Confuzii de Crăciun … 1

Nu sunt nici proroc și nici fiul unui proroc dar pot fi aproape sigur 100% că în aceste sărbători veți auzi următoarele expresii, fraze și idei pe care le consider inadecvate iar unele dintre ele periculoase pentru credința și practicile noastre. Unele sunt cântate cu mare zel iar altele sunt predicate și încuviințate de public. Poate că în aceste sărbători nu ar strica să ne exorcizăm de prostie. Probabil că ar fi unul dintre cele mai plăcute lucruri care îi aduce bucurie Domnului.

Începem cu….

1. Știți cântarea cu „de ziua Ta îți urăm bun venit”? E puțin cam târziu să îi urăm bun venit. A plecat deja la ceruri. Au trecut cam 2000 de ani de atunci. Să presupunem că am fi fost atunci acolo. Majoritatea L-am fi respins așa cum au făcut-o cei mai mulți. Ne trezim noi după 2000 de ani să îi urăm bun venit. Ar trebui să facem altceva.

Înțeleg perfect celebrarea zilei nașterii Domnului. Este o oportunitate ce nu trebuie ratată pentru predicarea corectă a lui Hristos. Dar nu înseamnă că avem dreptul să vorbim într-un așa fel despre Hristos încât să ne dăm nouă înșine, sau altora, senzația că Isus Hristos se naște acum.

Hristos nu se naște acum nicăieri. A spune „și iar te naști din nou Isuse” este pleonasm și fals. Consider periculoasă folosirea zilei nașterii Domnului, prin extrapolare, pentru a ne referi la anumite acțiuni religioase care au loc astăzi, aici și acum. În concluzie, Domnul Isus s-a născut aproximativ acum 2000 de ani și nu se mai naște și nu se va mai naște în vreun loc.

Nu pot să spun câte cântece am auzit care proclamă nașterea lui Hristos acum într-o iesle metaforică, într-un staul închipuit spiritual, într-un grajd al inimilor noastre. Vă garantez că ieslea în care s-a născut Hristos a fost mai curată decât inimile în care ne imaginăm noi că s-ar naște „încă odată” Hristos astăzi.

Isus nu mai vine astăzi așa cum a venit în trecut. Nu vine deloc astăzi. Se manifestă dar nu mai vine cum a venit. Va mai veni odată dar într-o altă manieră și cu alte motive. Și nu va fi de bine pentru foarte mulți oameni. Hristos lucrează acum prin Duhul Sfânt și intră în inimile transformate anterior pentru a domni acolo.

Vă invit să punem capăt frazelor stricate, neclare, neteologice, nebiblice, nesigure și să folosim cuvinte și expresii clare care nu ne duc pe marginea prăpastiei rostirii de prostii ambalate într-un limbaj biblic și teologic. Vă doresc spor la curățarea prostiei din propriile minți și oferiți acest ajutor tuturor acelora care au nevoie de el.

Nu mai dați share la orice prostiuță în care este precizat numele lui Hristos. Haideți să-I facem Domnului un „favor” încetând cu gogomăniile.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s