Philip Yancey, lupi în haine de oi

52-YanceyPhilip-FB-shot
sursa: http://goo.gl/IHzglJ

Am numărat peste vreo 15 cărți scrise de acest autor și care sunt traduse în limba română. Bineînțeles, nu doresc să afirm că tot ceea ce a scris acest autor este nebiblic și fals. Totuși, ceea ce promovează acest om trebuie să te facă să încetezi să-i mai citești cărțile sau să îl promovezi în vreun fel.

1. Afirmă că homosexualii pot fi creștini devotați ai lui Hristos ca toți ceilalți. Homosexualitatea nu este păcat pentru el. A slujit în biserici biserici homosexuale și lesbiene și este supărat că aceștia nu sunt integrați în celelalte biserici. Apoi folosește harul pentru a scuza homosexualitatea (aici).

2. Susține ecumenismul subminând diferențele fundamentale între creștinism, iudaism și islamism (aici)

3. Vorbește într-un mod pozitiv despre bisericile emergente ca și cum ar fi rezultatul lucrării Duhului Sfânt comparându-le cu lucrarea Domnului Isus Însuși. Ele susțin egalitarianismul, inclusivismul, relativismul moral, ecumenismul, închinarea „contemporană”, misticismul, practici new-age, activitatea socială mai degrabă decât evanghelizarea (aici).

4. Susține în mod repetat promotori ai practicilor new-age și ai bisericilor emergente (gen Leonard Sweet, care cică ar fi profet).

5.Tim Challies arăta cum Yancey îi pune pe Martin Luther și Maica Tereza pe același piedestal al autorității spirituale. Recomandă o sumedenie de cărți care promovează misticismul, rugăciunea contemplativă (repetare de idei pentru decuplarea minții), ghiduri de rugăciune ale romano-catolicilor, rugăciunea mistică „lectio divina” (aici). Recunoaște că a învățat mai mult de la romano-catolici despre rugăciune decât de la protestanți (aici). Promovează pe Thomas Merton, un catolic budist, pe panteistul Meister Eckhart, David Steindl-Rast (care neagă ispășirea substitutivă a lui Hristos), pe Richard Rohr (care se închină ca în New Age). Citează pe Teresa of Avila și textul eretic contemplativ (The Cloud of Unknowing) (aici).

6. Susține Metropolitan Community Cult (aici) – cult care cu greu poate fi considerat creștin. Clerul acestei biserici a vorbit despre masturbare în fața imaginii lui Isus, a invitat membrii să rescrie Biblia, lasă credința în Hristos opțională, îl portretizează pe Hristos ca pe un homosexual și neagă divinitatea lui Hristos (aici). În 2011 a fost vorbitorul principal la conferința „Gay Christian Network” fiind numit „Contemplative Philip Yancey” (aici).

7. Apelează la tehnici psihologice în detrimentul celor biblice. Susține consilierea psihologică, valoarea devotamentului față de agenda activiștilor sociali, gândirea pozitiv, iubirea de sine, acceptarea de sine, încrederea în sine, auto-terapia (cartea Unde este Dumnezeu când sufăr). Susține psihologul new-age panteist M. Scott Peck (cartea Dezamăgit de Dumnezeu). În altă carte îl citează pe psihologul, spiritist/ocultist și anti-creștin Carl Jung și susține conceptul acceptării și iertării necondiționate de sine.

8. A afirmat că suntem cel mai asemănători cu Dumnezeu în actul sexual, conform hinduismului tantrinic. Vorbește despre vizualizarea pornografiei și despre poftele sexuale în termeni psihologici acestea fiind „tehnici de deconectare sexuală” (aici).

Acum TU EȘTI RESPONSABIL să faci adevărul cunoscut.

Anunțuri

Un gând despre “Philip Yancey, lupi în haine de oi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s