Ipocriți care doresc ca Dumnezeu să le vorbească

De ceva vreme sunt convins că nu dorim ca Dumnezeu să ne vorbească deși ne este umplută gura cu expresii de genul „planul Domnului pentru viața mea” sau „voia lui Dumnezeu pentru mine” și aproape că pe unii începi să îi crezi că vor să știe care e voia și planul lui Dumnezeu. Oare vor? Sau nu sunt decât niște ipocriți?

Răspunsul este simplu: suntem niște ipocriți dacă dorim să cunoaștem voia lui Dumnezeu dar nu deschidem Scriptura. Oare nu ne-a comunicat Dumnezeu deja cele mai importante aspecte ale planului și voii Sale? Oare ne sunt ele atât de clare încât să umblăm bezmetici după aflarea unor detalii secundare și de multe ori irelevante? Și, cu siguranță, dacă am cunoaște ceea ce Dumnezeu a spus multe aspecte din cele asupra cărora dorim să ne spună acum ar fi lămurite de la sine.

În concluzie: ești interesat de voia lui Dumnezeu pentru viața ta doar atât cât ești interesat de Scriptură.

Dacă ar învia cineva din morţi, un apostol spre exemplu, ne-am duce buluc să-l ascultăm. Însă tot ce ar face el ar fi să ne tragă de urechi și să ne bage ochii în Scriptură deoarece tot ceea ce Dumnezeu a avut important de comunicat prin ei a făcut-o deja. Ne-am îngrămădi toți după ei pentru că ne plac scamatoriile și showul religios nu pentru că suntem interesați de cuvintele lui Dumnezeu.

Dacă ne-ar putea convinge cineva că există un proroc adevărat 100% în vreun loc uitat de lume ne-am îngrămădi la poarta lui ca nefericiții care se îngrămădesc la icoanele și moaștele făcătoare de minuni. Totuși, dacă ar exista un astfel de proroc, el ne-ar trimite la Scriptură. Dar pentru că nu îl avem continuăm să vedem oameni amăgiți de înșelătoriile propriilor inimi.

R1620761_10152281052850761_279144233_n

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s