Supunerea (3) acoperirea capului, nu a creierului

Multe persoane s-au împotrivit ideii de supunere pentru simplul fapt că nu au înțeles ce înseamnă supunerea. Ce nu înseamnă?

1. Nu înseamnă că soția este mai puțin inteligentă decât bărbatul pentru că în multe situații avem de-a face cu un caz opus.

2. Nu înseamnă nici că femeia nu are personalitate sau că ea trebuie suprimată. Femeia nu este bărbat și nici nu trebuie să se transforme într-unul.

3. Nu înseamnă că femeia nu are opinii sau că nu are dreptul să și le prezinte. Nu înseamnă nici că opiniile ei sunt inferioare.

4. Să-ți pui bărbatul în locul lui Hristos. Loialitatea față de Hristos are prioritate în fața tuturor loialităților umane.

5. Nu înseamnă renunțarea la o gândire independentă. Unele femei L-au ales pe Hristos deși bărbații lor nu au făcut-o, și au făcut un lucru bun.

6. Nu înseamnă renunțarea la efortul de a influența și ghida soțul.  Soția creștină trebuie să-și influențeze soțul pentru ca acesta să devină creștin.

7. Nu înseamnă supunerea față de orice cerință a soțului. Dacă acesta îi cere să renunțe la credință ea trebuie să răspundă: nu pot, conștiința mea răspunde unei autorități mai înalte.

8. Supunerea nu se bazează pe inteligență sau competență inferioară. Unde soția este creștină iar soțul nu, ea are un discernământ spiritual superior.

9. Nu înseamnă să-ți fie frică sau să fii timidă. Petru spune soțiilor „faceţi binele fără să vă temeţi de ceva”.

10. Supunerea nu este inconsecventă cu egalitatea în Hristos. Hristos a fost supus părinților și lui Dumnezeu Tatăl iar creștinilor le este poruncit să se supună autorităților.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s