Acţiuni faţă de curvie şi curvari

  1. Fuga de curvie – 1 Corinteni 6:18 „Fugiţi de curvie! Orice alt păcat, pe care-l face omul, este un păcat săvârşit afară din trup; dar cine curveşte păcătuieşte împotriva trupului său.”
  2. Pocăinţa de curvie – Apocalipsa 9:21 „Şi nu s-au pocăit de uciderile lor, nici de vrăjitoriile lor, nici de curvia lor, nici de furtişagurile lor.”
  3. Omorârea curviei – Coloseni 3:5 „De aceea, omorâţi mădularele voastre care sunt pe pământ: curvia, necurăţia, patima, pofta rea şi lăcomia, care este o închinare la idoli.
  4. Ferirea de curvie – 1 Tesaloniceni 4:3 „Voia lui Dumnezeu este sfinţirea voastră: să vă feriţi de curvie;”
  5. Nepomenirea curviei – Efeseni 5:3 „Curvia sau orice alt fel de necurăţie, sau lăcomia de avere nici să nu fie pomenite între voi, aşa cum se cuvine unor sfinţi.”
  6. Să nu avem vreun fel de legături cu curvarii – 1 Corinteni 5:9 „V-am scris în epistola mea să n-aveţi nicio legătură cu curvarii.”
  7. Să nu mâncăm cu curvarii – 1 Corinteni 5:11 „Ci v-am scris să n-aveţi niciun fel de legături cu vreunul care, măcar că îşi zice „frate”, totuşi este curvar, sau lacom de bani, sau închinător la idoli, sau defăimător, sau beţiv, sau hrăpăreţ; cu un astfel de om nu trebuie nici să mâncaţi.”
  8. Să judecăm curvarii – 1 Corinteni 5:12 „În adevăr, ce am eu să judec pe cei de afară? Nu este datoria voastră să judecaţi pe cei dinăuntru?”
  9. Să dăm afară curvarii – 1 Corinteni 5:13 „Cât despre cei de afară, îi judecă Dumnezeu. Daţi afară, dar, din mijlocul vostru pe răul acela.” 1 Corinteni 5:2 „Şi voi v-aţi fălit! Şi nu v-aţi mâhnit mai degrabă, pentru ca cel ce a săvârşit fapta aceasta să fi fost dat afară din mijlocul vostru!”
  10. Să-I dăm pe mâna Satanei pe curvari – 1 Corinteni 5:5 „am hotărât ca un astfel de om să fie dat pe mâna Satanei, pentru nimicirea cărnii, ca duhul lui să fie mântuit în ziua Domnului Isus.”
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s