… nu ştiu ce să mai cred despre ce cred baptiştii despre pierderea mântuirii

Ieri îmi exprimam mulţumirea faţă de poziția exprimată în Statul cu privire la siguranța mântuirii. Am fost însă curios să citesc și Mărturisrea de credință a cultului creștin baptistÎn acest fel se poate observa contradicția clară în care se află Mărturisirea de credință cu Statutul. Ce afirmă mărturisirea?

  1. FullSizeRender
    Mărturisirea de credință a cultului creștin baptist

Aflăm așadar, cu stupoare, că:

Un credincios mântuit (nu unul de ăla fals) este păstrat în starea de har „până în clipa de necredincioșie”. Hopa! Deci un credincios mântuit se poate pierde pentru totdeauna fiindcă părăsește starea de har prin „clipa de necredincioșie”. Asta este.

– Înțeleg că puterea Dumnezeului Atotputernic este limitată de „clipa de necredincioșie”. Am ceva probleme cu puterea aceasta. Dar se explică mai târziu că voința omului „e sprijinită de puterea lui Dumnezeu”. Este ca o proptea. Nu e o implicare personală  a lui Dumnezeu ci îmi dă gaz pentru foc. Atâta tot. Când nu mai vreau gazul, s-a terminat și cu propteaua.

– nu înțeleg ce este această „clipă de necredincioșie”. Este o oră, o secundă, o zi, un an, doi sau zece ani? Este un păcat, două, patru sau cinci sute? Cine dintre noi nu a avut „o clipă de necredincioșie”. Toți suntem pierduți!

– Această necredincioșie, spune mărturisirea, este clipa în care „de bună voie părăsește această păstrare”. Ce înseamnă practic să părăsesc „această păstrare”? Eu în Biblie nu citesc nicăieri cum pot părăsi această păstrare. Este această păstrare ca o mașină în care te așezi și pe care o părăsești când vrei?

Totuși nu vreau să mai comentez aceste afirmații. Vreau doar să arăt că Statutul afirmă și confirmă Mărturisirea însă același statut se contrazice cu mărturisirea la acest punct foarte important.

FullSizeRender (1)

Anunțuri

6 gânduri despre “… nu ştiu ce să mai cred despre ce cred baptiştii despre pierderea mântuirii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s