, mergand pana la anarhie sociala(lucru rau de tot, ca un fel de razboi civil), si bineinteles, spre a „fundamenta” si cu acest lucru, propriile lor religii.
    Este adevarat ca in Bible, unele versete par sa indice „predestinarea” practicata de D-zeu, dar acolo, El vrea sa arate in mod METAFORIC intelepciunea si puterea Lui, prin care ne instiinteaza ca a lucrat atat de bine mantuirea(si toate celelalte), de parca ar fi stiut dinainte(si a si stiut) ce si cum, dar a sti dinainte, nu inseamna ca ai si intervenit in proces, favorizand/defavorizand fiintele umane.
    Ca lucrurile stau asa, ne spune fara putinta de tagada, in primul rand Ioan 3:16, apoi Apoc.22:17, Fap.2:39 + 3:25, Gen.12:3, si daca vrei Mat.26:28, si mai sant si altele.
    La crestini, ideea predestinarii nu vine de la reforma protestanta, ci cu mult inainte, altii, crezandu-se mari(dar erau mici)(multi dintre ei au fost numiti, in mod eretic, „Parintii Bisericii”), dar si ceilalti, considerati eretici pana in zilele noastre, au avansat tot felul de erezii, printre care si predestinarea, spre caderea lor si a celor ce i-au crezut.
    Draga Andrei – in viitor, poate vei pune pe tapetul blogului si marea problema, zic eu, aceea a asa-zisilor „parinti ai bisericii”, erezie care L-a scos pe Dumnezeu din paternitatea multora din propriile Lui cuvinte scrise in Biblie .

    Apreciază

   2. Eu cred ca a nu crede in predestinare este paganism. V-am arătat termeni care inseamna exact predestinare iar dumneavoastră va apropiați de blasfemie fiindcă numiti termenii biblici paganism.

    Apreciază

  1. 01 – efeseni 1:5 arata infierea, celor mantuiti …………..
   02 – efeseni 1:11 arata mostenirea post infiere …………..
   03 – efeseni 1:4 arata sfintenia mantuitilor ………….
   04 – romani 8:29-30 arata calitatile celor mantuiti …………
   etc, nu mai verific restul exemplelor, banuiesc ca sunt pe aceeasi tema cu cele de mai sus, peste tot nu scrie ca respectivii sunt mantuiti obligatoriu prin alegere, se subintelege ca acestia pot sa-si piarda mantuirea daca nu persevereaza, dupa cum este scris de Pavel – „daca nu vom cadea de oboseala” ………
   folosesc traducerea Cornilescu, nici aia nu-i perfecta, dar se poate intelege destul de bine daca se confrunta notiunea sau versetul cu alte locuri din Scriptura ………..

   Apreciază

 2. Stan Colton postează un răspuns in septembrie 21, 2014 la 6:56 pm, printre altele el scrie:
  „… predestinarea nu este un cuvant cu care Dumnezeu vorbeste in Biblie, predestinarea este un cuvant pagano-mistico-superstitios, de origine lumeasca, inventat de cei ce nu cunosteau(nu cunosc) pe Dumnezeu,…”

  Același răspuns pe care Isus le-a dat „saducheilor” in Matei 22:29 este valabil și pentru el acum in acest caz, pentru că el nu cunoaște puterea lui Dumnezeu și nici Scripturile, astfel că, … se rătăcește.
  Vă rătăciţi! Pentru că nu cunoaşteţi nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu.

  În „Dicționarul explicativ al limbii române”, oricine poate găsi scris:
  PREDESTINÁRE, predestinări, s. f. Acțiunea de a predestina și rezultatul ei; ceea ce i-ar fi cuiva dinainte hotărât de divinitate, de soartă; ursită, destin, soartă, predestinație. ♦ Doctrină potrivit căreia fiecare om ar avea fixat de mai înainte destinul său de către divinitate. – V. predestina.
  PREDESTINÁ vb. I. tr. A hotărî dinainte soarta cuiva; a ursi, a sorti, a meni; a predetermina. [< fr. prédestiner, it. predestinare, lat. praedestinare]. Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink

  Dumnezeu Însuși spune: Eu am vestit de la început ce are să se întâmple şi cu mult înainte ce nu este încă împlinit. Eu zic: „Hotărârile Mele vor rămâne în picioare şi Îmi voi aduce la îndeplinire toată voia Mea. Eu chem de la răsărit o pasăre de pradă; dintr-o ţară depărtată, un om ca să împlinească planurile Mele: da, Eu am spus şi Eu voi împlini; Eu am plănuit şi Eu voi înfăptui.” (Isaia 46:10-11; citiți și Iov 23:13; Proverbe 19:21, etc.)

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s